Inlägg från: dreams come true |Visa alla inlägg
  • dreams come true

    Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!

    Hmm...en svår fråga. Vi har inte själva rest utan våra barn. Jag hade nog valt att åka max en vecka. Vad jag förstått säger psykologer och liknande att det ultimata är att man lämnar bort barnen så många nätter som antalet år barnet är, max. I ert fall då 2 nätter.


    Men det har ju också med att göra hur trygg er dotter är hos familjen hon ska vara hos.
    Vi har tre barn och när yngsta är 2 år skulle jag inte ha några problem att lämna honom 1-1½ vecka, tillsammans med sina syskon hos någon som han är väldigt van vid att vara hos. Men längre än så skulle jag inte välja att lämna bort.

  • dreams come true

    Emblas mamma: Jag tycker nog att det låter helt rimligt, men också som sagt beroende påhur situationen och förutsättningarna ser ut.
    Jag har helt klart lättare för att läman bort barnen nu, när dom är f´ler och har tryggheten i varandra, än vad jag hade när vi bara hade ett barn. Beror nog också en hel del på att man är säkrare i sin föräldraroll (och kanske förståndigare och förstår att man behöver egentid    )

    Var och en måste själv känna efter vad som är okej för en själv, och för barnet och sedan agera utifrån det.
    Både barn och föräldrar kan ibland behöva en paus från varandra, men hur lång den ska vara, det kan bara känslan och situationen avgöra.

  • dreams come true

    Oj, en månad, det var länge.

    Vet när jag var i fjällen en vecka med jobbet i fem dagar då dottern precis skulle fylla ett år. Hon hade nästan "glömt" bort mig när jag kom hem. Tog ett tag innan vi liksom hittade varandra igen, så en månad skulle jag nog aldrig klara, varken för min eller barnens skull.

    Vi har funderat en hel del på det här med resa och med eller utan barn. Men har nog bestämt som så att om det blir någon längre resa så får barnen följa med. Det kommer inte bli många såndana resor vi kommer ha möjlighet att göra så därför vill vi ge dom den upplevelsen. Däremot vill vi göra en del resor på tu man hand för att få tid för oss själva och tid för att vila upp oss. Men då tänker vi oss lite kortare resor, som spa-resor och så. Eller bara hotellweekend med långa sovmorgnar och god middag. Det räcker så gott till oss

Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!