Inlägg från: Emelie 87 |Visa alla inlägg
  • Emelie 87

    Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!

    Det är ett stort problem som vi då tänker på varje dag. Hur ska vi kunna vara utan våra knoddar så pass länge som en månad? Personligen kommer jag att sakna dom jättemycket. Det kommer att bli jättejobbigt.

    Men på samma gång är det vår smekmånad det handlar om. Vi behöver den tiden helt för oss själva.
    Dessutom vet jag att Eros och Embla kommer att få det fint hos sin moster och sina morföräldrar. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87
    Emblas Mamma skrev 2011-01-05 05:55:00 följande:
    Så våra döttrar heter samma sak? ;)

    Men oj, en månad? Men barnen är väl lite större då väl? :)
    Ja det gör dom ju. Det är lite kul tycker jag. :)

    Jag håller med alla om att en månad är jättemycket. Och i ärlighetens namn tänker vi hela tiden på det. Det är inga stora barn vi har heller, utan Eros kommer vara nära 3 år och Embla precis 1 när vi sticker. Vi vill gärna fira hennes födelsedag innan vi sticker, så därför väntar vi en vecka efter bröllopet. :)
    Jag är fullt övertygad om att barnen kommer att ha jättekul med sin moster och sina morföräldrar. Det är mest mig själv och min fästis jag är oroad över. För jag har alltid saknat Eros jättemycket när jag har varit borta ifrån honom. Embla har jag aldrig varit borta ifrån över huvud taget.

    Det låter som en god idé att ringa hem ofta och höra med barnen. Att få höra deras röster. Det kanske blir lättare för oss då att njuta av vår smekmånad. :)
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Och inte minst för barnen att lättare ha kul. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87
    Fossing77 skrev 2011-01-05 13:30:36 följande:
    Mina kompisar var iväg en vecka från sina här innan jul och dom Skypade en del för att kunna både se och prata med barnen. Enda nackdelen var att barnen trodde att föräldrarna satt hemma vid datorn och då ville de hem från mormor. De är 4 och 2 år gamla. Men Skype kan vara smart, inte minst för er som ska vara borta så länge.
    Naww. :) Jo skype är bra. Då sparar man ju in på en del kostnader också. :)
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Man kunde ju i och för sig ändra på bokningen för att inkludera barnen. Då slipper man risken med att dom avvisar en när man kommer hem.


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87
    Emblas Mamma skrev 2011-01-05 17:32:00 följande:
    tja,, på ett sätt är det rätt roligt att ha med dom:) Men ni har ju två barn och vi bara ett. Det skiljer ju en del i arbete kanske! Det krävs ju mycke tid också..
    Vart ska ni resa?
    Absolut. Visst hade vi kanske velat vara för oss själva, men barnen kan man helt enkelt inte vara utan. Det skulle bli för svårt. :) Vi ska åka runt i Californien. :) Vart ska ni?
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87
    Emblas Mamma skrev 2011-01-05 19:13:23 följande:
    kanske inte en hel månad, men en vecka:) fast det är ju upp till alla - själv är jag så töntigt känslig :) haha..
    Vi tänkte resa till thailand i två veckor, det är ju barnvänligt och så:)

    Califonien låter jätteroligt! Men jag förstår nästan att ni vill vara ensamma också, det kanske är mer en tu-man-hand-semester! Är det jättedyrt för er att ta med barnen på flyget? Tänkte på om 1:åringen hinner fylla två år? Annars reser ju en av er billigt :)
    Naww! :) Jag förstår dig. Jag hade själv jättesvårt att vara ifrån min son i tre dagar i somras när jag skulle föda lilla flickan. :) Men som tur är har min syster världens bästa hand med mina barn. :D Åh! Thailand låter helt underbart. Jag skulle också vilja åka dit någon gång.

    Barnen skulle ha det så kul på resan. Det skulle vara en så häftig upplevelse för dom med den natur som USAs västkust har att erbjuda, samt disneyworld i Los Angeles. Där finns tydligen många erbjudanden för nygifta par. :) Men så är det ju priserna och det ska vi kolla upp. Tydligen behöver Eros biljett hos Delta, men inte Embla eftersom hon kommer att vara 1 hela tiden. Så vi ska gå och kolla upp saken. Blir det för dyrt får man kanske ändå köra med skypemetoden och hoppas på att inte bli avvisad när man kommer hem. :)
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87
    tonårsmorsa skrev 2011-01-05 19:16:09 följande:
    En lösning kan ju också vara att ta med även barnvakten på resan. Då kan den/de ta barnen själva lite då och då så att ni ändå får komma ifrån och få lite egentid.
    Jo det skulle man mycket väl kunna göra. :) Fast syrran kommer att vara höggravid då så hon ska se upp med att resa. Hon är ju den som barnen har bäst förtroende för. :)
    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Nu har fästis och jag enats om att inte ta med barnen. Det blir många familjeresor i framtiden för oss, men bröllopsresan tar vi nog ensamma.

    Faktum är att vi också ska en sväng till New York, men bara i ett par dagar under hemresan.


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Vi gjorde precis allt vi kunde göra för att slippa bli avvisade vid hemkomsten; vi såg till att Eros och Embla hade snuttefiltar hemifrån, vi höll kontakten och sjöng sånger med dom via skype. Och vi skickade kort till dom. Under hela resan gick det inte en dag utan att vi saknade barnen. Vi saknade dom så otroligt mycket och vi hade så gärna velat ha dom med oss, men det gick ju inte. Så därför fick det bli som det blev.

    Därför blev dom nog allt lite småpurkna på oss, för att vi bara hade lämnat dom och åkt iväg. Dom var inte heller så vana över att vara hemma igen med mamma och pappa.

    Nu ska vi försöka gottgöra vår frånvaro på allra bästa sätt.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!