Inlägg från: JulyBrud |Visa alla inlägg
  • JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Hej :)

    Det gár bra här med, har dock fátt lämna in vár dator för lite service, sá nu har jag varken dator eller internet hemma, sá det blir inte lätt att planera pá distans utan verktyg!!

    Men men, har fátt iväg beställningen pá tärnklänningarna precis, och beställde 30 meter extra tyll sá jag kan leka med kjolen pá min bröllopsklänning :D

    Sen är det mycket bollande fram och tillbaka med min syster som ska ordna dekor/festlokal bl.a. Kommer bli sá himla fint :D

    Lycka till med examensarbete Liina86, ska hálla tummarna för att inget gár sönder :)
    Krya pá dej secretbride, hoppas du fár komma igáng snart igen och má bra!

    Hörs nästa gáng jag kommer över en dator :)

  • JulyBrud

    YES! nu har vi hämtat datorn och vi har internet igen!!! så skönt!

    Kul att se att det händer grejer, och att nya "ansikten" tittar in, välkomna Sahu och Lucinta! Det är ju i af över 5 månader kvar, så än så länge, ingen orsak till panik (haha, men den lär komma förr eller senare, för mej i af) Svart/vitt kan verkligen vara skitsnyggt, allt handlar ju om hur man göra saker och detaljerna, så ni kommer alldeles säkert bli jättenöjda, tycker inte alls det är tråkigt, bara snyggt och stilrent! Och viktorian-stuk låter också skitsnyggt! (är själv inne på rokoko...) Vad karln ska ha när vi gifter oss är fortfarande olöst, vi googlar och funderar vidare så länge..

    Jätte skönt för er att ni mår bra och kunnat ordna med buffé/menyn secretbride! Man blir så himla glad för allt som blir billigare än vad man tänkt sig, för det drar då i väg hela tiden :)

    Ja, skönt att det finns folk runt omkring som ställer upp, man kommer nog vara tacksam för hjälp när det närmar sig även om man tycker det är kul att pyssla själv, min syster har gjort ganska många bröllop (och jobbat med scen dekor osv, så det blir nog en del dekor) så jag känner mej helt trygg, har fått se lite bild collage på det hon tänker sej, supersnyggt!

    Jag vill också gå på bröllopsmässa!! men, kommer inte vara hemma i sverige tills dess, så i så fall får det bli efter att jag gift mej, haha (är nog inte lika sugen då) hoppas ni ser mkt kul och blir inspirerade!

    Tror att vi äntligen lyckats hitta en prisvärd cateringfirma som kan ordna en god huvudrätt åt oss, bara att hålla tummarna för att de kan den 2:a Juli!! Lycka till med allt så länge!

  • JulyBrud

    Igår vad det FEM månader kvar, idag MINDRE än FEM Glad

    Ja, kul att det händer grejer! Cateringfirman kunde vårt datum, yay! Hur har ni det med provsmakning och så vidare? Är det nån av er som använder serveringspersonal genom cateringen, vad betalar ni då? (frustrerande att inte prata med dom på telefon, har skickat frågorna på mail, men man får ju liksom vänta på svar istället för att få det direkt!!)

    Däremot blev det ett litet bakslag med vigselkyrkan, vi vill så gärna ha någon man känner eller har anknytning till som viger oss, och vi hade en jätte go person (som inte jobbar i svenska kyrkan) en pastor i malmö som tackade ja till att viga oss (och vi skulle då försöka få ett godkännande av vår vigselkyrka, då varje stift bestämmer för sej om dom tillåter det eller ej) vi fick ett nej :( Så just nu funderar vi lite på hur vi ska göra...

    Jättefina skor och väska secretbride, och vad härligt med Paris! (åker ni helgen efter bröllopet då?)

    Åh, jag vill också titta på vigselring, men det får vänta till vi är hemma igen, hur lång tid kommer det ta för dej att få den??

  • JulyBrud
    Angående ringen så skulle det ta ungefär en vecka och få ett kostnadsförslag och för dem att ta hem stenar som jag kan godkänna. Sen tror jag att det skulle ta 1-2 veckor att få den. Tror dock att de skulle kunna göra det fortare om man har bråttom. Våra förlovningsringar tog bara en vecka ungefär. 
    (det är så bra att du lärt mej hur man citerar bara ett litet stycke! haha)

    Åh, jag har så svårt att hitta en när jag letar på nätet jag tycker är snygg OCH passar till min förlovningsring...kanske att man ska special beställa också, får man fråga om det är mkt dyrare jämfört med att köpa "en färdig"? Vi kommer ju ha två månader på oss att fixa med det sista, så det är ju lugnt i så fall..
  • JulyBrud

    Jag tror faktiskt att det oftast är billigare att specialbeställa konstigt nog eftersom många av de färdiga ringarna kostar mer pga designern eller märket. Designar man själv försvinner den kostnaden =) Jag kan rapportera vad priset blir på min i nästa vecka när jag fått kostnadsförslaget.


    ja :) gärna! och det låter ju bra...hm, då gäller det bara att komma på hur man vill att den ska se ut! Pendlar en del..

    Välkommen Darling Daisy :) Ja, vill också få ut inbjudningarna av den anledningen, men efter lite strul med kyrka är vi lite obestämda och väntar svar från en vigselförättare, blir det inte han kanske vi byter kyrka....gah! Hoppas på svar snart och allt löser sej, tur va att jag hann "stoppa presserna" samma dag som min syster gjorde "provtryck" när vi fick svaret att vår tänkta vigselförättare inte fick viga oss (synd, upp till varje stift att bestämma, och tyvärr fick vi ett nej, jag som blev så glad när han tackade ja till att viga oss!)

    Lycka till med planeringen!
  • JulyBrud

    Hej sommarbrud!

    Underbara klänningar båda två, men jag blir smått förälskad i spetsklänningen jag med så jag förstår dej, fantastisk! Jag beställde min från Kina innan jag åkte utomlands för att jobba, det kan jag rekomendera.

    Planen är; beställa en "grundklänning" från Kina (som jag blev jätte nöjd med) för att sedan ta den till sömmerska och ändra till precis som jag vill ha den, är nämligen mkt tyll som jag vill få en "rök-rokoko-känsla" på... Totalt blir det ändå billigare än att köpa en färdig här.
    Sen har jag reservplanen att om jag inte blir nöjd så är det ut och leta efter en när jag kommer hem till sverige i slutet av april (hoppas på första planen dock, vill ha en annorlunda klänning!) (så kan man i af sälja en klänning efteråt, om man vill behålla den man använde) Det känns i af otroligt viktigt att man är nöjd med sin klänning den dagen, och inte har "nöjt" sig med något (såklart har man ju en budget så man får finna lösningar som passar den, annars hade jag åkt till London och fått den uppsydd av Angelina Colarusso själv :P)

    Min klänning är nspirierad av den här, fast med bustle;

  • JulyBrud

    Paris paris! Liina86, jag och min karl kommer ju börja vår smekmånad i Paris, vi kommer bara ha en hel dag/två nätter, vad tycker du man ska prioritera?? Jag älskar gammal sten, så notre dame ska besökas! men mer? Och har du tips på bra boende?


    Liina86 skrev 2011-02-04 14:21:31 följande:
    Quartier latin var väldigt mysigt att ströva runt i, speciellt om man är kär kan jag tänka mig =) Där finns också många mysiga restauranger och caféer.
    Googlade lite, ser väääldigt mysigt ut! Ligger det nära notre dame? (kanske finns nåt bra hotell där)

    Vart kommer ni att bo secretbride?? (oooo, show på moulin rouge!! det ska jag föreslå till M)
  • JulyBrud

    Tack sommarbrud! Du har ju gått och burit på din son i nio månader, så ska man vara rättvis så ska du kunna skylla på det i två månader till (vet inte om jag är logisk, men tyckte det lät bra) Glad min röst ligger i af på spetsklänningen, så vacker, men du har ju lite tid kvar att fundera, för mej tog det bara tre veckor från att jag beställde den till att jag hade den i "brevlådan" (dom speedade upp det en vecka eftersom jag skulle bort)...

    Visst blir man lite mer....klänningstokig än vad man trodde man var! Håll oss uppdaterade med vad du bestämmer dej för!

  • JulyBrud

    Secretbride; Vacker! Ja, det är kul med så många stilar (haha, fast jag hade gärna haft allas klänningar i min garderob!)

    Tack för tipsen, ska kollar upp :)

  • JulyBrud

    Ja! Jag älskar ZUMBA!! Har bara kört några gånger, vår koreograf är zumbainstruktör och körde det som uppvärmning under rep-perioden, såååååååå kul!! Tycker man ska träna på ett sätt som man blir glad av och ser framemot, själv är jag alldeles för lat för gym och sånt, tack och lov att man får gratis träning på jobbet :P

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii