• Aleta

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jaaaaag vill ha nybakta frallor!
    (Hade inte Soldemor lite choklad också? )

    Mums! Skynker ner i soffan och tittar trotsigt på vår gran som står här så fin och lyser. Den har vi inte haft tid eller ork att plocka ner. Du kanske kan se den ända från dig Blomman, med nya glasögon och allt.

    Kram till Flamman igen! 

  • Aleta

    Bruttan, vad läskigt med ridningen. Usch, det är en farlig sport, men ack så kul.Och wow, vilken start på dagen! 

    Men Ingis, vad jobbigt med dina bröder! Så himla trist och onödigt att bete sig på det viset!

    Fru SY, jag kan rekommendera en babyrovagga om du kan få tag på en. Helt suverän tycker vi och alla våra kompisar har lånat den, så den är ständigt i användning.Man ska ha den från början och tills de blir 8-9 månader. Förutom att de är fantastiska vid ont i magen så är det så skönt att bara kunna sträcka ut en hand eller en fot och vagga barnet till sömns igen. www.kanalen.org/foraldrar/test_och_tips.phpDen väger inte mycket, så den var perfekt att ha med när man skulle bort också. Vi hittade en begagnad på Blocket och den håller! Jag vet inte hur många barn som har använt den vid det här laget!

    För amning rekommenderar jag bröstkupor i silikon/plast. De håller bröstvårtotna i luften så att de inte gör ont/läker fortare. Dessutom (trumvirvel) så samlar de upp mjölken som droppar så att det inte blir fläckar på kläderna! Jag tror (men det är bara min egen observation) att det gav mig mer mjölkproduktion i början eftersom det kunde droppa fritt. När barnen blev lite större så hade jag inlägg istället, tvättbara från minimundus.se
    Jag hade amningsbh från Agnes Cecilia och amningströjor från Boob som jag älskade.

    Kunde inte klara mig utan inotyol och babywipes, men det måste vara Natusans naturella. (Babywipes ingår numera i vårt hushåll, mild fläckborttagning på allt, testa! (Fast bara det märket och inga knäppa parfymer.)
    Bärsjal hade jag också, en knyta-själv och en med spänne. Funkade bättre i Stockholm än på landet. När man ska in och ut ur bilen är det bara otympligt, när man åker tunnelbana behöver man bara en ryggsäck med skötgrejor, sedan är dagen fri! Bebisen sover jättegott på magen och har rätt grodställning (funkar inte med babybjörn, men jag har sett modernare selar som ger rätt ställning så att man kan ha dem länge.

    Oj, det blev en massa där! Bäst att sluta.

    Kram på er allihop! 

  • Aleta

    Klockarbol, så sant, så sant!

    Kram Flamman du gör rätt tycker jag.

    Ninnis, vad är det för kurs? Kul att komma iväg även om man blir lite trött.

    Ingis, jag håller med, vilken usel planering! Förstår att du blev irriterad.

    Bruttan, wow vad duktig du är. Maken ville att vi skulle köpa något liknande till mig i julklapp. Han tycker att jag börjar bli skröplig... Känns inte så kul.

    Heloise, jag har headset! Fast inte högklackat.

    Blomman, vilken bra inställning! Att du är värd allt gott, för det är du. Men varför finns det inte en massa metoder som funkar på det sättet, borde bli succé ju!

  • Aleta

    Klockarbol och Blomman!
    Jag anmäler mig till en veckas vistelse på blomsterklostret med äppelträd och praliner och hälsosamma saker som jag förtjänar...eller kanske två veckor! {#emotions_dlg.flower}SkålÄppleKaffe 

  • Aleta
    dfk skrev 2011-01-18 08:53:37 följande:
    Hakar på här med Aleta till blomsterklostret!

    Blomman, jag tycker att du har god självinsikt och att ge sig själv bra saker för att du är värd det är rätt tänk!

    Ninnis, hoppas att din dag blir en bra dag när du ska iväg på kurs!
    Mugglan, skönt att höra om att det har gått bra!

    Känner mig nedstämd idag. Men det ska väl släppa så småningom. Hade en tuff dag igår när min chef gick på som en ångvält och "kastade godsaker" på mig. H*n gör det när sömnen har varit dålig, eller missnöje över andra saker i sitt liv. Jag tappade tålamodet rejält och kände att nu får det vara nog med dumheter. Jag sa att jag kände mig påhoppad och kränkt. Att ens arbetsgivare inte har rätt till att bete sig hursomhelst. Ja det hela handlade förståss om så mycket mer än vad jag nu skriver här. Just då kände jag mig stolt över att bita ifrån och inte tolerera vadsom helst. Nu har jag snarare ont i magen och vet inte hur jag ska klara av att jobba med människan efter det där bråket. Jag kommer att ringa facket idag  för råd. Jag är turligt nog på mitt andra jobb idag och slipper att se h.... idag. Men imorgon är det dags igen. Fy....Rynkar på näsan Det värsta är att det är ju bara vi två på arbetsplatsen. Alltså känner jag mig  väldigt ensam och utelämnad när det händer sådana här saker. Det finns inga vittnen som hör vad som sägs. Man är alltså tvungen att gå till jobbet med ont i magen.
    Fy vad jobbigt dfk! Jag känner igen det där precis. Man mår först jättebra för att man äntligen har sagt ifrån, men sedan mår man urdåligt! Försök tänka att du faktiskt bara reagerade på hur han behandlade dig, det var han som gick över gränsen. Låter man en sådan hållas så slutar de aldrig. Hoppas du får bra stöd från facket. Du har mitt stöd i alla fall. Jag är säker på att Ingis kommer att bita honom i benet och Bruttan hämtar traktorn. Tänk på vilken armé du har bakom dig!
  • Aleta

    Härligt!

    Blommis team är bra!
    Mugglorna mår bra!
    Fru Sys tapp är stabil!
    Så ska det se ut!  

  • Aleta

    Blommis, det låter fantastiskt gott. Är det verkligen nyttigt också?

  • Aleta

    *Vinkar lite trött* Har ont i huvudet ikväll.
    Kram på er.
    Jag har köpt en ny baddräkt idag, svart, med lite ben. Döljer lite fläsk och man slipper bry sig om ansningen.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård