Inlägg från: Liina86 |Visa alla inlägg
  • Liina86

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Sommarbrud skrev 2011-02-09 08:42:39 följande:
    Vi har redan skickat våra inbjudningar, här är det många som redan bokat semester och har ställen de åker till så ute i god tid om ngn ska komma :)

    Vi har hyrt ett helt ställe så alla gäster ska bo kvar och även vi såklart:) Så vi har hyrt så det finns 5 olika hus med hotellrum i. Så vi ska ha ett eget hus för vi har inte bjudit så många så alla rum blir fulla. Men det är super praktiskt att bo hemma vi hade nog gjort det om våran son hade varit med nu har vi barnvakt till honom så han sover hemma med sin kusin plus barnvakt.
    Vi ska också bo där festen är. Tyvärr har vi inte möjlighet att betala gästernas rum men vi har ordnat ett rabatterat pris och önskar oss i present att de ska bo kvar. Vi, våra närmaste familjer och en del vänner kommer redan på fredagen och det känns jättekul =) 
  • Liina86
    Sommarbrud skrev 2011-02-09 16:38:25 följande:
    Vad roligt att bo kvar från fredagen, det ville vi men blev lite dyrt plus att det inte är så fiffigt att ha med våran lilla son.
    men det hade helt klart varit roligt :)
    Ja, vi har ju inga barn så det blir ju lite lättare. Dessutom gifter vi oss ganska långt hemifrån så vi måste nästan åka på fredagen om vi inte ska behöva gå upp kl 5 på bröllopsdagen vilket inte känns så optimalt direkt
  • Liina86
    Sommarbrud skrev 2011-02-09 18:30:33 följande:
    The secretbride: Ja mörklila kallor e super fint! Jag  var lite inne på det men det blir nog rosor i en boll. Men kallorna e fantastiska! Bra val:)

    Sen e det nog skönt att bo hemma men det e lite skönt att inte behöva gå upp klockan 8 med den lilla i familjen :)
    Jag kan verkligen inte bestämma mig men har också funderat på kallorna. Jag var ju dum nog att bestämma färgtemat innan jag tänkt på blommor och det finns ju inte så mycket mörklila blommor. Borde verkligen ta tag i detta och bestämma mig snart
  • Liina86

    Angående kläder så tror jag att min sambo ska ha en mörk kostym (helst mörkt grå om jag får bestämma), väst, skjorta med manschettknappar och kravatt. Vi har tänkt kolla på kläder till honom i mars tror jag.

    Han fyller år i mitten av mars och jag har specialbeställt manschettknappar till honom i födelsedagsprenent av en smyckesdesigner/silversmed som jag träffade på bröllopsmässan på Grand. Hoppas verkligen att de ska bli fina och att han ska gilla dem. De är sjukt interna och nördiga men det tycker jag är ganska passande för vi är ganska nördiga =) Tror även en del av våra vänner kommer uppskatta dem även om inte så många andra fattar grejen

  • Liina86
    The secretbride skrev 2011-02-13 09:23:40 följande:
    Så det vi har kvar är:
    Brudgummens kläder.
    köpa tärnans klänning.
    transport.
    planeringsmöten med bla. vigselförrättare, fotograf och andra inblandade.
    provuppsättning med stylist.
    hitta någon som kan ta hand om städning och disk .
    boka bröllopsresan såklart! å planera inför den.
    göra en fullständig bordsplacering (väntar svar från 3 till).

    sen kanske det tillkommer något men jag tror att det är allt, känns jättebra! =)
    Oj, ni har kommit väldigt långt. Vad roligt att kunna börja med bordsplacering snart. Har åtminstone inbillat mig att jag kommer tycka att det är roligt men det är klart att lätt lär det ju inte bli. Vi väntar dock fortfarande på svar från de flesta gäster så ingen idé att fundera alltför mycket på det än.

