Inlägg från: Soldemor |Visa alla inlägg
  • Soldemor

    Fråga prästerna 14

    tågjäntan skrev 2011-10-10 22:30:53 följande:
    Nyfiken i en strut; Vad betyder IP?
    Internationell Premier, kastraternas motsvarighet till Internationell champion. Det betyder att minst ett certifikat (att man blir etta i sin grupp och är tillräckligt fin för att få ett certifikat) skall tas utomlands. För champion/premier och IC/IP krävs tre certifikat vardera. Nu, när hon skall försöka bli Grand Internationell Premier så är det åtta certifikat, varav minst två utomlands.
  • Soldemor
    Kjell Präst skrev 2011-10-28 11:24:45 följande:
    Det här varierar lite från präst till präst, jag själv gör så här: Vi träffas hos mig i kyrkan och börjar med att gå igenom ordningen för vigselgudstjänst, helt enkelt talar om de olika momenten i gudstjänsten. Brudparet kan då ställa frågor om de vill och vi väljer ofta psalmer och in-och utgångsmusik. Därefter ber jag brudparet beskriva varandra, de får också berätta hur de träffades och vad de gillar att göra tillsammans. Efter det brukar jag fråga om brudparet vill provgå altargången eller prova att säga löftena vid altaret. Det är det hela. Jag tror att det här inte är en helt ovanlig modell för vigselsamtal. Jag har för övrigt aldrig något "genrep" eller liknande med mina brudpar, utan det här är enda gången vi träffas.
    Jag gör som Kjell, fast vi övar i kyrkan samma vecka som vigseln, kan tärna/marskalk vara med då också är det bra. Vi provgår, paret får känna på att säga ja och att säga löftena till varandra, hur det känns.
  • Soldemor
    Lilique skrev 2012-01-30 13:49:41 följande:
    Har nu läst igenom 90 sidor för att se om jag fick svar på min fråga. Hann dock glömma bort min fråga... men jag blev mycket road av älg-tråden, så det var värt det.
    Vilken älg?
  • Soldemor
    CharliesChoice skrev 2012-10-31 06:53:10 följande:
    Hej Kjell och övriga!

    Jag skulle vilja ha ett litet modetips av en präst!

    Jag kommer att bära en klänning utan axelband, den visar alltså ryggen, "urringningen", axlar och armar. Jag funderade först på en sjal men det känns liksom för naket. Nu har jag hittat en liten "jacka" som täcker det hela. Grejjen är dock att jackan är i ganska genomskinligt tyg.

    Vad tycker ni om det? Är det ok?
    För min del hade det varit helt ok!
  • Soldemor
    Kjell Präst skrev 2013-01-11 11:23:08 följande:
    Jag använder min kaftan endast en gång per år - vid julottan - och hittills har jag inte växt ur den. Förstår ju nu att det beror på min robotfysionomi!
    Precis!
  • Soldemor
    Nu gjorde jag nog något fel här, men det går nog att läsa ändå.
    Sommar 2014: Det finns förslag på en ny kyrkohandbok ute nu, som ett visst antal församlingar i Sverige skall prova under ett år. I vigselordningen där, är bibeltexten som du nämner inte obligatorisk och de olika momenten i ordningen anpassad för alla sorters par, både hetero och homo. Nu gifter ni er iofs efter det att testtiden för denna nya ordning är slut, men kolla med den präst ni skall ha, om församlingen i fråga är med och provar och i så fall om prästen kan tänka sig att använda den nya ordningen för er vigsel i alla fall.
    Just nu är det lite oklart hur testförsamlingarna skall göra när provtiden har gått ut. Det som blir den nya handboken blir inte klart förraän tidigast 2015. Man kan ju tänka sig att församlingen fortsätter ändå, för det är ju lite konstigt att bara ha en sak ett år och sedan gå tillbaks till det gamla.
    Fråga du om det skulle kunna funka!
  • Soldemor
    Aniara4 skrev 2013-12-01 09:50:23 följande:
    Vi gjorde så att vi hade de fullständiga namnen, inklusive mellannamn, i frågorna (för att liksom etablera vilka vi var och göra det lite mer högtidligt), sedan bara förnamn i löftena när det var mer så att säga mer personligt mellan oss två.
    Tror faktiskt att det inte finns några alternativ när det gäller frågorna, att man måste ha med alla namn då detta är en del av det juridiska, att just ni ingår detta äktenskap.
  • Soldemor

    Hej Vaktmästare CE!

    Verkligen bra att du är här! Det finns så många frågor kring praktiska detaljer som ni vaktmästare har mycket bättre koll på än vi med frimärken.

  • Soldemor
    Vaktmästare CE skrev 2013-12-27 11:08:50 följande:
    Vad kul att du tycket det Soldemor! Jag ska göra mitt bästa! 

    Dock får man ju aldrig glömma bort att vi jobbar i team, präst, musiker och vaktmästare! :)

    MVH Vaktmästare CE 
    Förvisso, men ofta dyker det upp frågor här, som känns som att det är saker som vaktmästarna kan bäst!
Svar på tråden Fråga prästerna 14