• Biscui­t
    Äldre 10 Jan 23:15
    420670 visningar
    1582 svar
    1582
    420670

    Fråga prästerna 14

    Här kommer ett par nybörjarfrågor;

    Kanske är detta något man ska veta men hur är en "standard" vigsel i kyrkan uppbygd? Tänker på ordningen med psalmer, böner osv och hur lång tid brukar det ta?

    Måste brudparet knäböja?

    Och till sist, såg kommentaren ang musik, vilka är troliga skäl till att prästen/kantorn nekar val av låtar/sånger? Tror inte vi ligger i riskzonen men det är ändå intressant att veta.

    Tack för bra tråd.
     

  • Biscui­t
    Äldre 27 May 14:31

    Lite förvirrad just nu angående hindersprövningen. Vi ska träffa prästen på måndag och då sa han att vi skulle ta med hindersprövningen så att han skulle skicka in den. Men när vi pratat med skatteverket så säger de att vi ska skicka in den själva. Jag som är kontrollfreak känner mig inte helt bekväm med att lämna ifrån mig så viktiga papper till någon annan så min fråga är helt enkelt; är det vanligt att prästen skickar in hindersprövningen åt en?


    Förövrigt gifter vi oss den 20 augusti så vi har inte skickat den än.


     

  • Biscui­t
    Äldre 27 May 14:58
    Kjell Präst skrev 2011-05-27 14:56:56 följande:
    Alltså, prästen måste ha hindersprövningen för att kunna viga er, men han/hon skickar inte in den någonstans. Däremot skickar han/hon in intyget om vigsel som ligger i samma kuvert som hindersprövningen. Ni måste alltså lämna hindersprövningen till prästen.
    Ok, men efter den blivit godkänd av skatteverket?
Svar på tråden Fråga prästerna 14