• nica83

    Pysseltråd med tips och idéer

    Hej!

    Jag älskar att pyssla till bröllopet! Egna save-the-date och inbjudningar är redan klara. Nu ska jag ge mig på vaser till bordsdekoration (som sedan ska fyllas), placeringskort, festhäften, servettringar, brudbukett och tärnbuketter... Hoppas jag får vara med här och inspireras och kanske inspirera...

    Här är mina servettringar, en prototyp. Beräknad kostnad ca 2 kr st

  • nica83

    Hej!

    Är en brud som älskar att pyssla till bröllopet. Inbjudningar och save-the-date avbockade och klara. Nu väntar servettringar och diverse bordsdekorationer. Brudbukett och tärnbukett. Med mera. Hoppas få vara med här och inspireras och kanske inspirera... Tänkte lägga in en bild på prototypen till mina servettringar i rosa färgtema men det går inte att klistra in (har alltid fungerat tidigare för mig)

    Hur lägger man in bild??

  • nica83


    Tack för beskrivning. Missade den "knappen", kikade blint på övriga knappar och hittade ingen, tidigare har jag ju bara klistrat in den...

    Nåja, här är i varje fall våra servettringar! Vad tycks?
  • nica83

    Vi tänkte inte ha favors. Är det helt fel? Tänkte att de blir ju mätta och belåtna på all god mat och dryck i vilket fall som helst... Möjligen att det är gott med en mintpastill efter maten?

  • nica83

    Våra save-the-date hade vi enbart en bild på oss, texten "save the date" och datumet för bröllopet. Bilden är måååånga år gammal och togs i en sådan klassisk fotoautomat. Vi designade layouten i ett bildredigeringsprogram och framkallade sedan som ett visitkort (kostade 200 med frakt tror jag, fick då 100 visitkort). Det uppskattades och pryder många kylskåp ;)

  • nica83


    Nu har jag provbundit buketten, är nöjd :) Dock är nejlikorna från ICA Maxi, tror jag kostar på mig att beställa från blomsteraffären när det väl är dags, då kommer buketten säkert bli ännu finare.
  • nica83
    emelie och Jonas skrev 2011-08-15 07:35:11 följande:
    Skönt att fler tänker ha nejlikor i brudnuketten! själv tycker jag att et är jätte fint! Ett stort plus är såklart kostnaden oxå... ser bra ut tycker jag, band du på eget iniativ eller hade du en beskrivning? Var det svårt?

    Jag tycker det blir fint med nejlikor tätt ihop, det blir en annan känsla än när de är en del av en bukett med andra blommor. Jag älskar pioner men det är ju inte säsong i september så då kom jag på att nejlikor ger samma härliga känsla.


    Det var inte svårt att binda, jag gjorde det på fri hand efter att ha läst lite beskrivningar på nätet. Nejlikor är en tacksam blomma. Här fanns en nejlikastav som gav inspiration (min är dock inte lika lång i skaftet utan mer en vanlig bukett). http://www.gamman.se/Skola.asp?id=2&getSkola=133

  • nica83

    Servettringen jag först hade tänkt mig blev lite för krånglig att göra, svårt att få det snyggt snabbt och rör det sig om 65 servettringar måste det gå undan. Här kommer därför en bild på den nya modellen som kommer pryda våra bord. Blev lite konstig vinkel på bilden men hoppas ni förstår :) Kostnad för dessa är också ca 2 kr st :) 



     
  • nica83
    augusti2012 skrev 2011-08-21 13:28:31 följande:
    Nica83: har du något som en mall??? har du först gjort en runt om. Och sen över skarven som du har fäst med stenen?? Tänker jag helt galet?? Snor nog ideen.. :) 
    Ja jag har en mall, är en tygbit om ca 25 * 15 cm. Jag tar sedan en toarullshållare, klipper bort ca 1 cm så att ringen blir lite mindre och sedan lagom breda bitar (ca 3 cm i detta fall). Därefter lägger jag toarullsbiten på tygbiten, snurrar in den tajt och så att skarven som blir hamnar på insidan.

    Tyget som blir kvar på båda sidor (eftersom toarullen är smalare än tygbiten) blir själva skarven. Skarven hamnar över den delen av toarullen där ringen går ihop. Ändarna av tyget tar jag nu och knyter ihop med en liten tygremsa av samma tyg, rätt tajt men ändå så det "saknas" toarulle under nästan hela skarven. Därefter viker jag över tyget på varje sida, klipper till och tar hål med en syl och sticker ner stenen som håller allt på plats. Puuuh. Låter nog mer avancerat än det är, tar max 5 min per servettring. 
  • nica83
    sandraochdaniel skrev 2011-08-21 11:50:45 följande:
    Verkligen jättefint! Vart hittade du de fina stenarna?
    Tack :) Stenarna kommer från Panduro, funkar med lite större "brads" för Scrapbooking
  • nica83
    sandraochdaniel skrev 2011-08-22 20:03:46 följande:
    Brads är det ringen under stenen/diamanten som gör så det ser ut som en brosch?

    Är en scrapbooking novis...  Skäms 
    Jag är också novis, så jag kan ha fel. Det jag menar är i varje fall att den har sådana "jungfruben" bakom sig. 
  • nica83
    sandraochdaniel skrev 2011-08-24 22:39:37 följande:
    Vet inte hur stora dina brads var...men googlade och hittade dessa fina som jag beställde.
    www.eyeletoutlet.com/elegant-pearl-brads-crea...
    fick 8påsar á 12st för 107:- så blir det inte bra storlek har det ju fortfarande inte kostat alldeles för mycket. 
    Jättefina!! Jag köpte också mina på rea så de kostade inte mer än 1,5 per sten eller så. De är ca 1 cm så dessa är nog lite lite större men i sammanhanget är ju det bra. 
Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer