Inlägg från: Joanna Marie |Visa alla inlägg
  • Joanna Marie

    Fråga prästerna 14

    Prästen jag haft kontakt med sa att vi inte behöver ha två psalmer...  Ska träffa prästen den 5 juni vilket är 3 veckor innan vigseln. Och när jag läser på svenskakyrkans hemsida verkar allt ganska frivilligt. Hur måste bönerna se ut? Vad måste finnas med och vilken ordning?
    Av denna anledning tycker jag det är jobbigt att mötet med prästen är så nära inpå för om jag inte alls tycker om upplägget har jag kort om tid att hitta något alternativ.

  • Joanna Marie

    I kyrkoordningen står det inget om antal psalmer i vigsel (eller allmänt om gudstjänst)...

    "Vigselgudstjänsten ska omfatta makarnas samtycke till äktenskapet, ömsesidiga löften om livslång
    kärlek och trohet, tillkännagivande att äktenskapet har ingåtts samt kyrkans förbön med
    välsignelse."

    Vad är det för handbok du nämner? Var kan man hitta och titta i den?

  • Joanna Marie

    Så man måste ha psalmerna i den ordningen? Måste det se ut så? För när vi var på vigselmusikgudtjänst så hade de så väldigt mycket psalmer och sånger så vi förstod inte riktigt. Men vår präst sa att vi inte måste ha, betyder det då att vi inte har en giltig vigsel? Annars får jag väl ta och titta på borgerligt istället för det känns som om kyrkligt blir så krångligt och opersonligt om det är så stelt upplägg...

  • Joanna Marie

    Jag har inget problem med traditioner jag har problem med att inte kunna planera och brist på information. Min präst säger i de mail han skickat att jag inte behöver men här säger ni att jag behöver. Det jag egentligen undrar är hur flexibelt det är, om det är så att det inte är en giltig vigsel om man inte har två psalmer eller en viss ordning på bönerna.

  • Joanna Marie

    Men det svara inte på vad som händer om nu prästen gör fel...

Svar på tråden Fråga prästerna 14