    Det jag känner att vi behöver börja ta tag i är festprogrammet. Har tänkt skriva ett par rader om varje gäst och det lär ju ta sin lilla tid. Hoppas att vi kanske får lite tid nästa helg att börja med det =)
  • Liina86

    Julybrud: Vi kommer ha fyra solosånger och kanske även in- och utgångslåt. Vi är i och för sig inte i kyrkan så vi har ju inga psalmer men å andra sidan så är ju vår ceremoni rätt mycket kortare också så jag tror att det kan uppfattas som att vi har ungefär lika mycket musik. Jag tror att det bara kommer bli uppskattat =)


    The secretbride: Vi får inte heller plats i den sal på herrgården som är finast men vi bestämde då att vi ska ha dansen där. Det får plats, det är bara att inte alla får plats att sitta som vid middagen så jag tyckte det löste sig bra =) Kul med rolig transport! Eftersom vi vigs i herrgårdsparken och bara ska flytta oss typ 30 meter så har vi ingen transport.


    Här börjar det komma in svar från gästerna. Är så himla roligt! Hittills är det bara några från sambons släkt som sagt nej och ärligt talat så tror jag inte vi kommer sakna dem. Även de vänner vi inte står absolut närmast och som egentligen hade annat inbokat har bokat om och tackat ja till bröllopet så det känns jättekul. Det bästa är nog att många av våra vänner vill komma redan på fredagen så vi får verkligen en hel bröllopshelg med familj och vänner =) Börjar verkligen se fram emot det mer och mer och längtar!


    Annars har jag tyvärr inte så mycket tid för bröllopsplanering nu. Har fullt upp med examensarbete, extrajobb och att söka mitt första ”riktiga” jobb. Jäklar vad jobbletande och så tar tid! Idag har jag satt som mål att skriva minst två ansökningar, helst tre.


    Ha det bra allihop!


     

  • Liina86

    Vi har fått in nästan alla svar nu. Kanske ett tiotal kvar men får försöka påminna dessa när vi ses eller hörs. Har även skrivit lite menande saker på facebook =P

    Vi skulle ha träffat toastmastern ikväll men han blev sjuk så vi fick skjuta upp det. Nästa helg ska jag åka till Västerås och försöka hitta en bra florist och äntligen ta och bestämma mig för vad jag ska ha för bukett. Tycker det är så svårt!

    Förra helgen hittade vi kostym och skjorta till sambon som vi köpte. Tyvärr var den kravatt och väst vi ville ha slut och hade även slutat tillverkats så vi får leta vidare efter detta och skor.

    Imorgon så ska jag börja lite med att skriva några rader om varje gäst till festhäftet. Kan nog bli både roligt och svårt, speciellt för de respektive och så som vi inte känner så bra men det ordnar sig väl alltid.

    Hoppas alla har en trevlig helg

  • Liina86

    DarlingDaisy: Fina kläder! Hur många gäster har ni? Jag har inte varit på något bröllop utan toastmaster men jag har varit på middagar liknande bröllop utan toastmaster och jag måste säga att det har inte varit sådär jättebra tyvärr. En toastmaster gör ju mer än att bara hålla ordning på talen. När jag själv varit toastmaster (eller toastmadame heter det väl men jag tycker det låter så fånigt) så har jag hälsat välkomna, informerat om praktiska saker som var man kan hänga av sig, var toaletterna finns osv. Jag har även haft kontakten med serveringspersonalen om när maten ska serveras och dukas av o.s.v. På mina kompisars bröllop höll jag också i ett par lekar men sånt är det ju frivilligt om man vill ha. Jag anser bara att allt flyter på så mycket smidigare om man har en toastmaster, annars kommer ju alla gäster fråga er om allt och på ens bröllopsdag tycker jag att man ska få koncentrera sig helt på varandra och på att ha riktigt kul såklart Glad

    För mig är det just nu spännande saker som händer i bröllopsförberedelserna. Min vigselring ska hämtas i morrn, känns lite pirrigt eftersom jag bara har försökt förklara för guldsmeden hur jag vill att den ska vara. Tänk om hon missuppfattat allting! Sen kanske sambons manschettknappar som jag specialbeställt kommer i morgon också om jag har tur. På lördag ska jag försöka mig på att boka en florist och bestämma brudbukett. Kanske att jag ska försöka hitta en kravatt till sambon också på en gång.

