Inlägg från: bruden i skogen |Visa alla inlägg
  • bruden i skogen

    Hur utforma borglig vigsel?

    Fårävvör skrev 2010-12-15 21:29:28 följande:
    Det här undrar jag också... Vi bokade våran vigselförrättare idag (den enda i kommunen som tjänstgör den dagen) och han verkade helst inte vilja träffa oss innan eftersom han jobbar på annan ort... Och det räckte om han fick "manuset" fem minuter före vigseln... Känns lite halvhjärtat men jag fattar ju att han har mer att göra än att bara vara vigselförrättare... Vi fick hans mailadress så vi kör nog lite påtvingad kontakt den vägen! Och vill vi verkligen träffa honom, så borde det ju gå på nåt sätt...
    Dessutom ska jag låna "Den svenska högtidsboken" på biblioteket tänkte jag (den är slut på förlaget), det är humanisterna som gett ut den och det verkar finnas en del förslag på borgerlig vigsel, dikter etc i den (så har jag fattat det som iaf, men har inte tittat i den än).
    Så än så länge har jag inte så stor koll på hur vår vigsel kommer bli, men jag är jätteintresserad av att höra tips och idéer från er som vet mer!
    Jag kan delvis förstå att man inte har tid att träffa brudpar innan, man får inte betalt för denna träff utan gör det på sin egen fritid.
    jag skulle inte vilja viga ett par utan att ha träffat och pratat med dem innan. detta gör jag på min fritid, men för mej är det viktigt att kemin stämmer och att brudparet skall kunna välja en annan om den inte stämmer.
    jag kanske är lite nojjig, men det är viktigt.
    tycker nog att ni kan kräva att träffas innan.
  • bruden i skogen
    Sophie skrev 2011-01-08 11:43:09 följande:
    Det är viktigt att tänka på att de vigselförättare som tjänstgör i kommunen inte får någon annan ersättning för uppdraget än 110 kr och då ingår resa dit och efterarbete. Om man vill ha en längre ceremoni och/eller har speciella önskemål är det bra om man klargör detta innan och frågar om det är okey. Om man träffar sin förrättare innan så görs det på hennes/hans lediga tid, bara så man är medveten om det.
    Helt rätt och bra att det tas upp. men det är första brudparet man får 110.- för om man tex viger ett två timmar senare så har man 30:- för detta
  • bruden i skogen
    Helena brud 20 aug skrev 2011-03-19 23:57:35 följande:
    De borde verkligen få lite mer betalt...de viker ju en hel del lördagar åt detta under sommarhalvåret...
    Man gör det för att det är jätteroligt, man får vara med på en stor dag med massor av kärlek.
Svar på tråden Hur utforma borglig vigsel?