• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fjällbruttan skrev 2011-01-10 23:45:31 följande:
    Daa, hoppas att allt är bra med Axel och Fälga

    Inga nya bilder som du kan lägga in här? Om du hinner förstås

    Kram

    Ingis, tack för repan du drog med plyschomobilen... det verkade som det hjälpte lite

    Familjen mös ikväll framför familjen Macahan och maken

    Solde, maken undrar vad kattskruttarna tycker om sitt nya hem?
    Jodå, Snutteskruttarna trivs rätt bra nu. Ja, Siena har älskat lägenheten från första stund, framför allt trrappan! Hon studsar upp och ner hela dagarna och småpratar för sig själv. Ibland sitter hon i sovrumsfönstret och spanar på råkor och kråkor som hon skulle vilja ha (att de är minst lika stor som vad hon är bekommer inte damen ett dugg!)
    Amaretto låg mest i soffan de första veckorna med stora förvånade ögon. Han undrade nog vad hans soffa gjorde där? Nu gillar han kartonglandskapet och hoppar gärna omkring på dem. Vi skall köpa en golv-till-tak-klös när kartongerna är borta. Solde har återtagit sin position som självklar drottning i huset, men haft lite problem med kisseriet.  Nu spinner hon mycket och äter med (alldeles för) god aptit.
    Tyvärr har det inte varit så kattvänligt väder sedan vi flyttade, men vi hoppas att vi snart kan börja gå ut med dem. Hälsa maken!
  • Soldemor

    Det känns som om jag vill göra något för alla här som behöer en tröstande tanke, så många har det jobbigt nu på olika vis. Inte mycket jag kan göra, men jag kan iaf göra något jag är bra på: Så jag tar med alla som behöver det i mina förböner.

  • Soldemor

    Nu skall jag jaga efter en Handelsbanken i denna gigantiska stad jag bor i!

    Träffade förresten en lärare från universitetstiden igår, n'är jag var nere med sopor. Kan kanske bero på att jag bor granne med min gamla fakultet. Han blev jätteglad att se mig och vi skall väl fika någon dag när jag har mer fritid när jag är ledig. Idag blir det ännu ett kartongrace, i morgon börjar verkligheten igen. Hm, undrar hur många hundra mail det ligger i jobbmailens inkorg?  *ryser*

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2011-01-11 11:03:19 följande:
    Har ni sett annonsen här intill på Köp&sälj? den om Herr Lackskor 200
    Om man skulle höra av sig och fråga vad Fru Lackskor kostar? Cool
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor
    Fru sy skrev 2011-01-11 12:55:45 följande:
    Vi passade på att fota min mage oxå igår, när jag nu hade annat än pyjamas på mig
    Den ligger i mitt galleri nu om det är ngn som är nyfiken...
    Oh ja, Orvars temporära boende tar sig minsann!
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2011-01-12 13:02:39 följande:
    Flamman min fina vän! Hjärta

    Det är allt en riktig dramatiker du är gift med. En dramaqueen av monumentala mått, med en självupptagenhet och ett offerbeteende som följer varje täbkbart exempel på klassik "Livskris och Gräset Är Grönare På Andra Sidan" och hela handlingsmönstret är "Bara Jag Flyttar Mig Bort Bort Bort Så Blir Allt Bra".

    Jag ska ärligt och helt frankt säga dig vad som oroar mig mest just nu:

    Att han ska köra hela det här racet och dra, skiljas, flytta, sumpa sina barn och hela den kalssiska killivitten....

    ...och sedan, när du precis börjar resa dig lite igen och kan andas, då kommer han tillbaka. På sina knän. Dödligt ångerfull. Kan inte leva utan dig. Saknar sina barn. Inser att han gjort sitt livs största misstag (och det har han ju rätt i)...och han gråter, du gråter, barnen jublar över att se honom och frågar "mamam, ska papap flytat hem igen" och så känner du all den kärlek och dragningskraft du hela tiden haft för honom...

    ...och så börjar allting om....

    Det är inte min sak att säg när det finns hopp och inte. Inte tala om när vägs ände är nådd eller kunna veta när man ska ge upp.
    Det är ingen som vet vad han menar och inte, vad som är sant och ej, vilket som är sjukdom, diagnos och kris, och vad som bara är ren simpel elakhet utan ursäkter och förklaringar. Minst av allt vet han det garanterat själv. Faktiskt.

