• Lyckli­ga Tettan
    Äldre 11 Dec 09:35
    418744 visningar
    1582 svar
    1582
    418744

    Fråga prästerna 14

    Vilken bra tråd. Jag har mer frågor än svar..

    Jag och min blivande man vill ha en personlig vigsel. Vi ska gifta oss exakt 7 år på dagen sen vi träffades. Kan man få prästen att berätta lite om det? 
    Vi funderar på att ha tre låtar som en vän ska sjunga. Och tillägna en låt till varandra med några ord. och sen välja en gemensam hade du som prä dem präst kunnat tänka dig att berätta lite om låten och våra ord?

    Och  nästsista frågan för nu, när man säger "vigselorden", vet att man kan skriva dem själva. Måste man ha med, med, med Gud som vittne? Hur kan de orden låta om man gör egna?

    Tycker att kyrkan är en underbar plats, men önskar skala av bitarna om Gud. För jag vet inte riktigt vad jag tror på och inte heller min blivande. Hur mycket måste man ha med om Gud?

    Tacksam för svar!

  • Lyckli­ga Tettan
    Äldre 12 Dec 11:19
    #90
    Kjell Präst skrev 2010-12-11 10:13:41 följande:
    Prästen kan säkert i sitt vigseltal nämna att ni gifter er på sjuårsdagen. Jag personligen hade nog också kunnat tänka mig att "påannonsera" låtarna. Kanske skulle dock inte alla präster göra det (eftersom vi får lära oss att inte vara konferencierer). 
    Det ni kan hitta på själva är löftena. Det som måste vara med då är er vilja att leva tillsammans under resten av livet - man behöver alltså inte säga "tills döden skiljer oss åt" om man av någon outgrundlig anledning vill undvika det - men däremot fungerar det inte med "för evigt" eller "för alltid" eller liknande.
    Att utestänga Gud från en gudstjänst - som ju vigseln är - ställer jag mig frågande till. Det är obligatoriskt att ha med bibelläsning, böner och (minst) två psalmer.
    Här var dina svar på mina frågor. tack för dem..
    Klart jag förstår att det är en gudtjänst och vissa delar ingår. min fråga var nog klumpigt formulerad. Jag menade såklart måste man ha med Gud i sina löften?
Svar på tråden Fråga prästerna 14