Inlägg från: vinterfri |Visa alla inlägg
 • vinterfri

  Fråga prästerna 14

  Hallå alla präster! :)

  Jag har en liten fråga som handlar om släktskap till prästen. Det är så att min pappa är präst (kan verka konstigt att jag hellre frågar folk på nätet än pratar med honom, men bröllop är först aktuellt om några år och det känns lite udda att prata om sånt så långt i förväg) och jag undrar lite över hur folk allt som oftast "löser" det.
  Jag tror att jag skulle vilja att min pappa veg mig och min sambo, men är inte helt säker. Skulle ni helst viga era barn eller hellre vara "bara förälder" den dagen? Skulle vara intressant att höra lite synpunkter. :) 

 • vinterfri
  Jeez skrev 2011-02-21 15:21:25 följande:
  Och för att komplicera det: jag skulle nog helst vilja vara mamma bara. MEN jag skulle inte ta illa upp om mina barn, när det är dags, frågar för att de ville -då skulle jag glatt göra det.

  Så om NI vill att din pappa viger: fråga!

  Om ni tänker att han ska få vara pappa eller om ni tänker som en del gör; att man vill kunna använda prästen för samtal mm om det knakar -fråga nån annan.
  Inga enkla svar hos er heller med andra ord. :)
  Jag känner att det skulle vara väldigt personligt om han ville viga oss. Samtidigt är jag lite rädd att han skulle dra personliga anekdoter. Jag vet att min pappa är väldigt bra på att känna av stämmningen och jag tror inte att han skulle bli plump, men jag vill inte riktigt att det enbart ska vara fokus på mig när vi faktiskt är två personer som gifter oss.
  Jag får fnula vidare helt enkelt. :) 
 • vinterfri

  Hej!

  Jag skrev och frågade för några månader sedan och frågade hur ni präster ser på att viga era barn. Fick lite olika svar som fick mig att tänka vidare. Jag skulle gärna se att min pappa (präst) var inblandad i vår framtida vigsel, men samtidigt så skulle det kännas konstigt att ha ett vigselsamtal med honom.
  Hur ser ni på att ha två präster på en vigsel? Min far och en annan bekant präst. Vi löste det så när en nära släkting begravdes för några år sedan. Han höll i den men en annan präst var med och kunde hoppa in om han kände att det blev för mycket.
  Går det över huvudtaget att göra så att två präster delar på en vigsel?

  Tack för en bra tråd! :) 

 • vinterfri

  Hej!

  Sitter och funderar lite på det här med samtal inför eventuell vigsel. Finns det någon möjlighet att få lite stöttning från kyrkan för att diskutera mer än bara själva "vigselupplägget"? Jag skulle tycka att det vore jätteintressant att få lite hjälp i vår kommunikation och lite tips för att undvika eventuella problem som kan uppstå. Är det något som en präst kan gå in och hjälpa till med? 

  Jag upplever vår relation som trygg och bra så parterapi känns lite väl, men tänker att det kanske kunde vara bra att prata lite med någon mer så att man får en extra stabil grund att stå på. :)

Svar på tråden Fråga prästerna 14