Inlägg från: Maria466 |Visa alla inlägg
  • Maria466

    Fråga prästerna 14

    Vi har bokat kyrkan sen över 1 år tillbaka ( för att vara säkra på att vi fick en tid då jag ville ha ett specifikt datum. Nu till den stora frågan! Vad händer rent praktiskt? När får man veta vilken präst som ska viga oss? Blir man kontaktad innan alla papper ska vara klara? Hur får man veta vad som ska fyllas i och när de ska lämnas in och vart?

  • Maria466
    Kjell Präst skrev 2014-01-17 11:01:02 följande:
    Man brukar få veta i hyfsat god tid vem som är tjänstgörande präst - jag kan inte säga exakt för det kan bero dels på vilken tid på året man gifter sig (hos oss är exempelvis sommarschemat inte klart förrän i maj), dels på att olika församlingar är olika snabba. När prästen hör av sig, varierar. Jag hör av mig ungefär en månad före vigseln, andra präster kan höra av sig tidigare eller senare. Från skatteverket får ni hindersprövningen, som ska tas med till prästen (hindersprövningen är giltig i fyra månader). Även "Intyg om vigsel" som kommer med samma brev ska lämnas till prästen.
    Tack för svar..... Vi gifter oss 7 juni. Jag är väl mest nervös för att något ska gå fel/inte hinna planeras praktiskt.... Vi ska ha en dövtolk och fotograf med i kyrkan. 
  • Maria466

    Hur många psalmer respektive solosånger ska/kan det vara? I nuläget har vi 2 solosånger "en mitt" i och utgångsmusiken

  • Maria466
    Kjell Präst skrev 2014-03-03 20:17:52 följande:
    Det ska vara minst två psalmer. Solosånger måste man inte ha överhuvudtaget, men vill man ha det kan det vara en, två eller tre- det finns inget reglerat om det, men vigseln bör ju inte bli en konsert. Därför tycker jag inte att man bör ha fler än tre.
    Tack för svar. Det var som jag misstänkte att det skulle vara ett visst antal psalmer plus att man kan ha solosång. Vi är nöjda med 2 solosånger Glad
Svar på tråden Fråga prästerna 14