• Tittsk­i
  Äldre 20 Jan 09:18
  418408 visningar
  1582 svar
  1582
  418408

  Fråga prästerna 14

  Vi ska gifta oss den 4/6 på High Caparral då det är Bike Meet där då.

  Jag undrar ett par saker bara.

  Får man välja egen ingångs musik och musik man går ut till?

  Sen läste jag att man måste ha minst två psalmer, men ok 2 låtar men måste de va just psalmer? 

  Vi vill inte ha någon lång vigsel, vi vill ha den så enkel och kort som möjligt, vad måste så att säga va med i en vigsel och hur långtid tar de ca? 

 • Tittsk­i
  Äldre 20 Jan 10:55
  MrsT2011 skrev 2011-01-20 10:33:27 följande:
  Med tanke på era önskemål hade väl en borgerlig vigsel varit perfekt? Då blir vigselakten enkel och kort, finns en version som tar två minuter, och den långa versionen tar tio minuter! =) Ni kan helt fritt välja plats, låtar etc. High Chaparral kanske till och med kan fixa borgerlig vigselförrättare? Kolla med deras turistinformation!

  Enda platsen ni inte kan välja i så fall är en kyrka, frågan är om detta är viktigt för er? Om ni gifter er i en kyrka kan församlingen säga nej till inspelad in- och utgångsmusik, samt bedöma vissa låtar som olämpliga. Dessutom är det flera obligatoriska moment i en kyrklig vigsel (eftersom det är en gudstjänst), se bl.a. Kjell Prästs inlägg ovan.
  Dom har en väldigt fin kyrka där nämligen, sen står H C för präst och allt..så de är väldigt smidigt mest tänkte vi...men tror oxå en borlig skulle passa oss bättre...ska höra med H C..
 • Tittsk­i
  Äldre 21 Feb 12:10

  Jag måste fråga en sak, har googlat men inte helt hittat de svaret jag söker..

  frågan är, vad är de för skillnad på kyrka och kapell??

  Är de olika bestämmelser på de? En kompis till mig påpeka att de vi gifter oss i är ett kapell inte en kyrka vilket kan va till våran fördel med större frihet. Stämmer detta? 

Svar på tråden Fråga prästerna 14