Inlägg från: skruttisOmuffis |Visa alla inlägg
  • skruttisOmuffis

    Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)

    När jag och min sambo varit på bröllop har vi gett 500kr tillsammans. Om vi har köpt present så har kostnaden blivit ungefär densamma.
    Jag gissar att det är få som ger under 300kr...då tror jag att det är fler som inte ger pengar.

    Vi kommer också önska oss pengar till bröllopsresan fast till specifika saker som utflykter, spa-behandling, middagar, champagne-frukost...
    Gästerna kommer alltså få välja vad just de vill "sponsra" oss med.

  • skruttisOmuffis
    Emblas Mamma skrev 2011-01-09 18:47:07 följande:
    Låter fint:)
    Dock vill vi bara ha bröllopsresa vilken kommer kosta jättemycket.
    Så dom får helt enkelt välja mellan fritidsresor, pengar eller göra något på eget bevåg:)

    Men visst skulle det bli kul med lite utflykter och sånt med men vi åker ju ogärna bort någonstans utan dottern än så länge..
    :)
    Jag tycker det är jättebra med presentkort hos resebyrå faktiskt...men det blir för tajt med tid mellan resan och bröllopet för oss. Vi måste nog betala resan innan så det blir vår lösning då vi inte kommer ha så många kronor till fickpengar. Vi hade tänkt göra som ni från början

    Ni skulle väl åka till Thailand? Det finns säkert jättefina utflykter som ni kan åka på tillsammans med er dotter. Jag va i khao lak när jag va tonåring. Vi red på elefanter i naturreservatet där...det kan ni säkert göra tillsammans någonstans litet tips bara
  • skruttisOmuffis
    Emblas Mamma skrev 2011-01-09 19:40:29 följande:
    jaha du menar så:)
    Ja kalrt vi vill göra utflykter i thailand! Men vi bor i en liten håla och jag vet inte riktigt om det funkar att fixa utflykter på tiotals mil härifrån:)
    Bara någon ska ge ett presentkort så kommer dom antingen få beställa på internet eller åka 10 mil till närmsta storstad:) hehe.. jobbigt!
    Därför önskar vi oss pengar med så vi kan spara dom till utflykter och sånt:) Men jag hade blivit jätteglad för utflykter med om någon hade kunnat skaffa fram det:)

    Vill gärna både rida på elefanter och besöka nationalparket och ta en och annan båttur:) Ska bli jättespännande! Kanske rida på stranden i solnedgången? :)
    Jag förstår vad du menar.... Men vi har sån tur att  hotellet vi ska bo på har publicerat på deras hemsida vilka utflykter och andra saker man kan göra och även specifícerat med pris i USD.
    Min sambo håller på att göra en hemsida till oss så där kommer vi att lägga upp vår önskelista. Han kommer att göra så man kan boka sin gåva så det inte blir dubbletter.... Det kanske inte är jättekul att åka och fiska varje dag Vi kommer lägga upp de bilder som hotellet har vid respektive "grej" och sen önska oss USD alt. SEK.
    Sen får gästerna skriva vad de ger oss bidrag till och lämna över kuvert med bidrag i en resväska på presentbordet! Jag hoppas att det får folk att tycka att det är roligare att ge pengar....
    TheD skrev 2011-01-09 21:31:43 följande:
    Det lägsta i mina ögon bör vara 500:- Men eftersom det är bröllop tycker jag det ska börja på 1000:- spec när det är familj/släkt.

    Allt under 500:- är nästan en förolämpning haha
    Då smäller du nog av när du hör det här! Jag har varit på ett bröllop där bestman inte gav någonting överhuvudtaget till brudparet..... Förvånad
  • skruttisOmuffis

    Jag tror att de flesta när de säger 300-500kr per par/hushåll tänker på genomsnitts-familjen i sverige som formodligen klarar av att spara ihop ett par hundralappar om man får veta om bröllopet flera månader i förväg.

    Jag levde på studiebidrag utan någon som helst extra-inkomst när min storasyster gifte sig. Hon skickade ut inbjudningen i februari och gifte sig i augusti så jag hade 6 månader på mig att spara ihop till en gåva. Det blev hela 400kr alltså drygt 65kr i månaden!

    Däremot räknar jag själv med att det är flera som inte kommer att ge någonting överhuvudtaget... Den bestman som inte gav någon present till sitt brudpar ska komma på vårat bröllop, haha

  • skruttisOmuffis
    Syrinx skrev 2011-01-10 13:15:00 följande:
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-10 13:03:53 följande:
    Då smäller du nog av när du hör det här! Jag har varit på ett bröllop där bestman inte gav någonting överhuvudtaget till brudparet..... Förvånad
    Oj! Det är ju lite märkligt! Men det kan ju vara så att han gjort mycket för brudparet innan och att de kommit överens om att det var bröllopspresenten?
    Näpp. Han hade inte gjort någonting förutom klätt på sig på morgonen...corsagen fick han på plats. Han ordnade inte ens svensexan....några andra fick rycka in då det inte hände så mycket där...
    ...hehe, den här killen är lite märklig så.... jag har fått en gåva av honom en enda gång och det var ett enkelkort med märkligt motiv...du vet sånt man köper för 1kr st på kiosken.... det var min födelsedagspresent som han delade med en annan kompis... hahaha

    Men jag tar inte illa vid mig. Alla har så olika förutsättningar och vi bjuder ju folk för att vi önskar oss deras närvaro.
  • skruttisOmuffis
    Emblas Mamma skrev 2011-01-10 13:21:25 följande:
    Detta handlar inte om att man ska tycka om det är okej att önska pengar eller inte.
    För det finns inget som är fel i det.
    Man önskar sig vad man vill och får man något annat är det bara att tacka och ta emot!
    Önska kan man ALLTID få göra..
    Så sant!
    Det betyder inte att man är otacksam bara för att man får ett paket istället...eller en varm kram från de som inte har möjlighet att ge något materiellt.
    Jag själv ger gärna pengar om pengarna verkligen går till nämnt ändamål...dock inte till att betala elräkningen om man kört ekonomin i botten pga bröllopet.... Då känns det som ett maskerat kuvertbröllop.
  • skruttisOmuffis
    SnartFruSir skrev 2011-01-10 13:45:32 följande:
    Kan säkert stämma. Men det varierar nog beroende på var i Sverige man bor. Oftast blir man ju som man umgås också. Med det menar jag att om det är kotym i gänget att ge pengar/ aldrig ge pengar/ ge present/ aldrig ge present  så får man nog ett liknande scenario på sitt eget bröllop.

    Om du gick på mitt bröllop och gav oss 500 kr hade jag inte gått på ditt bröllop och gett dig 300 kr, utan åtminstone samma. Så du kanske kan fundera lite på vilkas bröllop du varit på och vad du själv gett då. Att förvänta sig att få ungefär samma tillbaka är nog inte orealistiskt.
    Det har du säkerligen rätt i...att man är som man umgås Jag hade dock gett dig 500kr även om du hade varit på mitt bröllop innan och gett mig 100kr...hehe
    Jag är från stockholm...undrar verkligen om det har någon betydelse...och jag tror det där med smålänningar bara är fjanteri 

    Vi brukar alltid ge 500kr eller gåva för ungefär samma belopp, men eftersom vi kommer att önska oss olika belopp (helt enkelt för att aktiviteterna kostar olika mycket...) så blir det lite svårare att gissa...men jag tycker det passar bra då alla inte har lika stor plånbok.

    Sen kan ju folk gå ihop och dela present även om man önskar sig pengar!
  • skruttisOmuffis
    helena86 skrev 2011-01-14 22:26:49 följande:
    Det man kan göra som jag läste någonstans om man önskar sig pengar till t.ex en bröllops resa så kan man sätta ut olika priser på vad saker och ting kostar dit man ska t.ex en drink 100 kr eller en massage 1500 osv så kan gästerna själva bestämma hur mkt de kan och vill lägga =)

    Det är så vi ska göra fast man kommer även att kunna boka present i önskelistan på vår hemsida. Då blir det mer specifikt att det var tex just moster Karin som gav oss champagnefrukost på rummet i bröllopspresent
Svar på tråden Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)