    Hoppas allt går bra för er allihopa!

  • Liina86

    Ringen blev väldigt bra, stenen var något högre än vad jag trott så först kändes den lite väl prinsessaktig men jag gick runt med den lite hemma i helgen för att vänja mig och nu älskar jag den =P Längtar ännu mer efter att bli gift så att jag får ha den varje dag =)


    I fredags fick jag också mannens manschettknappar som jag specialbeställt och de var väldigt fina. Han ska få dem på måndag när han fyller år så jag hoppas att han blir glad.


    En kompis till oss designade våra inbjudningar och sen tryckte vi den på ett litet tryckeri på universitetet där vi jobbar. Vi bjöd nästan 100 personer men eftersom inbjudningarna inte gjordes för hand så blev det ju inte jobbigare att göra 100 än 1, tar bara en himla tid att skriva alla adresser. Jag har tänkt lägga upp bilder på inbjudningarna men jag har de bara i pdf-format och det går inte att lägga upp det på bröllopstorget tyvärr.


    I lördags bestämde jag mig äntligen för en brudbukett också och beställde den. Jag är ju inte direkt en blomsterintresserad person och ville ha något väldigt enkelt så det blir ca 50 cm långa vita kallor med ett mörklila band om.  Tror det blir fint och passar mig som person.

    Ha det bra allihop!

  • Liina86

    Darling Daisy: Önskar dig lycka till i fortsatta jakten på toastmaster. Bra också att du sa ifrån till svärmor direkt. Min erfarenhet är att det alltid blir en större konflikt av det senare om man inte är rak från början. Hoppas att det ordnar sig när de fått tänka över det hela lite

  • Liina86
    JulyBrud skrev 2011-03-22 14:18:12 följande:
    Just nu håller jag på att googla hotell i paris som en galning, vi kommer bara ha en heldag & två nätter där, så man vill att det ska vara centralt, men centralt betyder givetvist dyrt, så vill man att det ska vara centralt & fint, ja, då kanske man får skippa resten av asien rutten, haha!! Har hittat några som ligger riktigt bra och har en "paris-charm" över sig.... till ett, om man jämför med de på riktigt dyra hotellen, bra pris... Ligger mellan notre dame och eiffel tornet, så bättre läge får man nog leta efter i af, men om nån har några bra hotell tips så är det bara att ösa på! Och hur tar man sej bäst från flygplatsen (orly) till centrala paris? Utan att behöva byta mellan olika transportmedel? (taxi, shuttle transport, metron??)

    Ha det!
    Jag har bott på le general i Paris. Helt ok pris. Var ganska modernt i stilen men vet inte riktigt vad ni är ute efter?
  • Liina86
    MissNina skrev 2011-03-23 22:10:31 följande:
    hejsan, jag hoppar in här. vi ska gifta oss den 2:a juli =).
    Det som inte är klart än är hela menyn och tårtan och ev solist under vigseln och även om vi ska åka någon bil från kyrkan. och blommorna.

    våra inbjudningart skickade vi ut 20:e feb och de hade jag gjort själv. nästan alla har svarat.
    jag tänkte kolla med er om ni har lite tips på olika frisyrer gärna uppsatt och ev blommor som går i lila färg.

    något som jag har missat?
    Välkommen hit! Vilken sorts lila är du ute efter? Ljus eller mörk? Vad har du för hår?

    Är det ett stort eller litet bröllop? Var ska ni vara?
  • Liina86
    MissNina skrev 2011-03-24 21:25:55 följande:
    Hej både mörk och ljus lila.
    Jag har axel långt hår tråkigt grått hår.
    Vi ska var på en herrgård och det är ca 60 gäster.
    Blommor i ljuslila verkar det finnas ganska gott om, i mörklila som jag var ute efter jar jag i princip bara hittat kallor.

