Inlägg från: Willowfield |Visa alla inlägg
  • Willowfield

    Fråga prästerna 14

    Hejsan!
    Har en fråga angående psalmer, finns det någon psalm som som är mera inför hösten, tänker då på att den blomstertid och andra liknande psalmer handlar om vår, sommar, vi gifter oss i slutet av juli och vi befinner oss i den gyllene medelåldern och skulle önska oss en psalm som har med detta att göra. Som höstvisa fast med glädje osv.? 

  • Willowfield
    Kjell Präst skrev 2011-05-09 09:10:40 följande:
    Hej!
    Tyvärr är det ont om höstpsalmer som inte handlar om död och förgängelse... Men ni kan ju alltid välja några mer "allmänna" psalmer, som inte har med årstiden att göra. En vigselpsalm är ju aldrig fel, exempelvis 84 eller 411
    En trevlig psalm är nr 702 "Kag vill ge dig, o Herre, min lovsång", den har jag haft på vigsel en gång. Är ni lite svängigt lagda sitter inte psalm 333 "Änglarna sjunger i himlen" fel, eller varför inte nr 89 "Se jag vill bära ditt budskap, Herre". Nu är ju slutet av juli fortfarande ganska somrigt vilket gör att jag också kan rekommendera en av mina favoritpsalmer, den oändligt vackra 752 "Över berg och dal"
    Tack för dina tips, skall visa detta för min blivande som har en mycket bättre koll och säkert känner igen dem. Kikar även på nätet för att se om jag kan hitta dem och lyssna lite.
Svar på tråden Fråga prästerna 14