Inlägg från: Fossing77 |Visa alla inlägg
  • Fossing77

    Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!

    Detta är jätteintressant! Vi har 2 småttingar som kommer vara 15 månader och 2½ år när vi gifter oss. Min sambo vill åka iväg, men jag vill skjuta upp det tills barnen är större. Till saken hör väl att vi sällan/aldrig använder barnvakt till barnen och deras far- och morföräldrar bor i andra städer och de ses inte så ofta att jag vill lämna barnen hos dem. Den som skulle kunna ta dem är min syster som är den som träffar barnen mest och som de känner bäst.

    Jag tror att det hela inte går att generalisera utan att man får besluta utifrån egna förutsättningar. Vissa barn klarar det säkert utmärkt, men är det första gången man åker iväg utan barnen så hade jag nog föredragit en vecka istället för två. Jag hade nog inte kunnat slappna av på resan om jag kände att barnen var hemma utan mig för länge, det är ju oxå ett perspektiv på det hela. Kan ju förstås fråga svärmor som är barnpsykolog. ;)

    Ni får nog helt enkelt komma fram till en kompromiss skulle jag tro. Kom överrens om hur lång tid som är rimlig, vad era barn klarar, vad ni själva klarar och ta det därifrån. Efter diskussioner om detta med tjejkompisar så verkar det som att män har lättare att tycka att åka är okej, medan kvinnorna är mer emot det. Det är säkert nåt biologiskt efter man burit barnet och haft det intill sig så länge, men inget man ska räkna bort ur frågan heller. :) Ni ska ju kunna njuta av resan med. :)

    Lycka till och hoppas det löser sig!

  • Fossing77
    RockTroll skrev 2011-01-05 11:25:07 följande:
    Har jag inte ens tänkt på Tungan ute jag vill en vecka och min m2b vill två så får kolla om det finns paketresor på typ 10 dagar Glad
    4Juni2011 skrev 2011-01-05 10:28:13 följande:

    Om jag får va ärlig så känns det som ni försöker ge henne dåligt samvete för att hon vill resa bort utan sitt barn och på så sätt inte svarar på hennes fråga..

    När min moster och morbror gifte sig så var mina kusiner 2 och4 de var borta i 2 veckor utan barn de var hemma hos sig (så de hade sina saker runt omkring sig) med mig, de ringde hem  med några dagars mellanrum och pratade med barnen... När de sen kom hem så var mina kusiner överyckliga att träffa dem och hade inte alls glömt dem..  De har heller aldrig avrit ifrån dem tidigare men det gick jättebra och vi hade jättemysigt med bakning, picknick etc...


    Ja om vi åker så blir det ju på sommaren och vi bor i en mindre stad där det bland annat finns djurpark, lekland, badstränder mm så dom skulle ju vara långt ifrån sysslolösa i såna fall. Våran dotter är jätte förtjust i svägerskan och blir bara bättre kompis med sin lika gamla kusin nu när dom snart är 2 år så dom hade nog haft roligt. Tror också att männen har lite lättare att se på saken med barnvakt än vi kvinnor. Även om dom älskar sina barn minst lika mycket. Förstår däremot om du är tveksam, speciellt med en 15 månaders det är ju ganska litet. En kompis åkte på bröllpsresa i 5 dagar utan sin dotter som då var 1 år och hon sa att det var hemskt att vara ifrån henne även om ungen tydligen hade haft superkul med farmor och farfar Glad 
    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
    Vår son som kommer vara 2½ var inte ett dugg social när han var mindre, gillade inte att åka hemifrån, inte att träffa fler än 2 personer åt gången och det tog dagar att få tillbaka honom i vanliga rutiner efter att vi varit iväg. Nu är han 100 gånger bättre med det, men om hans lillasyster som nu är 4 månader blir något åt det hållet så är inte ens en weekend ett alternativ för oss. Men det blir ett problem vi får ta i om det dyker upp. Som det ser ut nu ska vi boka rum på hotellet där vi har festen och sova över där, barnen kommer antagligen att bo här hemma med någon lämplig barnvakt, eller i värsta fall i ett annat rum på hotellet. Sedan kanske vi stannar en natt extra på hotellet om det funkar. En resa helt för oss själva kan vi ta när barnen blir större så att alla kan slappna av på sitt håll. Just nu vill vi ta med alla barnen till solen, men det får vänta tills minstingen blivit större det med. :) vi har inte så bråttom, huvudsaken är att vi får en underbar resa när vi än tar den. Vill ju kunna njuta utan att behöva oroa mig för barnen. :)
  • Fossing77
    Emelie 87 skrev 2011-01-05 13:23:54 följande:

