Inlägg från: Krystal |Visa alla inlägg
 • Krystal

  Fråga prästerna 14

  En liten konstig fråga kanske, men jag undrar om det är så att bara du är prästvigd (protestantisk, katolsk, frikyrkelig eller vad det nu finns för "sorters" präster) så har du vigselrätt? (så ingen kan komma flera år senare och säga "Nä, men han/hon ni hade var ingen riktig präst så eran vigsel för 17 år sedan var inte gilltig..... tyvärr")  
  Finns det någon typ av präst från något trossamfund som inte har det i Sverige?

 • Krystal

  Såg en grej på ett amerikansk program som en kändis gjorde, hon hade två vigslar för ett bröllop. Så min undran är då kan man ha vigsel  "två gånger en gång"?  Alltså att man först har en vigsel exempelvis i norra sverige för släkt och vänner där, sen reser man till södra sverige och har en vigsel till där för dom som inte kunde komma till det i norrland?( Och detta gäller då två kyrkovigslar, inte en borglig följt av en i kyrkan) Skulle präst nr 2 kunna ha något emot det, om paret han viger redan är vigda av en annan präst på annan ort?

 • Krystal
  Soldemor skrev 2011-01-20 14:19:00 följande:
  Man kan liksom inte viga sig två gånger på rad, har man gift sig en gång så är man redan gift. Det man kan ha, om man nu exempelvis har släkt och vänner som inte kan komma på vigseln, så är det en kyrklig välsignelse, vilken kan utformas ganska likartad som vigselceremonin. Men inte två viglsar, nej! Då får de faktiskt skilja sig emellan!
   Ja ibland skulle man kunna tro att kändisar gör så...vissa är ju inte gifta mer än ett par månader
 • Krystal
  BlåAugustibröllop skrev 2012-07-18 21:09:08 följande:
  Hej!

  Jag undrar hur och var jag kan få tag på vigselordningen på ryska?
  Den prästen som vi skulle ha sa att "vi får se om jag hinner kolla upp det" och jag måste fixa med vigselhäftena snarast (sen kommer det massa folk och annat som ska fixas, så det kommer inte att finnas någon tid). Vi fick förslaget att få en engelsk översättning, men ingen av de rysktalande kan engelska.

  Kan du inte skriva in det i Google Translate och översätta det ifrån svenska till ryska och sen kopiera in det i häftet?

Svar på tråden Fråga prästerna 14