Inlägg från: Kitten Sf |Visa alla inlägg
  • Kitten Sf

    Fråga prästerna 14

    Oh äntligen ett ställe där jag kan få svar på mina frågor!

    Jag undrar om de går att få vigseln (delvis) på två språk? Vart vänder man sig för att hitta flerspråkiga präster (grekiska är språket jag är ute efter) och om det inte finns är det okej att ha hjälp av någon annan för att översätta viktiga bitar av vigseln? 

    Är det några problem för en medlem av ortodoxa krykan att gifta sig i svenska (jag är medlem i svenska medan min blivande är ortodox)? Har förstått att man inte kan gifta sig i svenska kyrkan i Grekland, men vad gäller hemma i Sverige? 

    Och tillsist, hur mycket måste brudparet själv "prata" i kyrkan? Måste man av ge löften eller räcker det med att svara ja?

  • Kitten Sf

    Skönt att de inte är några prolem med de andra iaf =) Har gärna så traditionellt svenskt som möjligt ;) Men min blivande talar inte svenska så de kommer väl bli lite krångel med att läsa löften, men de löser sig säkerligen innan dagen är här.

  • Kitten Sf

    och de är inga problem alls för kyrkans del om man har med en tolk där framme som kan direktöversätta de absolut viktigaste delarna? Att ha hela vigseln dubbel blir kanske lite väl, men löften och sådär.

  • Kitten Sf

    härligt. Skönt att ha någon att fråga som har lite koll=) tack

Svar på tråden Fråga prästerna 14