    Hmm, jag är ingen expert på frisyrer. Ingen koll på vad jag själv ska ha ens. Tycker det är svårt att veta vad som blir bra och vad som är genomförbart.

    Vi ska också vara på en herrgård och har ca 80 gäster
  • Liina86
    Andreas brud skrev 2011-03-24 21:54:12 följande:
    Hej allihop!

    Ska gifta mig 2 juli 2011, börjar verkligen närma sig nu.. Det som inte är klart är blommor, transport från kyrkan, menyn är ej spikad än och tårta. Festhäften och övriga trycksaker är kvar också.. Inbjudningskorten har såklart gått ut.

    Håller på och funderar på bröllopsresan just nu.. Lutar åt Bali, men vi åker ev sept/okt..

    Hur långt har ni kommit med planeringen?

    Lycka till på den stora dagen!
    Vi har fixat
    Lokal
    Meny
    Mina kläder
    Sambons kostym
    Brudbukett
    Inbjudningar
    Bröllopshemsida
    Musik till vigseln (nästan iaf)
    Band till festen
    Toastmaster
    Värdpar
    Bröllopsresa

    Vi har kvar
    Festhäfte
    Vigselprogram
    Bordsplacering
    Rumsplacering (de flesta gästerna ska sova över)
    Skor, kravatt och väst till sambon
    Tårtan
    Drinklista
    Tänka ut min frisyr
    Lära oss vals

    Säkert glömt en massa saker...
  • Liina86

    Nu var det länge sen vi hördes av. Hur går det för er allihop? Känns som att vår stora dag närmar sig med stormsteg.

    Vi har varit på möte på herrgården där vi ska ha bröllopet men pga en begravning så var den vi pratat med förut inte där. Detta gjorde det hela lite rörigt så nu har vi bestämt oss för att skriva ner allt vad vi kommit överens om och få det bekräftat skriftligt för att undvika strul på själva bröllopsdagen.

    Den sista helgen i maj så ska vi
    - Ha flera provningar av klänningen (4 st på 4 dagar)
    - Träffa fotografen
    - Träffa vigselförrättaren? (Inte hunnit boka en tid än)
    - Testa håruppsättning och sminkning
    - Köpa kravatt och väst till sambon
    - Köpa gästbok
    - Köpa vin och kort till de som hjälpt oss med bröllopet. Tänkte ge bort en liten rolig bok, en vinflaska och ett kort till varje person som t.ex. sjungit, varit toastmaster o.s.v.

    Efter denna helg hoppas jag att det mesta ska vara klart för jag har verkligen inte tid med mer bröllopsplanering just nu. Jag är precis i slutskedet av min mastersutbildning (examen 2 veckor innan bröllopet) plus att det är mycket med mitt extrajobb eftersom jag håller på och lär upp min efterträdare.

    Jaja, gifta blir vi nog ändå och det är ju det som är huvudsaken Glad

  • Liina86

    Julybrud: Oj, oj, oj vad mycket ni hunnit med och vad roligt att allt verkar gå så bra Skrattande

    MissNina: Kul att de flesta tackat ja och det låter som en mycket trevlig morgongåva Glad

    Jag har inte blivit hippad än men vet att det är på gång. Har dock inte en aning om när. Gör mig helt nervös eftersom jag är en väldigt planerande person. Är rätt övertygad om att det kommer bli en lördag så alternativen är 14/5, 21/5, 28/5, 4/6,11/6, 18/6, 25/6. Midsommarhelgen känns osannolik. Den här helgen har en av mina bästa vänner födelsedagsfest som jag tyvärr inte kan gå på men det utesluter nog hippa är jag rätt säker på. 28/5 är jag inte hemma, utan hos min mamma och även om ett par av mina vänner bor där så känns det smidigare om de hippar mig i staden jag bor nu där de flesta bor. 11/6 hoppas jag att de inte valt för det är sista helgen innan min framläggning av examensarbete och det känns som om jag skulle behöva tid att förbereda den då. Har en svag misstanke om att det kan bli 21/5 för min samo såg lite smått oroad när jag bokade en tid hos optikern den dagen. Å andra sidan kan det varit inbillning.

