Inlägg från: Fenuril |Visa alla inlägg
  • Fenuril

    Kroatien? Nån som varit där?

    Jag var i Kroatien tillsammans med min fästman för två år sedan och kan verkligen rekomendera det. Otroligt vackert, och fantastiskt lugnt och skönt med härligt avslappnat folk.Vi var där i augusti och det var nästan lite för varm för mig, så skulle jag åka igen blir det september.

    Det var ganska dyrt när vi var där (men jag är student och har kanske lite skev bild av vad som är dyrt iof  ^^),  mat kostade ungefär som hemma, dricka var billigare. (Utom vin som var tokdyrt, varför vet jag inte). Vi lade nog 6000 på bara resan, plus ett par tusen i fickpengar. Och då bodde vi på ett pyttelitet lägenhetshotell. ^^ 

    Jag skulle sikta på kusten närmare italien, maten är bättre där och Dubrovnik är en mysig stad. Runt Makarska är det mycket vackert, men om man vill äta och dricka gott så får man leta sig någonannanstans. Den mest turistiga delen av Kroatien som jag fattat det. Men, det är (då vi var där iaf) knappt några skandinaver där alls så man slipper stöta på grannen. ^^ De flesta turister i Makarska är kroater eller från länderna runtomkring.

    Det absolut bästa tror jag är att segla faktiskt. Besöka alla öar och trevliga städer i sin egen takt och uppleva den underbar kusten. Det önskar jag att vi hade gjort. =)

    Är det något mer du undrar över så fråga på. Vi var bara där en vecka men jag ska försöka svar så gott jag kan. =)

  • Fenuril

    Ja, Split är väldigt fint och så är det ju så nära till öarna runtomkring. =)

    Jag upplevde aldrig något problem med språket faktiskt, Kroatien har ju varit ett semesterresmål så länge som det funnits semester i stort sett. =) Att vi i skandinavien upptäckte det så sent innebär inte att turism är något nytt där så de flesta är vana med turister. Ute i byarna, och i mindre städer så kan det vara lite svårare, men vi kunde alltid kommunicera med en blandning av engelska och kroppspråk. =)

    Ett litet tips om ni vill ha en lugn och skön semester är att undvika partybåtarna som går mellan fastlandet och öarna... Det är en intressant upplevelse och vi hade väldigt kul, men det är hög musik och party från åtta på morgonen. Något vi hade missat. Håll koll på vilka båtar som lever om när de kommer in till hamnen och undvik eller välj dom utefter vad ni vill uppleva. Det finns lugnare transporter till öarna om ni föedrar det. =)

Svar på tråden Kroatien? Nån som varit där?