Inlägg från: Karamellen |Visa alla inlägg
 • Karamellen

  Fråga prästerna 14

  Hur lång tid innan vigseln brukar man bli kontaktad av prästen och gå genom saker och ting? Är det endast möjligt att göra detta dagtid på vardagar? Eller kan man kanske ta en senare eftermiddag eller på en lördag? Kan vi ta med vår dotter (1½ år) eller bör vi fixa barnvakt?


  In- och utgångsmusik har vi tillsammans med kantorn redan bestämt, kan prästen motsätta sig detta? (Om han inte gillar valet av musik tänkte jag)

 • Karamellen

  Vi träffade prästen igår och allt känns jättebra! Det kommer bli toppen det här!
  Dock glömde jag fråga en sak - när lämnar man bort buketten? Och när tar man tillbaka den?

 • Karamellen
  Jeez skrev 2010-12-02 20:44:14 följande:
    Samtidigt som prästen ber att få ringarna, dvs efter at man sagt ja, precis innan bönen över ringarna och löftena.Jag brukar se till att bruden får tillbaka buketten först under sista psalmen, men det är lite olika vet jag. Det viktiga är väl att slippa ha den under förbönen, så man ju knäfaller (förutom vid löften och ringväxling förstås).
  Ok, tack

   

 • Karamellen

  Igår blev man gift! Det var helt underbart och prästen var fantastisk! Jag skulle vilja visa min ( vår) uppskattning på något sätt till prästen som gjorde vår vigsel så fantastisk och mer underbar än jag någonsin kunde föreställa mig! Hur ska vi tacka utan att det blir fel? Tycker mig ha läst i den andra prästtråden att präster inte får ta emot gåvor. Vad skulle en präst uppskatta att få som tack från ett brudpar? Jag vill verkligen att prästen ska veta att han gjorde en av vår livs största händelser helt fantastisk! Förslag?
  {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Fråga prästerna 14