Inlägg från: 2010 2010 |Visa alla inlägg
  • 2010 2010

    Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!

    Vi funderar på att åka iväg själva efter bröllopet men då vara borta i 3 nätter, typ tors-sön. Vi har 3 barn i åldrarna 2, 4 och 6 1/2 då i sommar. Längre tid skulle jag nog inte kunna tänka mig ännu faktiskt. Vet dock inte om det ens är genomförbart då vi inte har så mycket möjlighet till barnvakt =( Farföräldrarna är oroliga för att ta hand om barnen så det är svårt att ens få barnvakt över dagen för att planera bröllopet; kolla på kläder ringar osv. Mina föäräldrar kan ju funka, problemet är att min mamma är sjuk och orkar inte ha hand om småttingarna för hon klarar inte av att bära dem och hinner inte med dem. Jag vet inte varför farföräldrarna är orliga för de tar hand om min blivandes brors barn och det går ju bra, de sa en gång att det var för att våran minsta är så liten (19 månader) fast broderns minsta är ju 8 månader så jag har inte en aning.
    Men som sagt det känns som om vi inte kanske kan komma iväg ens, men 3 dagar skulle vara underbart; att få lite egentid och kunna varva ner och koppla av med varandra som nyblivna makar. Vi skulle verkligen behöva det.

    Var borta tillsammans senast när äldsta dottern var 19 månader och var då borta i 3 nätter och då ringde vi varje dag minst och man längtade hem precis lagom när man skulle åka hem. Det var skönt att få komma iväg och det var skönt att komma hem till henne igen, så det var ju lagom kan man säga. man saknade henne men uppskattade egentiden.

  • 2010 2010
    Emblas Mamma skrev 2011-01-05 14:19:21 följande:
    haha där ser vi hur olika vi är!
    Till 4Juni: JAg försöker inte alls få TS att få dåligt samvete, jag bara berättar hur jag själv är, sen kan man vara olika som personer,
    men själv klarar jag inte av att lämna min dotter mer än en natt och det är allt som räcker för mig, jag behöver inte vara ledig längre:) Nu när hon är så liten så tycker jag att det är bättre att någon passar henne några timmar då och då, ungefär en gång i veckan - det är superskönt! :)
    När hon blir större kan jag tänka mig 1 veckas semester själva, men absolut inte nu på några år!

    Man gör ju som man själv vill, och jag berättar bara för att ibland vet man inte hur man känner när man lämnar bort barnen - eftersom an kanske aldrig gjort det innan, och då påpekar jag bara att det kan vara bra att testa vara utan barnen några dagar innan bröllopsresan för att se om man klarar det utan att sakna dom vidare mycket,
    på så sätt slpper man ju må dåligt och sakna för mycket på själva resan menar jag :)
    Sedan vet man ju inte hur det funkar för barnen att lämnas bort heller så att prova innan tycker jag är en bra idé!
Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!