    Jag vet att människor gått igenom bottenlöst djupa kriser i förhållanden, kommit igen, förlåtit, börjat om. Saker kan förlåtas som man inte tror och ibland står man häpen över storheten i kärlek som övervinner allt.

    Oftare väljs nog varsin väg. Oftare går man vidare, hittar ny kärlek och nya skäl att leva.
    Oftare är det väldigt svårt att förlåta. och oftare får man heller ingen som verkligen ber en om det. Förlåtelse.

    Iallafall så hoppas jag du och dina barn slipper den berg och dal banan som jag fruktar, för den kommer att äta all energi ur hela era liv om du väljer att åka i den.
    (Jag vet det här för att en sådan man fannas en gång i mitt eget liv och jag tror det är min smala lycka att vi aldrig fick några barn, för jag var på sätt och vis förtrollad och förhäxad av honom. För svag inför mina egna känslor för att göra det jag visste var det enda vettiga-släppa honom.)

    Sedan tänker jag ännu mer krasst: om du får möjlighet-se till att du får egen vårdnad om barnen! Eller dokumenterat att de ska bo hos dig. För just nu kanske du önskar att de skulle bo varannan vecka och delat ansvar osv. men Flamman, det har aldrig varit delat ansvar! Det vet du ju! Han säger det ju själv-han ville ha en hemmafru och en som skötte allt åt honom. Han vill bara göra det där riliga du nämner. med cykla, slalom och så. Sina diamanter och prinsessor. Pappa när man orkar och är stolt och en mysig pappabjörn. Vad jag förstår så har du hittills roddat allt med sjukdom, föräldramöten, utvecklingssamtal, städning och all planering, hela familjepusslet kort sagt, helt och hållet-eller i stort sett iaf, själv.

    Det är inte något vidare stor idé att tro att det skulle ändras. Och då är det nog faktiskt bäst om du har så mycket eget inflytande som möjlig. För sådan JÄVLA röra som de där fäderna med den delade vårdnaden lyckas ställa till med med allt krångel och sina nya kvinnor, alla nycker och turer, alla käppar i hjulet...
    Det här låte ju fruktansvärt, men i det perspektiv jag har, så kan det faktist vara bättre isåflall, att han flyttar tillbaka till Ryssland och flickorna får träffa hnom under mer "semesterlika"omständigheter. Än några av de alternativ jag livligt kan se framför mig.

    Nej, jag borde nog knipa igen och hålla käft här, för jag blir så upprörd-över sådant som inte ens hänt ännu...

    Hur som helst, jag tänker på dig hela tiden!!!
    Jag ska inte hålla på och jiddra om hur du ska göra. Det kommer du att känna ut själv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Dessa så kloka ord av Blommis kan jag utan längre fundering skriva under på. Har varit gift med en sådan man, och ett barn blev det också. Han var missbrukare och betedde sig som världens största skit mot mig, men när jag till skut fick mod och ork att kasta ut honom, så kom han krypande med tårar och allt möjligt, som han gjort så många gånger när jag hotat med att lämna honom. Men då hade insett att det fanns ett annat liv, utan hot och våld och allt det som livet med honom innebar.

    Flamman: Fundera på det Blomman skriver, det är värt det i längden! Kram!
  • Soldemor

    Vinkar till Villemoa och alla andra här!

    Blommis: Har du förstått att alla här vet vad du borde arbeta med? Ditt sätt att tackla folks problem och de goda lösningar du har!  Psykolog eller präst! Kul om du skulle läsa teologi förresten, jag bor bredvid teologen!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2011-01-12 16:33:40 följande:
    Solde, jaså det tycker du?

    Bruttan, ursäkta, men jag måste skratta.
    Ja, faktiskt! Du är något av det klokaste jag varit med om! Och det som skiljer dig från andra kloka, är att du  kan formulera dig så bra i ord och har kreativa tankar om öppningar och lösningar.
  • Soldemor
    Fjällbruttan skrev 2011-01-12 16:42:06 följande:
    Och nu..... tadaaaaa....

    Bajsblöjsleverans från en sur lite Groda
    Så mysigt då!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård