Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Fråga prästerna 14

    Luna12 skrev 2012-03-29 13:36:40 följande:

    Jag undrar vad den absolut kortaste tiden man kan avklara vigseln på är? Om man tar bort allt man får ta bort och snabbar på lite. Börjar nämligen oroa mig lite då jag kommer vara höggravid vid bröllopet och jag har redan problem med yrsel och fixar inte att stå upp någon längre stund utan att vara påväg att svimma. Vill inte direkt svimma där framme i kyrkan..
    Sen den delen där brudparet ska knäböja, kan man ta bort det? För går jag ner på knä så kommer jag liksom inte upp igen med min stora mage..


    Jag har varit på ett bröllop där bruden var höggravid med tvillingar, de hade en hög stol, sån man har åt gamlingar, som är lätt att komma upp från. Den satt hon på under psalmerna. 

    Du kanske kan ha en stol till hands, om du känner att du blir yr, så behöver du inte oroa dig för att ramla ihop på golvet. Och så kan du på förhand bestämma med prästen vilka moment där det inte stör att du sätter dig. Typ solosången och psalmerna.

    Att ha stödstrumpor kan hjäpa lite också. 
  • Pyttsan
    BlåAugustibröllop skrev 2012-07-18 21:09:08 följande:
    Hej!

    Jag undrar hur och var jag kan få tag på vigselordningen på ryska?
    Den prästen som vi skulle ha sa att "vi får se om jag hinner kolla upp det" och jag måste fixa med vigselhäftena snarast  (sen kommer det massa folk och annat som ska fixas, så det kommer inte att finnas någon tid). Vi fick förslaget att få en engelsk översättning, men ingen av de rysktalande kan engelska.
    Kan du inte fråga någon av de rysktalande som kommer på bröllopet. Vigselordningen är ju inte så lång att översätta ändå. Annars kan du skicka den svenska åt mig så gör jag det, men jag hinner först i början av nästa vecka, om det är bråttom. 
  • Pyttsan
    Chicita skrev 2012-07-30 20:08:54 följande:
    Du ska vara medlem i Svenska Kyrkan. Om du är döpt eller konfirmerad har inget med saken att göra vad jag vet.
    Nu är jag inte svensk utan bara nyfiken, men om man inte är medlem, men döpt och konfirmerad i svenska kyrkan, kan man inte bli vigd i en kyrka i Sverige då, men att det kostar? Och hur funkar det ekumeniska samarbetet med t.ex. katolska kyrkan eller frikyrkorna? 

    Vi betalde t.ex en liten avgift för att döpa vår dotter på försalingens lägergård, vilket är gratis för medlemmar. Det funkar likadant med vigslar här. Alltså, själva förrättningen är gratis, men lokalen kostar.
Svar på tråden Fråga prästerna 14