Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    Ang. Alla dödsmaneter?

    Se till att hålla koll på varningar. Jag blev riktigt illa bränd i Phuket. De hade satt upp varningar men vi tog det väl inte på så stort allvar.


    Då var det så att motorbåtar som åkte en bit från stranden hackade sönder maneter så trådarna flöt med vågorna in. Jag fick ett gäng runt benet. Har ärr än idag.


    Men man kan ju inte oroa ihjäl sig för allt. Se till att kolla om man varnat för nån speciell strand och välj bort den :)

  • JustMeAndMyLove
    Emblas Mamma skrev 2010-11-29 07:09:33 följande:
    Usch vad läskigt! :/ Men hur djupt ligger dessa maneter? Är dom mest vid strandkanten eller på lite djupare vatten? Tack för tipset iaf, vi får helt enkelt se upp för båtar och sen får vi väl bada i strandkanten bakom några andra turister :)
    Ingen aning, de som var i Phuket när jag var där höll sig vid ytan men längre ut från stranden. Men jag vet ju inte om det var den här farliga sorten eller nån annan. Är en del år sen. 

    Bästa är kanske att höra med din resebyrå?

  • JustMeAndMyLove
    Dejli skrev 2010-11-29 11:29:12 följande:
    Försiktig ska man vara överallt, så jag förstår inte riktigt hysterin kring just detta. I exotiska länder finns exotiska djur, och de är ibland farligare än motsvarande djur hemma... Tycker snarare att det är konstigt att inte fler turister råkar illa ut när de är på semester med tanke på hur dåligt sunt förnuft många har... Och med tanke på hur många turister som rör sig i området så tycker jag det är ganska få dödsfall ändå, med tanke på hur farlig maneten lär vara. Det är nog större risk att krascha med bilen på väg till flyget än att dö av maneten om man bara är lite försiktig och tar varningar på allvar.
    Men det är väldigt sällan en turist faktiskt dör pga djur. Jag tycker det är allvarligt och bör uppdagas i media. Själv tar jag för givet att man får information om liknande saker. Sen att det inte är utan risk att åka till ett liknande land förstår jag ju.

    Procentuellt är det ju inte så illa. Om det är sant eller inte vet jag inte men enligt nån blaska ska det vara större risk att dö av en cocosnöt i huvudet än att bli dödad av en haj i de hajtätaste turistmålen. Så man ska inte nojja ihjäl sig :)


    Sen måste jag få påpeka att den "dumma turisten" inte verkar vara en myt. Jag har träffat så himla ignoranta scandinavier utmlands att man nästan sätter i halsen och undrar hur tusan de överlevt till medelåldern :P

Svar på tråden Ang. Alla dödsmaneter?