• Oonah

    Uppsalbrudar 2011 del 2

    Hej hej! Blev tipsad av min blivande, som suttit och lusläst tråden, att gå med här. Synd att tråden heter "UppsalaBRUDAR", han hade nog velat hänga lite här, tror jag. ;)

    Han friade för bara 1½ vecka sedan men vi bestämde att vi gängar oss i sommar ändå, även om det av många anses som alldeles för lite tid att planera ett bröllop. Jag tror det är gott om tid, men vi får väl se! Haha! :D

    Hej hopp på er!


    Lista:


    Maj:


    Fårävvör: 28 maj 2011 (Linnéträdgården + Eklundshof)


    Juni:
    Rödarosenblad: 4 juni 2011 (Skuttunge kyrka + Bygdegård)
    Nalinie: 4 Juni 2011( Gamla uppsala + Kaplangården)


    LYCKA2011: 18 juni (DanmarkKyrka + ?)

    Juli:
    Oonah: 16 Juli 2011 (Helga Trefaldighetskyrkan + ?)


    Augusti:


    September:
    eundk110903: 3 sep 2011 (Helga tref ka + Östgöta nation)

  • Oonah

    Tack Fårävvör! Jo, ett par lokaler (Villa Anna och Sven Dufva) är prellbokade och vi ska möta dem båda i helgen för att prata priser. När jag säger "vi" menar jag min m2b eftersom jag verkligen är jättedålig på att förhandla priser och så. :D

    Klänning har jag inte börjat kika på mer än på käraste google, men tack för tipset! Det ska bli av så snart som möjligt. Vi håller däremot precis på att beställa våra ringar. (Guldkedjespecialisten, Stockholm)

    Jag träffade min blivande brudtärna idag, för första gången sedan frieriet, och hon har funderat ut både det ena och det andra och tyckte att vi kunde gå och boka smink och frisörtid på en gång. Vi har gått genom vått och torrt och hon är en KLIPPA! Hon kommer ha mer koll än jag, tror jag. :)

    Den här frågan kanske redan har ställts, men har ni brudtärnor? Vem? Hur många?

  • Oonah

    Huvva, nu var det länge sedan jag skrev här. Men har fått mycket gjort! Vad roligt att läsa att det går framåt för alla andra också! :D

    Vi har sammanlagt:


    Fixat och skickat våra magnetiska Save-the-date-kort (Ska lägga upp i galleriet) Beställt och fått ringarna Bokat lokal Bokat boende för gäster Designat färdigt inbjudningskorten Bokat fotograf Hittat transport  Skapat vår bröllopshemsida  
    Det låter så lite när jag radar upp det på det här sättet, men egentligen är det mycket mer vi hunnit med. Vi har bland annat bestämt och kommit överens om det mesta (vilket verkligen kan ta tid), hittat små färggranna rislyktor och solfjädrar att beställa från kina, hittat våra bords-  och lokaldekorationer, gjort ett självuträknande excelark för vår budget och börjat skriva personliga välkomstbrev till våra gäster.

    Att det kunde vara så här mycket smådetaljer i ett bröllopsplanerande!! (Yay, vad roligt, egentligen! :))

    Så nu gäller det bara att uppdatera listan:

     

    Maj:


    Fårävvör: 28 maj 2011 (Eklundshof)


    Juni:
    Rödarosenblad: 4 juni 2011 (Skuttunge kyrka + Bygdegård)
    Nalinie: 4 Juni 2011( Gamla uppsala + Kaplangården)
    LYCKA2011: 18 juni (DanmarkKyrka + Hotel Linne )

    Juli:


    Geranium: 2:a juli (Dalby kyrka + bygdegård)
    Oonah: 16 Juli 2011 (Helga Trefaldighetskyrkan + Västgöta nation)
    fru norlen: 30 Juli (Gamla uppsala kyrka+?)


    Augusti:


    September:
    eundk110903: 3 sep 2011 (Helga tref ka + Östgöta nation)

  • Oonah
    Millan74 skrev 2011-01-08 17:56:10 följande:
    Hej på er allihopa!

    Jag är nybörjare här- vet inte riktigt hur saker fungerar än. Får jag joina er lilla klubb ;)
    Vi ska gifta oss den 18 Juni i Helgatrefaldighets kyrka och nu spånar vi om både det ena och andra!
    Vilka är ni som hänger här?
    Hälsningar Millan
    Hej och välkommen!

    Som eundk110903 säger finns nog presentationer längre bak, tillsammans med många tips och mycket annat matnyttigt. Själv är jag inflyttad uppsalabo, ursprungligen från västerbotten, som ska gifta mig med min bästa vän sedan 9 år tillbaks. 

