Inlägg från: HelenaFredrik |Visa alla inlägg
  • HelenaFredrik

    Fråga prästerna 14

    Här kommer en fråga som jag grunnat på ett ganska bra tag och som håller på att ge mig magsår så jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig med den :0) Det handlar om placeringen i kyrkan och mina desperata försök att inte såra någon.

    Fråga 1

    Vi, eller jag har en ganska rörig familjekostellation. Mina föräldrar är skilda sedan många år tillbaka och drar inte helt jämnt. Givetvis är det ju jag som medlare som alltid hamnar i mitten också.

    Vår förhoppning är att min pappa får gå med mig som stöd fram till att bänkarna tar slut längst fram. Och att jag går resten av biten (dvs nästan lika långt). För mig känns det då naturligt att min pappa sätter sig på första bänkraden. Eg. borde han väl sitta där ihop med min mor och hennes man men jag funderar på är hur lyckat det blir? och isf ska mina systrar (pappas) med deras sambos sitta på rad 2 eller ska mina bröder (mors) med sina sambos göra det?

    Eller ska min pappa sitta på första bänkraden ihop med mina systrar (enbart hans) och deras sambos? Fast då lär jag få höra det av min mor som hamnar på andra raden..

    Eller ska min mor och hennes man sitta på första raden ihop med mina bröder (deras) och deras sambos? Då tror jag min pappa blir ledsen..

    Någon som har en bra idé att komma med?

    --------------
    Sen kommer nästa "problem". Vi har 3 tärnor, 3 marshalkar, 2 toastmasters och 2 värdar som på sätt och vis alla ingår i brudföljet. Tärnorna och marshalkarna kommer ju stå där framme med oss men var borde toastmasters och värdar placera sig? De tillhör ändå följet sas.

    Borde det vara såhär:

    Familj
    Släkt
    Resterande brudfölje
    Vänner

    Eller

    Familj
    Resterande brudfölje
    Släkt
    Vänner

    Eller

    Resterande brudfölje
    Familj
    Släkt
    Vänner

    Eller något annat?

    Tacksam för svar då ångesten håller på att äta upp mig

  • HelenaFredrik
    Kjell Präst skrev 2013-03-12 08:02:33 följande:
    HelenaFredrik: Hur mycket jag än skulle vilja hjälpa så kan jag inte. Kyrkan har en enda tradition om placering, och det är att brudgummens familj sitter till höger och brudens till vänster, och de närmaste förstås längst fram.
    Din fråga hamnar mer på något slags "vett-och-etikett"-område, och där är jag inte till stor hjälp tyvärr.
    Tack iaf. :0)
    Får nog fortsätta ha ångest för detta ett tag till
  • HelenaFredrik

    Nu har min gamla konfirmationspräst tackat ja till att viga oss :0)


    Han är numera pensionär så givetvis kommer vi ersätta honom för det hela (det är det värt, han är bäst). Om han  inte vill ha något annat så åtminstone milersättning .


    Det jag undrar nu är om man bör bjuda med honom på middagen? Och isf bara han eller hans fru också (har aldrig träffat henne)?


     


  • HelenaFredrik
    Kjell Präst skrev 2013-04-17 11:17:43 följande:
    Han får inte ta emot någon ersättning för att han viger er, det är inte tillåtet. Om ni känner att ni vill bjuda med honom på middagen, så gör det - man får ibland som präst frågan om man vill vara med på middagen - jag personligen tackar alltid nej, och man förväntar sig inte alls att få någon inbjudan.
    Tack för snabbt svar :0)
    Fast milersättning borde vi väl få ge då han dels är pensionär och dels ligger kyrkan ett par mil bort?

    Jag tror nog att vi kommer fråga honom om han vill vara med på middagen i så fall. Det känns mest rätt att göra så helt enkelt.
Svar på tråden Fråga prästerna 14