• misscat81

    Pysseltråd med tips och idéer

    Jag håller på för fullt och virkar små blommor som jag tänkt ha som dekoration på inbjudningskorten. Om jag orkar sen så kanske jag virkar några fler och använder till tex bordplaceringskorten eller så. Det är kul! Men det blir måånga blommor...

  • misscat81

    Nu har jag virkat klart alla blommor till inbjudningskorten, håller på att virka små knytband som jag kommer knyta ihop korten med också. Sen ska korten börja tillverkas!

    Har börjat fundera på om jag inte ska virka servettringar också, eller i alla fall virka blommor att dekorera dem med. Man kanske kan göra själva ringarna av ståltråd och fästa blommorna vid...?

    Hur ska ni göra med bordsplaceringskort? Det finns ju lika olika varianter. Jag tror jag ska göra dem i form av etiketter som man fäster vid vinglasens fot, på så vis håller man ju reda på sitt glas hela kvällen också!

  • misscat81

    Funderade på att ha namnen på servettringarna också, men gillar idén att man har dem på glasen. Servetterna rullar man ju upp direkt, och förvinner ju namnlapparna iväg. Har man dem på glasen så kan ju andra diskret tjuvkika på ens glas om man är osäker på vad den andre heter!

    Nu har jag vikt alla korten och fäst spetsband+virkblommor på. Ska fästa knytbanden imorgon tänkte jag, nu får limmet torka ordentligt först. Sambon ska fixa utskrifter på hans jobb imorgon, sen kan jag börja sätta dit texten. Så kul att pyssla! Men tidskrävande...

  • misscat81
    MrsT2011 skrev 2011-02-18 13:24:49 följande:
    Jättefina! Vad mysigt att använda mönstersax på insidan, matchar jättefint med bandet på framsidan!
    Tack! Ja, det var jättesmidigt med mönstersax. Hade först tänkt jag skulle riva kanterna, men det kändes för svårt. Stor risk att man river fel, känns det som!
  • misscat81
    sunsey skrev 2011-02-18 21:29:47 följande:
    misscat81: så söta inbjudningskort!! Älskar spetsn på framsidan.
    Skrev du ut inbjudningarna hemma??
    Nej, min sambo jobbar med tryckerimaskiner, så vi skrev ut på hans jobb. Hade kanske gått att göra det hemma, men papprena är ju ganska kraftiga så det är stor risk att de fastnar i skrivaren och det ville jag inte riskera.
  • misscat81

    Idag har jag pysslat lite. Jag har hela tiden tänkt att jag ska köpa galej-lyktor på ikea och dekorera själv, men idag så fick jag för mig att jag skulle testa på vanliga gamla syltburkar istället, som vi hade ståendes hemma. Jag blev ganska nöjd med resultatet, vad tycker ni? Färgtemat på bröllopet är grönt och korall, och jag använde samma spetsband på inbjudningskorten. Jag behöver nog köpa lite mer spets, för det jag hade rckte bara till dessa fyra lyktor, men jag tycker inte det gör så mycket om det är lite olika spets!


    Jag är lite osäker på vad jag ska ha för ljus i, för botten är ju inte helt flat i burkarna. Jag kanske får köpa lite sand och hälla i så att ljusen kan stå stadigt. Helst skulle jag nog vilja ha små blockljus, för de brinner ju lite längre än värmeljus, men vi får se... Värmeljus kanske passar bättre till stilen på lyktorna?

  • misscat81
    sunsey skrev 2011-04-07 21:41:47 följande:
    Vart har du köpt spetsen? Mycke fina o bra ide =)
    Jag har köpt lite olika spets på olika ställen, tradera och loppis. Finns på panduro också.
  • misscat81

     


    Nu har jag äntligen gjort klart bordsplaceringskorten, och festprogrammen är på gång, Har bara gjort en prototyp ännu, resten väntar på att häftas ihop på sambons jobb. Gästboken har jag dekorerat också, och servettringarna är klara. Det är olika gröna nyanser på placeringskorten, festprogrammen och servetterna, men jag tycker inte det gör så mycket, eller?


    Festprogrammet:


    Bordsplaceringskorten, som alltså ska fästas runt vinglasfötterna:


    Servett med servettring. Har inte riktigt bestämt hur de ska rullas ännu:


    Gästboken, lite pimpad:
  • misscat81
    moonlightgirl skrev 2011-05-31 18:49:50 följande:
    misscat81 skrev 2011-05-25 10:34:06 följande:

     


    Gästboken, lite pimpad:
    Jag gillar verkligen allt du gjort. Gästboken är jag nyfiken på hur du gjort den.
    Det är en färdig bok med tomma blad och naturfärgat omslag som jag bara dekorerat lite.
Svar på tråden Pysseltråd med tips och idéer