    Jag slits mellan att få sambon att berätta när det är (så att jag bättre kan planera mitt redan väldigt stressade liv) och viljan att det ska vara en överraskning. Måste försöka sluta tänka på det här men vill ju samtidigt att möhippan ska vara bara ett roligt minne och inget som gör mig mer stressad. Så himla svårt!

    Har ni några misstankar om hippa?

  • Liina86

    Kul att höra ifrån er.

    Jag har hållt mig från att pressa sambon om datum för hippa men han har lovat att det inte är den här helgen vilket är en himla tur för jag måste verkligen vara på lab hela helgen och göra det sista med mitt exjobb. Ska bli skönt när det är över!

    Ha det bra allihop!

  • Liina86

    Hej igen

    Vet att jag är helt nojig men behöver skriva av mig lite om hippa-datum. Jag vet helt säkert att jag kommer få en och det känns superkul. Men datumen... Alternativen är som följer och som det verkar så kan inte jag se något datum då både min syster och min bästa vän kan

    2-3 Vän bortrest
    4-5 Syster toastmadame på bröllop
    10-12 Vän på konferens med jobbet
    17-19 Vän gäst på bröllop (+ minst en till av mina vänner)
    Midsommarhelgen Syster på Gotland och många bortresta både hit och dit inkl jag själv tror jag

    Alltså jag hade så ställt in mig på att det skulle vara den 11/6 men nu ser det ju inte ut som det eller så luras min vän bra (i och för sig ett alternativ men hon brukar annars vara väldigt dålig på det).

    Kan ju också vara så att de helt enkelt inte hittade något passande datum så att någon av dem inte är med. Tråkigt i så fall =(

    Ja, ja nu känns det redan bättre när jag fått skriva av mig lite.  

    Går det bra för er med allt? I förra veckan träffade vi fotografen, jag gjorde provsminkning+håruppsättning och jag provade klänningen för första gången. Allt känns bra och nu börjar det kännas att vår stora dag närmar sig med stormsteg =)

  • Liina86

    Jag blev också hippad igår! Klockan 8 på morgonen ligger jag och sover när det ringer på dörren och sambon öppnar. Jag hör mansröster och tänker: ok det är till honom (jag visste ju att svensexan skulle vara igår). Sen hoppar plötsligt en maskerad människa på mig i sängen! Snart är sovrummet fullt med 11 riktiga bandider (randiga kläder och ögonbindlar med hål för ögonen + fångnummer på bröstet). Själv blir jag utklädd till polis och vi skålar. Får packa ihop en väska med diverse saker skrivna på lista. I köket har sambons kompisar börjat steka pannkakor i fyra pannor och det är allmänt kaos. De är 13 st killar som alla är utklädda till kvinnor i klänningar och peruker. Sambon har fått en pimp-utstyrsel.


    Jag pussar sambon hejdå och sen får jag på mig en ögonbindel och vi åker iväg. Hamnar på stans bästa hotellfrukostbuffé. Lyx! Efter frukosten får jag och vännerna klättra klättervägg. Jag är sjukt höjdrädd och rätt svag men det gick bra ändå och var superkul =) Världens träningsvärk idag! En av mina kompisar som jobbar som instruktör hade hängt upp ett paket nästan högst upp på en av de svåraste väggarna. Tyvärr nådde jag inte riktigt ända upp innan jag ramlade ner men det ordnade sig ändå och syrran klättrade upp och hämtade mitt paket =) I det låg kritor och ett block och jag fick i uppdrag att rita ett porträtt av min blivande. Alla vet att jag är världssämst på att rita så det blev många skratt åt denna bild =P Fick även ett fotouppdrag där jag skulle fota saker under dagen som till exempel


