• J och J
    Äldre 2 Jan 20:00
    310051 visningar
    1284 svar
    1284
    310051

    Pysseltråd med tips och idéer

    Någon mer som känner hur det kittlar i fingrarna att få pyssla?!

    Både jag och min blivande är pysselgalna. Vill alltid ha något projekt på gång. Så vi är glada att ha ett bröllop att planera där det då kan pysslas nästan huuur mycket som helst Skrattande Därav blir det mycket pyssel till bröllopet. Inte mest för att spara pengar utan för att det är såååå roligt o representerar oss. 

    Tänkte det kunde vara roligt med en pysseltråd.
    Med tips, idéer, länkar, bilder. 

    Vad ska ni pyssla till bröllopet? 

    Just nu ser det ut så här för oss.
    Save-the-date kort - me tapet o kort på oss o knapp. KLART o skickat
    Inbjudningskorten - samma stil som ovan
    Servettringar - av toapappersrullar me tapet o snöre o knappar
    gåva till gäster - blir en figur i lera
    placeringskort - sitter på gåvan till gäster
    festhäftet - datautskrivet me lite snitsigare framsida, snöre/garn o knappar. 
    örhängen - knappar
    klänning och väst - ska brodera på dessa.
     

    så långt har vi kommit me pyssel vi ska göra

    någon som har tips på pyssel till dukning?
     

  • Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer
  • LisaEl­eonor
    Äldre 24 Jan 10:23
    #21

    Jag funderar på att fixa egna linnedukar och eventuellt servetter. Känns som det kostar hemskt mycket att hyra, och i närheten här finns en tygaffär som specialiserat sig på medeltida tyger. De har ett väldigt sortiment av linnetyger.

    Är det för omständigt kanske? Vet inte, kanske förbannar mig själv halvvägs in i projektet sedan.

    Sedan letar jag efter schabloner, till tex glasmålning och eventuellt andra saker. Vart (förutom panduro) går det att hitta såna?

  • MrsT20­11
    Äldre 24 Jan 12:03
    #22

    Jag tänkte pyssla egna ljuslyktor till dukningen, typ klä tråkiga IKEA-glas med servetter (decoupage).


    Restaurangen lånar ut sina blomsterskålar, så dagen innan bröllopet blir det blomster-pyssel där jag knipsar hortensie-kvistar från krukväxter och fäster i oasis. Fyller på med rosor i bunt också.


    Funderar även på att sy egna tygblommor att fästa på klänningen, de som följde med var jättetråkiga. Är det sjukt svårt att sy blommor eller fixar en vanlig klåpare att bränna kanter etc??


     


     

  • J och J
    Äldre 24 Jan 18:57
    #23

    Det är fler som sa sy egna servetter. Orkar man och har tid så är det ju helt klart en besparing av kronor men inte tid =)

    vet faktiskt inte så mycket om schabloner.

    man kan allt bara man känner sig motiverad att prova sig fram.
    det är mitt tips. prova allt redan nu innan det är slutgiltigt. då får man ett hum om hur mycket tid det tar. om det är värt det och hur fint det blir.

    så prova. det klarar du säkert!! 


    jagochminfina.blogg.se fråga mig om anvnamn och lösen
  • DanKat
    Äldre 27 Jan 20:15
    #24
    J och J skrev 2011-01-14 08:19:04 följande:
    Va roligt att virka blommor!

    dankat: hur sydde du din slöja? 
    jag skulle vilja göra det av min mors gamla slöja. men vet inte hur jag ska gå tillväga
    Jag gjorde två slöjor, insåg att jag ville ha en längre än den jag först gjorde (men den använde sen min syster när hon gifte sig så det var ju inte i onödan ändå ) Jag hade bara ett enkelt spetstyg av spetsgardiner från Ikea som jag klippte i lämplig form. Som kant hade jag på ena slöjan ett vanligt 3 mm brett vitt satinband som jag helt enkelt limmade på. På den andra slöjan sydde jag fast ett band (med symaskin) som jag köpt på tygaffär som såg ut likadant som ett jag sett på en "riktig" slöja.