    Och inte minst för barnen att lättare ha kul. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
    Mina kompisar var iväg en vecka från sina här innan jul och dom Skypade en del för att kunna både se och prata med barnen. Enda nackdelen var att barnen trodde att föräldrarna satt hemma vid datorn och då ville de hem från mormor. De är 4 och 2 år gamla. Men Skype kan vara smart, inte minst för er som ska vara borta så länge.
  • Fossing77
    Emblas Mamma skrev 2011-01-05 14:19:21 följande:
    haha där ser vi hur olika vi är!
    Till 4Juni: JAg försöker inte alls få TS att få dåligt samvete, jag bara berättar hur jag själv är, sen kan man vara olika som personer,
    men själv klarar jag inte av att lämna min dotter mer än en natt och det är allt som räcker för mig, jag behöver inte vara ledig längre:) Nu när hon är så liten så tycker jag att det är bättre att någon passar henne några timmar då och då, ungefär en gång i veckan - det är superskönt! :)
    När hon blir större kan jag tänka mig 1 veckas semester själva, men absolut inte nu på några år!

    Man gör ju som man själv vill, och jag berättar bara för att ibland vet man inte hur man känner när man lämnar bort barnen - eftersom an kanske aldrig gjort det innan, och då påpekar jag bara att det kan vara bra att testa vara utan barnen några dagar innan bröllopsresan för att se om man klarar det utan att sakna dom vidare mycket,
    på så sätt slpper man ju må dåligt och sakna för mycket på själva resan menar jag :)
    Du och jag tänker väldigt lika där. Jag tror ju inte barnen dör heller, men jag vill kunna släppa det när jag är på resan. Nu har vi ju trots allt valt att ha små barn, samt när vi ska gifta oss, så då får vi ju anpassa oss efter det känner jag. Tar hellre en hotellnatt nu och sedan en ensam resa när barnen är äldre. :) Vi har dessutom tacksamma barn i det att de är glada små frön som sover och äter som de ska, vilket ger oss ganska mycket tid själva på kvällar och även dagtid på helgerna, så att absolut behöva komma ifrån på egen resa är inte så akut här. :) Skulle nog aldrig förlåta mig själv om jag förstörde vår bröllopsresa med att gå och gnälla efter barnen hela tiden. ;) Då misstänker jag att min blivande hade lämnat mig på hotellrummet och ägnat sig åt att dyka hela resan ;) Hi hi!

    Men osm jag sagt innan... Alla är ju olika och känner ju själva sina barn bäst. :)
  • Fossing77
    Emelie 87 skrev 2011-01-05 15:10:52 följande:
    Naww. :) Jo skype är bra. Då sparar man ju in på en del kostnader också. :)
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
    Precis, man får utnyttja tekniken när den finns :)
  • Fossing77

    Jag pratade precis med min svärmor som är barnpsykolog och passade på att fråga henne om att lämna barnen. Hon svarade att hon anser att man inte ska lämna yngre barn hemma mer än ett par dagar, för små barn knyter an till den som då tar hand om dem och man kan som förälder ha svårt att komma nära barnet på en ganska lång tid igen. Barnet känner att "mamma försvann, därför håller jag mig till tex moster istället". Man kan med andra ord bli rätt kyligt bemött när man kommer hem igen och det kan ju kännas så där.

    Nu vill jag inte skriva någon på näsan med det här, jag bara berättar vad hon sa. :) Så ta inte illa upp eller så. Jag varken dömer eller föreläser. Passade på att fråga av nyfikenhet och då hon dessutom är en högt ansedd barnpsykolog som föreläser på seminarier runt om i hela Europa så kan man ju likagärna få en åsikt. :) Hon påpekade även att man ju som förälder antagligen har svårt att slappna av med, om man oroar sig för barnen och det förstör ju garanterat en resa om så är fallet. :)

    Så gör vad ni vill med infon, så svarade hon iaf. :)

  • Fossing77

    Jag vill oxå ta med mina pärlor på resan! :) Så härligt det vore!

Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!