Inlägg från: förlovadflicka |Visa alla inlägg
  • förlovadflicka

    Det här med namn känns knepigt...

    moonlightgirl skrev 2011-01-04 11:06:53 följande:
    Hej hej

    Jag förstår era funderingar och åsikter, ett son namn är inte mycket att hålla fast vid kan jag tycka (heter själv Nilsson och tycker att det är vanligt och tråkigt). Min sambo har ett ovanligare namn så vi kommer att ta hans efternamn båda två och hade det varit tvärtom hade han tagit mitt efternamn.
    Jag kan inte säga att det är rätt att göra på det ena eller andra sättet utan det måste ni komma fram till själva vad som känns bäst för er. Hoppas att ni kommer fram till något snart och att det känns bra för er.
    Heter också Nilsson men för min del hade det nog varit bra att ha kvar det. Har ett bibliskt förnamn vilket gör att ingen tror att jag är svensk (är 100% svensk :P) och nu kommer jag byta efternamn till ett syrianskt som låter grekiskt! Så alla kommer tro att jag är grek XD
  • förlovadflicka
    nu05 skrev 2011-01-04 13:44:19 följande:
    Nä han kan inte tvinga mig och jag blir så irriterad på hans sätt att tänka 
    Du borde nog prata med honom, han kan ju inte hålla på så om ni ska gifta er... 
  • förlovadflicka
    Love Story skrev 2011-01-05 09:39:35 följande:
    Jag och min fästman kommer också att behålla de efternamn vi har. Att någon av oss skulle byta efternamn har varit främmande för mig, i den del av Asien som jag härstammar från behåller kvinnorna sitt efternamn när de gifter sig och så har de flesta kvinnor i min släkt gjort även fast de har flyttat till västvärlden. Det har aldrig inneburit några problem eller besvär överhuvudtaget. 

    Har full förståelse för att det finns människor som tycker att ett gemensamt namn är självklart lika mycket som jag tycker att behålla sina efternamn är självklart för mig. Men vi har en bekant som dock inte förstod hur vi tänkte och blev alldeles chockerad när vi berättade att ingen av oss tänkte byta namn. Det blev frågor om hur vi skulle göra när vi skaffar barn, hur vi ska ta oss till när jag inte heter samma efternamn som mina barn och att det låter mer som en "riktig familj" om alla har samma efternamn. Måste säga att jag blev riktigt irriterad på dessa synpunkter. Vad är det här med att inte byta namn som skulle göra oss mindre gifta eller mindre till en familj? Varför skulle det råda något slags orosmål över att våra barn skulle ha ett annat efternamn än det jag har? Det är inte som att jag som mamma skulle vara mindre mamma för att jag har ett annat efternamn?
    Nej, det låter ju väldigt konstigt när folk tycker att det är helt normalt och jättebra med folk som bor sambo bara men har barn tillsammans. Då är det väl bättre att vara gift, namnet gör väl ingen skillnad... (menar inget illa mot samboföräldrar, bara menar att de personerna som sagt det om namnet har säkert inte något emot att man har barn och inte är gifta så namnet borde verkligen inte spela någon roll då).
    Klart att du inte ska ta hans namn när det ligger till så... Själv har man ju gått och undrat vad man kommer heta sen man var liten och då hade det ju varit konstigt kanske om man behöll sitt efternamn :) 
Svar på tråden Det här med namn känns knepigt...