• J och J

    Pysseltråd med tips och idéer

    Någon mer som känner hur det kittlar i fingrarna att få pyssla?!

    Både jag och min blivande är pysselgalna. Vill alltid ha något projekt på gång. Så vi är glada att ha ett bröllop att planera där det då kan pysslas nästan huuur mycket som helst Skrattande Därav blir det mycket pyssel till bröllopet. Inte mest för att spara pengar utan för att det är såååå roligt o representerar oss. 

    Tänkte det kunde vara roligt med en pysseltråd.
    Med tips, idéer, länkar, bilder. 

    Vad ska ni pyssla till bröllopet? 

    Just nu ser det ut så här för oss.
    Save-the-date kort - me tapet o kort på oss o knapp. KLART o skickat
    Inbjudningskorten - samma stil som ovan
    Servettringar - av toapappersrullar me tapet o snöre o knappar
    gåva till gäster - blir en figur i lera
    placeringskort - sitter på gåvan till gäster
    festhäftet - datautskrivet me lite snitsigare framsida, snöre/garn o knappar. 
    örhängen - knappar
    klänning och väst - ska brodera på dessa.
     

    så långt har vi kommit me pyssel vi ska göra

    någon som har tips på pyssel till dukning?
     

  • Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer
  • Gwennie
    weddingdreams skrev 2011-06-19 21:04:42 följande:
    Hej, någon som ska ha nån välkomstskylt vid ingången.. sitter och funderar på min.. tror jag vet nästan iaf.. ;)
    Mina blivande svärföräldrar går och fnittrar om en liten hemlis som är tradition från deras hemby. Min blivande man är ganska säker på att det är den välkomstskylt som byns hembygdsförening namnanpassar och skickar runt från bröllop till bröllop. Lite gulligt, men har förstått att den är vääääldigt välanvänd och ser ut lite därefter ;P
    Tror att det är lite som en träram i form av ett hjärta som man sätter ett tyg eller silkepapper eller nåt med brudparets namn och sen lyses den upp bakifrån med en lampa. Har sett något liknande tidigare och det ser rätt trevligt ut.
    Ska bli intressant att se om det är skylten de menar eller om det är någon annan mysko bondsk sed som väntar oss...! Har hört rykten om hela björkar som läggs framför dörren och andra tokerier....
  • weddingdreams

    jag ska ha ett stort hjärta med änglar vingar.. Vi har änglar (då vi förlorat både min pappa och vår dotter), lila, vitt och silver som tema... Tänkte att hjärtat kunde vara vitt, vingarna silver.. I hjärtat är vårt monogram i silver och runt om flyger änglar som håller i ett hjärta... låter lite plåtrigt kanske men svårt att förklara.. men vad tror ni.. kan hjärtat bara vara vitt och så har jag en svart ram runt det(alltså ett penndrag) som markerar hjärtat? siler penna tror jag inte kommer synas...

  • helsingebrud

    weddingdreams
    låter jättefint och om den är tillräckligt stor kommer det inte bli plåttrigt

  • JennyL

    HAllå!
    Jag saknar allas underverk som brukar synas här! Jag är iof dålig själv på att lägg aupp bilder, men jag har inte kommit så långt i mitt pysslande än ;)

  • MalinMattias
    LisaEleonor skrev 2011-06-09 09:20:26 följande:
    Är det någon mer som funderar på gardinerna i festlokalen? Vi hyr en bygdegård och gardinerna där är blommiga. Vi har ingen lust att ha dem och har köpt billiga vita tyllgardiner på IKEA. Nu vet vi inte riktigt om vi ska göra något med dem. Har funderingar på att sätta dit pärlor ganska spritt så det blir lite färg. Men jag vet inte.

    Någon annan som har någon fundering?
    Vi har köpt Knoppa Lakan (19:-/st)  från Ikea och byter ut alla gardiner mot dem, det blir som långa, vita och luftiga längder, kanonfint! kommer inte göra något mer med dem utan låta dem vara lugna och vita i bakgrunden.
  • MalinMattias
    fasit skrev 2011-06-30 16:38:57 följande:
    Är det någon som vet hur man gör sådana askar?
    www.brollopsinspiration.se/wp-content/uploads...
    Googla på Wedding boxes Template så hittar du massor, jag håller på med scrapbooking själv så jag vet att det är en piece of cake att göra sådana. Med lite övning iofs... ;) Här finns en template med hjärtflikar:

    http://ruffledblog.com/freebie-fridays-clover-top-box-template/ 
Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer