Inlägg från: RockTroll |Visa alla inlägg
  • RockTroll

    Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!

    Ingen resa är bokad än men vi hoppas kunna ta en i sommar i alla fall om ekonomin tillåter. Jag och min blivande är däremot inte helt överrens vad gäller hur länge vi ska vara borta. Vi har en dotter som då kommer vara 2 år och 2 mån och jag vill helst inte vara borta längre än 1 vecka medans min m2b tycker det är alldeles för kort tid. Han tycker att 2 veckor är det ultimata. Han vill inte stressa utan ta det lugnt och njuta och han tvivlar på att man kan göra det på 1 vecka, speciellt i new york som är det tilltänkta resemålet.

    Vet inte hur vi ska göra om det blir aktuellt Obestämd hon kommer i såna fall vara hemma hos sig med morbror med familj som har en lika gammal dotter. Ni som rest utan era små barn hur länge var ni borta?

    Att ta med henne är förresten inget vi helst vill då vi behöver tid för oss själva.


    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
  • Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!
  • RockTroll

    Intressant resonemang ni har. Vi har knappt varit ifrån henne..en eller två dagar är det max  men det har jag nästan tyckt varit skönt även om jag saknat henne massor såklart. Inte ofta jag får egentid då jag inte jobbar utan är med henne varje vaken sekund, och hon är väldigt krävande.

    Får se hur vi gör :) självklart skulle vi sakna henne MASSOR men vi har haft en psykiskt påfrestande år och våren kommer inte bli lättare så en resa på ett eller annat sätt blir det nog för att komma bort lite från vardagen.


    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
  • RockTroll

    Vi resonerar som så att solsemestrar och sånt lär vi göra med våran dotter men en storstadsresa kan inte vara så kul för en trotsig 2 åring Glad 

    En månad lät däremot JÄTTELÄNGE. När jag var 7 och lillbrorsan 4 åkte ibland till våra morföräldrar i i 1-2 veckor och vi tyckte bara att det var roligt. Jag kommer inte ihåg att jag sakna mina föräldrar mer än normalt men min mamma var ett nervvrak hemma och saknade oss haha. Tror att det kan vara värre för föräldrarna än barnen i många fall.


    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
  • RockTroll
    4Juni2011 skrev 2011-01-05 10:38:35 följande:
    Men ni kan ju göra en kompromiss och vara borta i 1 ½ vecka om det går...
    Har jag inte ens tänkt på Tungan ute jag vill en vecka och min m2b vill två så får kolla om det finns paketresor på typ 10 dagar Glad
    4Juni2011 skrev 2011-01-05 10:28:13 följande:

    Om jag får va ärlig så känns det som ni försöker ge henne dåligt samvete för att hon vill resa bort utan sitt barn och på så sätt inte svarar på hennes fråga..

    När min moster och morbror gifte sig så var mina kusiner 2 och4 de var borta i 2 veckor utan barn de var hemma hos sig (så de hade sina saker runt omkring sig) med mig, de ringde hem  med några dagars mellanrum och pratade med barnen... När de sen kom hem så var mina kusiner överyckliga att träffa dem och hade inte alls glömt dem..  De har heller aldrig avrit ifrån dem tidigare men det gick jättebra och vi hade jättemysigt med bakning, picknick etc...


    Ja om vi åker så blir det ju på sommaren och vi bor i en mindre stad där det bland annat finns djurpark, lekland, badstränder mm så dom skulle ju vara långt ifrån sysslolösa i såna fall. Våran dotter är jätte förtjust i svägerskan och blir bara bättre kompis med sin lika gamla kusin nu när dom snart är 2 år så dom hade nog haft roligt. 
    Fossing77 skrev 2011-01-05 10:40:56 följande:
    Detta är jätteintressant! Vi har 2 småttingar som kommer vara 15 månader och 2½ år när vi gifter oss. Min sambo vill åka iväg, men jag vill skjuta upp det tills barnen är större. Till saken hör väl att vi sällan/aldrig använder barnvakt till barnen och deras far- och morföräldrar bor i andra städer och de ses inte så ofta att jag vill lämna barnen hos dem. Den som skulle kunna ta dem är min syster som är den som träffar barnen mest och som de känner bäst.

    Jag tror att det hela inte går att generalisera utan att man får besluta utifrån egna förutsättningar. Vissa barn klarar det säkert utmärkt, men är det första gången man åker iväg utan barnen så hade jag nog föredragit en vecka istället för två. Jag hade nog inte kunnat slappna av på resan om jag kände att barnen var hemma utan mig för länge, det är ju oxå ett perspektiv på det hela. Kan ju förstås fråga svärmor som är barnpsykolog. ;)

    Ni får nog helt enkelt komma fram till en kompromiss skulle jag tro. Kom överrens om hur lång tid som är rimlig, vad era barn klarar, vad ni själva klarar och ta det därifrån. Efter diskussioner om detta med tjejkompisar så verkar det som att män har lättare att tycka att åka är okej, medan kvinnorna är mer emot det. Det är säkert nåt biologiskt efter man burit barnet och haft det intill sig så länge, men inget man ska räkna bort ur frågan heller. :) Ni ska ju kunna njuta av resan med. :)

    Lycka till och hoppas det löser sig!
    Tror också att männen har lite lättare att se på saken med barnvakt än vi kvinnor. Även om dom älskar sina barn minst lika mycket. Förstår däremot om du är tveksam, speciellt med en 15 månaders det är ju ganska litet. En kompis åkte på bröllpsresa i 5 dagar utan sin dotter som då var 1 år och hon sa att det var hemskt att vara ifrån henne även om ungen tydligen hade haft superkul med farmor och farfar Glad 
    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
  • RockTroll

    Hade gärna haft med oss barnvakt men vi har tyvärr ingen som har råd eller tid att följa med Rynkar på näsan och småbarn i new york känns inte som det optimala.


    Bröllop 28/5 rocktroll.blogg.se
Svar på tråden Beslutsångest gällande hur länge vi ska vara borta då vi har barn!