Inlägg från: Loche |Visa alla inlägg
  • Loche

    Fråga prästerna 14

    Jag, som är gammal ;), fick tidigt lära mig att herrar tar av hatten i kyrkan, damer behåller den på. Hade en arbetskamrat som gifte sig i hatt, iofs 15-20 år sen nu, men hatten satt på under hela vigseln.
    Så om inget har ändrat sig så är det helt ok för kvinnor att ha hatten på i kyrkan. :)

  • Loche
    Kjell Präst skrev 2011-05-17 08:41:17 följande:
    Jo, att de kvinnliga gästerna får ha hatt på har jag hört talas om (vilket gör det svårt att förklara för konfirmander varför de faktiskt inte bör sitta med keps eller toppluva i kyrkan )  Men när det gäller bruden? Ja, det kanske är samma regel då.
    För att keps och toppluva inte är en hatt, kanske,,, Skrattande
  • Loche

    Alltså,,, psalmer och kyrkan hör ihop som jag vet inte vad,,, tycker jag. Jag kan inte få in i mitt huvud att man envisas med att vilja ha kyrkbröllop, men samtidigt vill välja bort helt självklara delar?!


     


     

  • Loche
    Chicita skrev 2011-07-05 08:05:39 följande:

    Jag har en fråga som inte gäller bröllop...


    Min mamma dog natten till fredag. Och nu försöker vi få ihop begravningscermonin.
    Hon var sångerska själv i yngre år och sjöng mycket dansband (hade eget band också) och hon trallade gärna med i schlagerlåtar och ABBA-musik.


    Nu tyckte kvinnan på Fonus att vi borde ha en sån låt med på begravningen.
    Men passar det verkligen? Och har ni något tips på passande låt i så fall?
    Hon pratade alltid om att hon tyckte att O helga natt, var så vacker när den sjöngs på Morfars begravning. Så den är vald... Men sen då?


    Usch vad hjälplös man känner sig...


    Man kunde kanske ta en av låtarna med vacker melodi och spela den instrumentalt? Texterna på ABBA och schlager passar sig nog inte för begravningar, men någon av hennes mer långsamma favoriter som instrumentalversion kanske vore något?
    På min fars begravning spelades "Så skrimrande var aldrig havet" i instrumentalversion. Väldigt vackert och passande eftersom han älskade Taube.
Svar på tråden Fråga prästerna 14