Inlägg från: 1700tal |Visa alla inlägg
  • 1700tal

    tips på slottstema

    Vi ska oxå gifta oss på ett slott.

    "Vårt" slott är ju ett ganska strikt och avskalat barockslott, inte alls pråligt men väldigt pampigt ändå. Vilket/vilka slott har ni spanat in? Det är ju så olika stilar beroende på epok osv..

    De saker jag prioriterar med slottskänslan är:

    1. Vita linnedukar och riktiga linneservetter. Absolut inga pappersservetter och linneservetterna ska va snyggt vikna, gör SÅ mkt för helhetsintrycket.

    2. Klassiska rena färger på blommorna och bordsdekorationerna, creme, vit, biege och dämpat guld (inte högblankt, kan lätt se ut som prinsessanogrodan antydde - vill "verka" rik men kan se billigt ut) ser exklusivt och lyxigt ut. Jag är helt tokig i skrikcerice, turkos och knallblått men de färgerna ska jag lämna hemma denna dag. Till det en accentfärg, har inte bestämt min än beror på vilka rosor som högblommar i våra trädgårdar då. Men inte blir det cerice eller grällt orange!

    3. Resonerar oxå lite som ovanstående, maffig klänning till maffig festlokal. Vill ju inte försvinna bland de vitkalkade pelarna..

    För dig som ska ha ett vinterbröllop -

    4. Kolla att slottet har uppvärming! De flesta vi tittade på hade inte det, vissa hade inte ens centralvärme. 

    5. Öppna brasor i salarna! Räcker INTE att värma upp slottet men åååh, vad underbart med slottsalar med sprakande brasor..

    6. Häst och vagn (släde om det är snö eller norrut)! Nästan ett måste vid ett slottsbröllop.. Vi står mellan en gammal tuffande ångbåt och häst och vagn.

    7. Facklor på slottsplanen, and go big! Lägg vigseln så mörkret faller på när ni ska ta er från kyrkan till slottet för maximal effekt i häst och vagn eller vad det nu blir. Satsa på riktiga facklor istället för manchaller (mkt större ljuslåga) och många! Den bilden kommer varken ni eller gästerna som väntar på slottstrappan glömma någonsin.

    8. Håller med prinsessanogrodan om att inte snåla på mat och dryck. Ha sittande middag om budgeten tillåter och ha goda viner. Bar med klassiska drycker, whisky, konjak, mousserande osv känns oxå "slottsaktigt". Vi kommer nog inte ha en massa styliga drinkar och INGEN ska gå omkring och dricka ur flaskor eller buskar!

    Lycka till!

Svar på tråden tips på slottstema