    Blivande maken om 30 år Blivande maken om han fötts som kvinna Framtiden Äktenskapet En snygg man i uniform Ett hånglande par

    Sen var det vidare hem till en av banditerna för lunch i trädgården och frågesport. De hade bett min blivande att svara på 20 frågor tror jag det var och jag skulle gissa vad han svarat och jag fick alla rätt! En del behövde jag dock en och annan ledtråd till. Sen fick jag några små presenter och så skulle jag gissa från vem av vänerna de var och sen berätta historien runt vad presenterna hade för betydelse för mig och den speciella vännen. I detta moment hade jag rätt på alla utom en. När lunchen var avklarad fick jag gå in i ett sovrum som gjorts om till spa med levande ljus, doftande oljor, mysig musik och riktig massagebänk. Där fick jag min livs längsta massage av en av mina fantastiska vänner och en urmysig ansiktsbehandling av en annan. Sen var det dags att klä om sig till finkläder och fixa håret för att bege sig till stan och äta middag på grekisk restaurang som jag tycker mycket om. Kvällen avslutades med vin och te hemma hos mig och sista vännerna gick när sambon drullade in vid halvtretiden =) Hans dag hade efter pannkaksfrukosten bestått av paintball, lunch på favorithaket, ölprovning, brännboll och grillning+party i stort hus på landet.


    Vi hade helt enkelt varsin underbar upplevelse med våra fantastiska vänner! Helt otroligt vad bra vi har det!


    På tisdag ska jag lägga fram examensjobb och förhoppningsvis få min examen, på kvällen fira med vänner på grillning och på onsdag har jag jobbintervju och sista provning för brudklänningen. Fullt upp helt enkelt =) Det känns att det verkligen börjar närma sig bröllop nu!


    Hoppas att ni alla fått/kommer få lika fina möhippor som jag fick!

  • Liina86

    Hej igen allihop!


    Nu har jag äntligen tid att skriva lite här igen. Allt rörande vårt bröllop blev över förväntan. Vi kom ju till herrgården redan på fredagen och sen var vi i ett enda lyckorus hela helgen. På måndagen åkte vi på bröllopsresa till Maldiverna och hade det underbart där också.


    Nu är vi hemma igen i vardagen och allt känns fortfarande fantastiskt. Tänk vad otroligt att just vi hittat varandra och atte vi har såna underbara släktingar och vänner att dela allt med.


    Vi hade ju fokuserat mycket av vår planering på att få en så rolig middag och fest som möjligt och det blev det verkligen. Det som dock verkligen blev över förväntan var vigseln. Eftersom vi aldrig hade träffat vigselförrättaren så bad vi en av våra vänner att säga något lite mer personligt. Vi hade tänkt oss några korta meningar och en liten presentation av de hemliga låtar vi valt till varandra. Istället höll hon ett ganska långt (men inte för långt) otroligt vackert vigseltal som gjorde att ALLA grät inkl den okända vigselförrättaren och min mans pappa som ingen förut sett gråta. Låten jag valt till min man var "Annie's song" och den framfördes av min bästa vän. Min mans låt till mig var "Jag ger dig min morgon" och den framfördes av hans bästa vän. Allt var så otroligt vackert att det är svårt att föreställa sig.


    Jag ska försöka skriva ner en bröllopsberättelse nu medan det mesta är i ganska färskt minne, tycker det kan vara roligt för blivande barn och barnbarn. För några veckor sedan fick jag några kärleksbrev av min mormor som min morfar skrivit till henne innan de gifte sig och hon bodde på en skola långt bort från honom. Varken mormor eller morfar kan förstå att han skrivit så fina brev =P Jag tycker att det är ett privilegium att få läsa dem såhär 65 år efter att de skrevs och eftersom jag och min man aldrig skrivit kärleksbrev så tänkte jag göra en bröllopsbok istället.


    Hoppas att ni har lika fantastiska minnen från era bröllop som jag har =)


     

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii