Inlägg från: Klingoklang |Visa alla inlägg
  • Klingoklang

    Ang. Alla dödsmaneter?

    Emblas Mamma skrev 2010-11-29 19:10:49 följande:
    Det är ju inte så att jag är "förvånad över att det finns farliga djur i andra länder" me njag vill gärna ha lite tips och råd gällande vad andra tänker och gör, skyddar sig mot detta. Man vill aldrig utsätta sina barn mot något farligt, visst det kan man ju göra när som helst men VET man att det finns en fara så vill man ju minimera den, eller hur? Hoppas ni inte tar mig för en dum och korkad turist. Vill i ärlighetens namn bara vara försiktig. Ursäkta min hysteri! :)
    Jag har läst lite tips om det. Bland annat att ha hel långa kläder på sig när man badar, så att manetens trådar inte kommer åt huden. Även som någon tidigare har skrivit här att ha med sig vinäger som man sköljer på området där man har bränt sig och trådarna sitter kvar på. 

    Inte för att skrämma dig mer nu men tyvärr är det så att dem maneterna som man dör av är så pass små att man inte ser dem i vattnet. Dem trivs också närmast stranden där det är varmare, dem kommer från forsar och åar som leder ut i havet så om du kan ta reda på om det finns några sådana i närheten så bada inte på stränder nära där då.


    Hoppas att du/ni kommer få en underbar resa! Och att min tips lugnar dig lite. För som du själv har sagt så är sannolikheten att bli bränd mindre än att vara med om en bilolycka. 


     

Svar på tråden Ang. Alla dödsmaneter?