Inlägg från: Pia88 |Visa alla inlägg
  • Pia88

    Fråga prästerna 14

    Hej.

    Jag undrar hur snabbt man kan fråga av den präst man vill ha som vigselförättare? Vi vet vem vi skulle vilja ha..

  • Pia88
    Kjell Präst skrev 2013-10-02 12:47:27 följande:
    Menar du hur långt i förväg? Jag fick vid ett tillfälle en fråga nästan ett år i förväg, då var det omöjligt att tacka ja eftersom jag inte alls visste hur mitt schema skulle se ut den aktuella tiden. Jag gissar att många präster har det som vi, och får schema för ett halvår i taget. I det här svaret utgick jag ifrån att ni hade en "egen" präst ni skulle fråga, men är det istället så att ni har en favorit bland prästerna i er vigselförsamling så kanske datumen då han/hon tjänstgör får styra ert vigseldatum? För man har ju som präst sina speciella tjänstgöringshelger, och byter normalt inte bort dem enbart av skälet att man blivit önskad av ett visst brudpar.
    Exakt.. Har bokat kyrkan redan men då vi bokade var det över 1år tills vigseln så blev det inte prat om nån präst/kyrkoherde.. Det är ännu oklart vem som kommer vara kyrkoherde i den församling som kyrkan hör till då det är dags för vigseln (tjänstledigt, pensioneringar etc)..

    Vi har en präst i vårt prosteri som vi har som "favorit" men även andra i "reserv".. Eftersom vigseln är mitt i sommaren.. Skulle det vara bra att fråga redan nu? Är det prästen själv som avgör eller ska jag ringa till pastorskansliet?
  • Pia88
    ESW skrev 2013-10-02 16:29:25 följande:
    När jag bokade kyrka (till juni nästa år) så fick jag veta att de i den församlingen lägger sina semesterscheman i mars och att jag skulle återkomma i april för att få veta vilken präst. Men kvinnan jag pratade med skrev ner vilket önskemål jag hade. Du kanske också kan be dem att redan nu skriva ner ditt önskemål? 
    Jo, det skulle underlätta. Ska ta och kontakta pastorskansliet nu snart Glad
Svar på tråden Fråga prästerna 14