    Kul att du också ska gifta dig i HTK, hur många ska ni vara där? Jag har läst om många gäster som klagar att de inte ser något för de breda pelarna längst mittskeppet. Vi ska inte vara så många, jämfört med hur många som ryms i kyrkan, så vi ska nog klara oss. Men vi får nog säga till folk att sprida ut sig om de vill se något.

    Någon som har erfarenhet av det i HTK? 
  • Oonah
    Fårävvör skrev 2011-01-10 15:16:38 följande:
    Jag har varit på en vigsel i helga trefaldighet (med ca 60 gäster) och vi var tvungna att sprida ut oss en del på grund av pelarna. Hur många ska ni vara?
    Vi ska vara max 80 pers. Vad tror du utspridning av det?
  • Oonah
    eundk110903 skrev 2011-01-10 14:43:34 följande:
    Jag har varit i Helga tref ka på bröllop och då har jag sett. Men det kan kanske vara ett problem, har inte tänkt på det. Vi ska ju själva vara där. Det är dock en väldigt mysig och fin kyrka. Vi kommer vara 90-100 pers tror jag. Man får väl gå dit och reka lite... :) Viktigt att alla ser!

    Oonah: Kul att det blir en nation för er också! :)
    Ja, vi ska också dit och reka, kika lite på vinklar och så. :) Håller med om att det är viktigt! Jag skulle bli rätt besviken om jag gick på bröllop och hamnade bakom en pelare och inte kunde se något. Man kanske ska be sina gäster ta med sig speglar för att kunna kika runt hörn! Haha! :D

    Ja, vad kul med nation! Vi var lite tveksamma innan, men när vi fick komma och kolla på lokalerna så föll vi direkt! Visst, det är lite slitet i vissa hörn, men det är ju samtidigt pampigt och osar gammal charm!  VG har ju dessutom en stor balkong, liten trädgård och mysigt läge.

    Jag har inte varit på Östgöta, eller vänta nu, är det den vita byggnaden bortanför botaniska från stan sett? I så fall är den ju jättecharmig! 
  • Oonah
    eundk110903 skrev 2011-01-10 17:46:11 följande:
    Näe? Den ligger på Trädgårdsgatan. Men den är supercharmig! Så vackert både på utsidan och insidan. Pampigt! Jättefin festsal med stora fönster. Jag har varit på VG men inte i deras festsal, bara puben. Men det är ju en jättemysig utegård!
    Haha, ja, nu är det jag som är lite virrig. Det var den jag menade, men trodde den låg någon annanstans. Den är ju underbar!

    Hur långe får ni hålla igång festen på natten? Vi måste vara ute kl 02:00, men funderar på att fixa efterfestlokal på vårt hotell för de som vill fortsätta natten lång.
  • Oonah
    eundk110903 skrev 2011-01-10 17:54:49 följande:
    Alltså standard är 01.00, vill vi ha öppet till 02.00 går det men kostar lite extra. Vi har inte bestämt helt hur vi ska göra men misstänker att vi kommer vara helt slut och det kanske inte är nödvändigt med fest all night long? Jag vet inte.. :) När är vigseln?
    Nä, jösses! Vi, och säkert även de som hjälper oss med festen, kommer säkert vara helt slut på och vilja gå och sova rätt tidigt, men vi vill ha den möjligheten öppen OM det finns gäster som vill fortsätta. Vare sig det är dansa natten lång, eller sitta och surra över överbliven tårta. :)

    (Mmm.. överbliven tårta.. Mums..)

    Vigseln är kl 14, så det blir en riktigt tidig morgon för oss. :)  När är er vigsel?
  • Oonah
    Fårävvör skrev 2011-01-10 17:48:32 följande:
    vi kom på igår att vi nog borde ha en bröllopshemsida (vilken tur att jag ska gifta mig med en datavetare!) men vilken info skriver ni med på sidan?

    jag funderar på:
    boendealternativ
    kartor över stan och vigsel- och festområdet
    information om önskelista
    kontaktinfo till toastmasters
    förklaring på klädkoden kanske?

    något mer som vore bra?
    Jag har suttit hela helgen och fipplat ihop vår sida som nästan är helt färdig. Pust.. Jag har med allt det du skriver, även småsaker som olika tider, påminnelse om att höra av sig om matallerigerier, att barn är välkomna och presentation av kyrkan och festlokalen. Ska även lägga in info om parkering och bussar.  Kanske även tips på saker att göra i Uppsala?

    Datavetare? Bra val! Han fixar säkert ihop en sida i ett nafs. ;)
  • Oonah
    Fårävvör skrev 2011-01-11 09:37:07 följande:
    Jag började göra en hemsida igår med ett sånt där webverktyg (weebly), funkade riktigt bra! =)

    Förresten, har ni bokat frisör och makeup än eller ska ni göra sånt själva? Jag har bokat uppsättning hos frisören jag brukar gå till (studio figaro) men funderar på hur jag ska göra med smink... Brukar mest använda mascara och eventuellt lite ögonskugga i vanliga fall, så jag saknar alla de där produkterna som gör att sminket sitter kvar ordentligt... Funderar på att gå till antingen Body Shop eller Make Up Store eftersom dom ligger nära frisören, men hittar inget pris på MUS sida? På Body Shop kostar det tydligen 500 kr inklusive konsultation.

    Hur gör ni andra med det?
    Make Up Store har ju sina sminkkurser för 500 kr. men jag tror inte det gäller brudsminkningar. Se till att du köper sådant du behöver för att bättre på sminket under dagen! Min tärna kommer ansvara över vår gemensamma första-hjälpen-sminklåda. :)

    Jag ska göra både smink och hår på samma ställe. Creative Zone och Creative Makeup delar lokal och dessutom är min sminkör, David, SM-medaljör i sminkning, så det ska bli jättespännande! Praktiskt att ha allt samlat på samma ställe.

     
  • Oonah
    Fårävvör skrev 2011-01-11 23:50:25 följande:
    Har lite tankar om uppsättningen: Locka det lite lätt, mest för att ge volym och lite liv i det (det är spikrakt i vanliga fall) och dra det mjukt bak i nacken och sätta upp det lite löst där. Ska inte ha slöja, men vill gärna ha blommor i håret i stället, har hittat en massa fina fejkblommor på etsy som jag funderar på =)
    Åh vad härligt det låter! Väldigt somrigt! Det blir nog jättefint! Söta fejkblommor kan dessutom inte bli fel. Det är ju så charmigt. Hela min bukett ska bestå av gamla blombroscher. :D

    Jag ska nog köra på slöja, men avtagningsbar så att jag ta av den till festen och sätta dit ett gulligt blomspänne istället. 
  • Oonah
    Mrir skrev 2011-01-12 20:10:36 följande:
    OOnah, vad spännande med broscher! Jag ska inte ha några blommor alls, bara gröna växter på något vis i ett jättefint "handtag" som jag lånat av samma svägerska.Jag funderar på om jag ska ta av slöjan efter vigseln eller ej. Det vore ju praktiskt för den är väldigt lång men det blir kanske ett "hål" efter fästningen och hur får man ett spänne att täcka det som kan sitta kvar i utsläppt hår som dessutom är tunt, halkigt och inte alls sammarbetsvilligt på den punkten?   
    "Handtag"? Nu får jag många bilder i huvudet. Låter spännande det med!

    Hmm.. Om din slöja bara är tunt tyg, så kan du kanske helt sonika klippa av den till en kortare, fräckare längd efter vigseln. Funkar inte det kanske du kan fästa upp det med en ögla, lite mer i håret så att den hänger kortare.  Uuuh, hänger du med hur jag menar?
  • Oonah

    Nämen asså, hallå, tjejer - och killar (byta namn till Uppsalabrudpar för nästa tråd? Solig)!

    Här har det varit tyst rätt länge. Hur går det för alla? Har alla tappat tråden eller är alla så djupt koncentrerade på sitt planerande och pysslande?


    Vi har bokat tid för tårtsmakning nästa vecka (nej, vi kunde inte vänta tills närmare sommaren - det är ju tårtsmakning vi pratar om här! Skrattande)  Min klänning kom med posten igår, hänger nu på sovrumsdörren och gör att det hela känns liiite mer verkligt! Haha! Jag har fortsatt att inhandla gamla broscher och är nu uppe i runt 70 stycken. Vi ska träffa Västgöta igen i helgen och prata meny och dekorering. Jag har hittat mina brudskor - i Nigeria av alla ställen! Kul!
    Vad har ni andra hunnit med för skoj, eller mindre skoj, sedan dess? Hoppas ingen stött på problems! Någon som ska på någon av mässorna i helgen? Hörde att vi får vår egen mässa här i Uppsala i mars också. Roligt!
    Hej hopp!
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah
    LYCKA2011 skrev 2011-02-08 15:55:23 följande:
    Heej Allihopa.
    Här har det hänt en del. haft ett litet ryck ,-)
    Klänning, underkläder, skor, barnens kläder, tärnklänningar, halva mannens kläder, fotograf bokad, hår-smink bokat m.m....
    Men drömmer mardrömmar m.m börjar bli lite nervös "på riktigt"

    RÖDROSENBLAD: Vi köpte tärnklänningar hos sonja i vittinge, hon kan ju beställa från forever yours (hur det nu stavas) i vilken modell och färg man vill ha!! =)

    Det där med stolsöverdrag kanske man bör kolla upp inte så kul med trästolar....

