Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    Hur utforma borglig vigsel?

    Lev idag skrev 2010-12-15 15:52:45 följande:
    Jag har funderat på en sak.
    Vi ska gifta oss borgligt men jag funderade på hur "brukar" en sådan ceremoni se ut? 
    Alltså med vad vigselförrättaren ska säga, läsa osv?
    Jag förstår ju att man bestämmer detta tillsammans.
    Men finns det någon som vill dela med sig hur ni gjort med detta? 
    Hur har ni utformat vad som sägs, vilka texter som läses och sånger? 
    Det här undrar jag också... Vi bokade våran vigselförrättare idag (den enda i kommunen som tjänstgör den dagen) och han verkade helst inte vilja träffa oss innan eftersom han jobbar på annan ort... Och det räckte om han fick "manuset" fem minuter före vigseln... Känns lite halvhjärtat men jag fattar ju att han har mer att göra än att bara vara vigselförrättare... Vi fick hans mailadress så vi kör nog lite påtvingad kontakt den vägen! Och vill vi verkligen träffa honom, så borde det ju gå på nåt sätt...
    Dessutom ska jag låna "Den svenska högtidsboken" på biblioteket tänkte jag (den är slut på förlaget), det är humanisterna som gett ut den och det verkar finnas en del förslag på borgerlig vigsel, dikter etc i den (så har jag fattat det som iaf, men har inte tittat i den än).
    Så än så länge har jag inte så stor koll på hur vår vigsel kommer bli, men jag är jätteintresserad av att höra tips och idéer från er som vet mer!
  • Fårävvör
    Etheleglin skrev 2010-12-15 21:50:38 följande:
    När ska ni gifta er? Efter vårat bröllop så skulle jag kunna visa vår ceremoni.
    Vi ska gifta oss 28 maj, så det är ett tag kvar! Han vet om att vi vill ha med musik och diktläsning etc och han själv pratade om att de vigslar han håller ofta tar 15 minuter i alla fall, så han verkar inte tro att det ska bli ett 2-minutersrace i alla fall! Det blir nog bra hoppas jag.
Svar på tråden Hur utforma borglig vigsel?