Inlägg från: iQbee |Visa alla inlägg
  • iQbee

    Fråga prästerna 14

    Hej! har också några frågor
    Jag ska gifta mig i en svensk kyrka men då ska två präster viga oss, en svensk och en syriansk ortodox präst... Tanken var att det skulle vara en grekisk ortodox också då jag har grekiskt påbrå...
    Våran ärkibiskop i den grekiska kyrkan accepterar inte den syrianska cermonin och därför deltar dem ej??? Det är också helt konstigt .. jag måste bara acceptera att det inte är någon grekisk präst,,, men iallafall

    nu är ju cermonin väldigt annorlunda och jag undrar hur man gör? jag har aldrig varit på ett svenskt bröllop konstigt nog.. och jag tror väldigt få av våra gäster kan de svenska psalmerna..
    det kommer bli jätte förvirrande.. Jag har pratat med svenska kyrkan och vi kan inte boka präst förrens hinderprövningen är klar samt att schemat hos dem är inte klar. dem sa att ibland så viger dem samtidigt men en syriansk cermoni är ju lite mer högljud än en svensk..
    Så vad är min fråga? jag är lite allmänt förvirrad för jag vet inte vad som kommer att hända och hur, sedan om ni kanske har några erfarenheter och tips?=)
    tack

Svar på tråden Fråga prästerna 14