    På håll såg nog slöjorna lika fina ut men vill man ha en slöja som ser så fin ut som möjligt om man tittar nära så rekommenderar jag det fastsydda bandet. Det hade som ett spår i mitten så sömmen blev som osynlig, till skillnad från det limmade bandet där man kunde se att ena sidan var blankare av limmet om man tittade nära. I överkanten av slöjan tråcklade jag en stabil tråd som jag drog ihop slöjan med, sedan fästes den bara med hårnålar. Min syster (som är frisör) tyckte hellre jag skulle göra så än att sy dit en sån där kam som ofta sitter på köpta slöjor och det blev ju otroligt enkelt då dessutom På den ena slöjan sydde jag fast pärlor av swarowskikristaller lite här och var (hittade det i en pärlbutik) och på den andra slöjan sydde jag fast sötvattenspärlor.

    Det spetstyg jag hade var väldigt mjukt, och det är förstås en smaksak hur styv eller följsam slöja man vill ha. Min syster kom iaf på när hon skulle sätta fast min att för att få mer stadga i den (för att få den snyggare just där den satt fast i frisyren) så sprejade hon en massa hårspray på den, det funkade jättebra
  • shakyn­ose
    Äldre 28 Jan 10:09
    #25

    Jag har en tutorial på hur man gör ett strumpeband i mitt galleri:
    www.brollopstorget.se/hem/shakynose/galleri.php&page=1&cur_album=Standard

    Hoppas det inspirerar någon!

  • missca­t81
    Äldre 3 Feb 16:03
    #26

    Nu har jag virkat klart alla blommor till inbjudningskorten, håller på att virka små knytband som jag kommer knyta ihop korten med också. Sen ska korten börja tillverkas!

    Har börjat fundera på om jag inte ska virka servettringar också, eller i alla fall virka blommor att dekorera dem med. Man kanske kan göra själva ringarna av ståltråd och fästa blommorna vid...?

    Hur ska ni göra med bordsplaceringskort? Det finns ju lika olika varianter. Jag tror jag ska göra dem i form av etiketter som man fäster vid vinglasens fot, på så vis håller man ju reda på sitt glas hela kvällen också!

  • MrsT20­11
    Äldre 3 Feb 16:17
    #27
    misscat81 skrev 2011-02-03 16:03:29 följande:
    Nu har jag virkat klart alla blommor till inbjudningskorten, håller på att virka små knytband som jag kommer knyta ihop korten med också. Sen ska korten börja tillverkas!

    Har börjat fundera på om jag inte ska virka servettringar också, eller i alla fall virka blommor att dekorera dem med. Man kanske kan göra själva ringarna av ståltråd och fästa blommorna vid...?

    Hur ska ni göra med bordsplaceringskort? Det finns ju lika olika varianter. Jag tror jag ska göra dem i form av etiketter som man fäster vid vinglasens fot, på så vis håller man ju reda på sitt glas hela kvällen också!
    Jag funderar på att kombinera servettring med placeringskort faktiskt.

    I så fall köper jag pappers-tags på panduro, en sån där papperslapp med färdiggjort hål i ena änden. Målar och klär den med färg och papper enligt vårt tema. Sedan drar jag ett organzaband genom hålet, lindar det runt servetten och knyter en knut vid lämplig längd. Om man tycker knuten är för ful kan man kanske trycka in den i en halsbandspärla, till exempel denna variant: http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=311202
  • missca­t81
    Äldre 3 Feb 23:37
    #28

    Funderade på att ha namnen på servettringarna också, men gillar idén att man har dem på glasen. Servetterna rullar man ju upp direkt, och förvinner ju namnlapparna iväg. Har man dem på glasen så kan ju andra diskret tjuvkika på ens glas om man är osäker på vad den andre heter!

    Nu har jag vikt alla korten och fäst spetsband+virkblommor på. Ska fästa knytbanden imorgon tänkte jag, nu får limmet torka ordentligt först. Sambon ska fixa utskrifter på hans jobb imorgon, sen kan jag börja sätta dit texten. Så kul att pyssla! Men tidskrävande...

  • Zelmah
    Äldre 3 Feb 23:47
    #29

    ruffledblog.com/diy-string-wedding-chandelier/

    fina nätbollar man kan göra själv


  • Rebeck­a och Jens
    Äldre 4 Feb 01:17
    #30

    Vilka vackra nätbollar!! Blev precis sjukt sugen på att göra egna! Ska definitift testas. Har du testat att göra dem själv?

Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer