• Bride in the city
    Äldre 14 Jan 19:21
    3602 visningar
    18 svar
    18
    3602

    Vänner som tycker det gått för snabbt.

    Å ena sidan...när andra beslutat sig för att gifta sig så tycker jag att man gratulerar dem (och håller sina analyser för sig själv).  Bara om man vet att den ena parten är yxmördare eller något annan mindre lämpligt ska man givetvis inte gratulera... 

    Å andra sidan.... det är väl just när man ska fatta viktiga beslut man behöver få dem belysta från andra vinklar och vem är då mer lämpad än de som känner en bäst, dvs vänner och ev familj? Det är klart att det kan finnas allt från avund till genuin glädje i andras kommentarer, det får man helt enkelt ta. Vi vill ju att folk ska visa intresse för oss och våra liv, eller hur, deras frågor och kommentarer får vi på köpet . Det man får tänka är att människor oftast ändå menar väl.

    Jag tror att det bästa sättet att bemöta kommentarer och frågor man känner är  plumpa eller ogenomtänkta är att vänligt fråga "Hur menar du då?". Få vill nog säga rent ut hur de tänkte, de inser hur plumpt det låter. Det kan vara ett sätt att få tyst på dumma kommentarer eller ge folk en chans att hejda sig. Vem säger rätt ut "ja men ni känner ju inte varandra så om tre år är ni skilda!" på en sådan fråga? Inte många skulle jag tro.  

    Lycka till och grattis till beslutet.

Svar på tråden Vänner som tycker det gått för snabbt.