• Lev idag

    Avstånd mellan bröllopsplatsen och festlokalen?

    Jag funderar på hur långt ni har mellan platsen där ni ska gifta er (kyrkan eller annan plats) och festlokalen?
    Hur långt är det och hur långt tar det att åka om man tänker på att man ska åka på bröllopsdagen och med den transporten man ska åka med.
    Och hur tänkte ni då göra med gästerna, ska ni transportera dem?

    (jag har skrivit detta i andra trådar men tänkte lägga ut en egen tråd så fler kanske skriver)

  • Svar på tråden Avstånd mellan bröllopsplatsen och festlokalen?
  • Emblas Mamma

    Vi har 9 km till lokalen.


    Passar oss jättebra och vi ska åka i ca. 45 minuter med häst och vagn. Kanske liiite längre, bara såå mysigt :)


     


    Gästerna klarar att ta sig dit, vi är alla mer eller mindre bönenr och klagar inte på några futtiga 9 km inte ;) Ingensträcka i vår vardag..haha. De flesta (till och med de gamlingarna) har bil eller åker helt enkelt med någon annan. svårare än så är det inte :)

  • Mariabridetobe

    Vi har 3 km från kyrkan till lokalen, gästerna får ta sig till lokalen själva, men vi fixar buss till hotell mm efter festen. Vi kommer att åka ångbåt själva till lokalen eller alt en fin bil (beror på väder mm)

  • Molle2011

    Vi har ca 3 km mellan vigselplatsen och festlokalen och vi hyr in bussar för att transportera våra gäster. Själva åker vi Rolls Royce! Skrattande

  • lunah

    Vi ska åka en bokad spårvagn tillsammans med alla gäster! Vi har egentligen inte så långt mellan kyrkan och restaurangen, men vi har valt att abonnera en spårvagn och åka en tur på lite drygt en timme. På spårvagnen ska vi då skåla i lite champagne och äta lite snittar.
    Vi tycker att det ska bli extra roligt att få åka tillsammans med familj och vänner!

  • moonlightgirl
    lunah skrev 2011-01-15 18:57:25 följande:
    Vi ska åka en bokad spårvagn tillsammans med alla gäster! Vi har egentligen inte så långt mellan kyrkan och restaurangen, men vi har valt att abonnera en spårvagn och åka en tur på lite drygt en timme. På spårvagnen ska vi då skåla i lite champagne och äta lite snittar.
    Vi tycker att det ska bli extra roligt att få åka tillsammans med familj och vänner!
    Vad mysigt det låter.  =)
  • Blåbärsson

    Vi har ca en mil mellan kyrka och festlokal. Men eftersom både kyrkan och festlokalen ligger 2-3 mil från närmaste stad måste gästerna ta sig med bil i vilket fall. Givetvis ordnar vi med att samåka om det behövs. Men särskild transport ordnar vi inte.

  • SaCa

    Vi har ungefär 6 km mellan vigselplats och lokal landvägen men har bokat båt till alla gäster och oss för att ta alla till och från lokalen då det är mysigare och går fortare. Men de som vill ta bil får självklart göra det.

  • GnuGS

    Promenad från Storkyrkan till Riddarholmskajen: cirka 500 meter. Blir förhoppningsvis en riktigt vacker marsch, nerför Storkyrkobrinken, förbi Riddarhuset, över Birger Jarlstorg och sedan är vi framme vid Riddarfjärden med utsikt mot Stadshuset!
    Båttur mot Långholmen där festen ska vara, runt Essingeöarna för att det inte ska vara över på bara 10 minuter som det tar om man åker raka vägen.
    Eller så låter vi båten hämta upp oss på Skeppsbron, och tar vägen genom Hammarbyslussen och Årstaviken till Långholmen. Tar dock en timme.

    Eller så ryms båten inte alls i budgeten... Då tar vi taxi till festlokalen, så får alla gäster klara sig själva bäst de kan (taxi, samåkning eller kommunal resa). Men det vore inte lika roligt.

  • cookieandkermit

    Vi kommer ha ca 4 mil mellan kyrka och festlokal. Vi funderar på att ordna buss mellan lokal-kyrka-lokal. mycket för att alla inte ska behöva slingra sig ut i ingenstans och för att det får inte plats hur många bilar som helst vid kyrkan, den är ganska liten..

  • Biscuit

    Vi har 1 km mellan kyrka och lokal. Vi kommer troligen hyra en buss då vi inte vill chansa med vädret. Det är dessutom grusväg vilket kommer sabba cirka 50 av de 100 par skor som i så fall ska gå den vägen. :)

  • Vott

    Vi har ganska exakt 1 mil mellan kyrka och lokal. Vi kommer inte ordna med någon buss utan folk får ta sig runt själva. De flesta av våra gäster komma vara långväga och antagligen bo på campingen som ligger i anslutning till festlokalen så de får nära "hem" efter festen i alla fall. Glad 

  • awarwen

    Vi har ca 5-6 mil mellan kyrkan och lokalen. Vi har inte ordnat med ngn transport till gästerna utan det får de sköta själva. De kommer från hela Sverige och lokalen ligger så till att man får ta taxi eller egen bil dit och därifrån.

  • Theka

    Vi har en dryg mil mellan kyrka och lokal. Lokalen ligger mitt ute i ingenstans så vi har ordnat med busstransport (dock med begränsat antal platser) och de får betala självkostnadspris (30 kr per resa tror jag det blev) - eller köra egen bil eller åka taxi. Det som känns bäst med samordnad transport tycker jag är att festen får ett naturligt slut. När bussen avgår är det liksom över. 

  • Freakie

    Vår festlokal ligger precis till höger om vigsellokalen så det är inte många meter som våra gäster måste förflytta sig. Vi ska ha en borgerlig vigsel och det var ett av våra krav när vi började leta, att man skulle kunna ha vigsel och fest på samma ställe. Det blir ju lite mer krångel gällande detta när man gifter sig i kyrkan.

  • Millemoj

    Vi har ungefär 15-20 minuters körning mellan vigselplats och festlokal. Vi tänkte hyra en buss för att "forsla" gäster mellan dessa - men eftersom i princip alla sällskap ändå kommer att köra ut till bröllopet (är ute på landet) så struntade vi i bussen. Gästerna får helt enkelt ta sig fram själva med bil. Sen åker vi antingen en riktigt gammal Jaguar eller en splitterny Mercedes cabriolet (hänger på om Mercan levererats i tid till bröllopet eller inte).

  • Aniara4

    Jag tror det är ca 2 km mellan kyrkan och festlokalen. Jag kollade upp vad det skulle kosta att hyra en buss, men det känns lite fånigt för den futtiga biten. Förmodligen gör vi så istället att vi erbjuder oss att förbeställa taxi till alla, och så får de som delar på varje bil göra upp sinsemellan. Några kommer förmodligen att ha egen bil, och vill man inte betala den lilla kostnad som blir för taxin går det att åka kommunalt också. Allt detta kommer vi att skriva i inbjudan, fast kanske lite trevligare uttryckt, ha ha.

  • Amejuli

    Vi har ca 1 mil mellan vigselplats och festlokal. Har varit lite orolig över det men vi har inte råd att hyra buss.


    Vi har uppmanat alla gäster som har bil att ta med någon om någon skulle sakna skjuts. Jag tror de flesta är hjälpsamma och ställer upp om någon skulle vara utan.

  • Myspys77

    Vi har också väldigt nära, 1 km ca. Känns nästan lite onödigt att fixa en särskild transport till oss men det hör ju liksom till att åka i någon fil gammal bil eller någon annan typ av ovanlig/fin transport. Vi tänkte att han får köra oss en extrarunda på stan och om det är fint väder så kan vi ha köra utan tak, lite kul att få "visa upp sig"! Känns bra att gästerna får kort att åka, går ju tom jättebra att gå den lilla biten!

  • A loves A

    10 - 50 meter, beroende på om vi vigs i trädgården utanför festlokalen eller nere vid vattnet!

Svar på tråden Avstånd mellan bröllopsplatsen och festlokalen?