    Kram till er alla
    Vad skönt att kunna bocka av en massa saker från den låånga, långa att-göralistan! Men drömmer du mardrömmar redan? Det är väl inte förrän juni för dig? Ta det lugnt, se planeringen som ett jättekul projekt! Det kanske du iofs redan gör, men inte roligt med mardrömmar.

     Vi var och kollade på Norrlands i helgen. De hade tidigare varit bokade på vår helg, men hade nu blivit lediga. Tjejen vi träffade gjorde ett kalasbra, proffsigt intryck! Hon är anställd av nationen för just events och liknande, har detta som yrke och vet verkligen vad hon sysslar med.

    Det var också en massa andra fördelar och prismässigt skulle det inte bli så mycket dyrare.

    Men viktigast var, iaf för mig, att det hela gav mig ett känsla av trygghet. Att hon kommer hjälpa oss, att "inget är omöjligt" och att hon gjort detta förrut.

    Så det verkar som att vi byter. Skrattande 
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah

    Vilken mysig idé! :D Kanske någon lördag- eller söndagseftermiddag framöver?


    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah

    Vi ska ha födelsedagsfest i helgen så vi kommer vara antingen upptagna eller bakis i helgen. Glad

    Men det kanske blir fler än en fika?


    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah
    Fårävvör skrev 2011-02-14 12:03:47 följande:
    Vi kom på igår kväll att det vore både mysigt och pampigt att ha levande musik, typ stråkar som spelar vid inmarsch och utmarsch. Vi ska ju ha en borgerlig utomhusvigsel, så vi kommer ju inte ha någon orgel i närheten, haha...

    Jag har mailat till Salongsorkestern på Norrlands för att kolla läget, men det borde väl finnas fler alternativ i Uppsala? Jag har bara koll på storbanden, inte så mycket på de mer klassiska musikerna i stan... Någon som vet mer än mig?
    Vi har hunnit fundera många svängar på olika typer av musik, "vanligt band", 50-tals band, stråkkvartett, pianist.. Vi har inte riktigt koll än på hur vi ska göra. 

    Salongsorkestern låter som en bra idé! Glad 

     
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah
    Nalinie skrev 2011-02-11 19:27:46 följande:
    Hej igen. Skall flera av er gå på vigselmusik stunden i helga nästa lördag? tror 15 tiden kanske mer naturligt tillfälle?
    Jag, min m2b och min mamma ska gå dit  på lördagen. Ska bli jätteintressant!
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah

    Hur många var i kykan på musikforumet? Hittade ni något favoritstycke? Tyckte det var synd att Mendelssohns spelades så snabbt och lite stötigt/hackigt.

    Annars var nog Trumpet Voluntary en favorit.


    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
  • Oonah
    Nalinie skrev 2011-03-23 23:22:12 följande:
    Hej allihopa vi börjar också få mycket gjort skickade ut inbjudningarna till alla hjärtans dag och har osa 13 april. Fortfarande många som inte svarat. Hur gör ni ringer ni runt när osa gått ut, för att kunna gå vidare i planeringen.
    jag har kvar att hitta skor, har ett par högklackade och vill gärna ha ett par ballerina för kvällen. Sedan vill jag veta antalet slutgiltiga gäster så man kan planera hur många program man skall scrappa, samt bordsplaceringen och dess detaljer. Samt annat som ni säkert vet. Min blivande kör på kostym med väst och lila plastrong och lackskor. Jag har sytt upp näsdukar till honom, marsalkar, pappor och toastmaster även en till mammorna och mig. Denna sydde jag upp av en gardinlängd från Indiska. Ska fixa dekorationstyget som skall ligga ovanför dukarna panelgardiner från ikea och dukarna blir knoppa lakan från ikea. Någon som har förslag på text som kan stå på etiketterna på vinflaskorna då vi skall köpa boxar och tappa upp i flaskor från ikea. Sedan på tisdag nästa vecka börjar lektion ett av fyra i vals, foxtrot. samt veckan efter det blir det träff med fotografen. Men redan nu på söndag blir det bröllopsmässa i Uppsala. Jippi!
    Angående skorna, hur gör du med längden på klänningen när du byter skor? Kommer den inte släpa i marken när du byter till ballerinaskor?
    - May everything beautiful and best be condensed into this Email. I sincerely wish you happiness, cheerfulness and success.
Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2