• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Opps skulle skriva att jag försöker tycka om min svärmor och I mycket gör jag det!

  • lanovia 08

    Nej nu måste jag ta hand om lilltjejen som snar river ner allt.

  • lanovia 08

    HAHAHA!!!
    Vilken underbar skithistoria!



    Tack Blommis precis vad jag behövde

  • lanovia 08

    Duktiga lilla Bussan. ♥


    Härligt att du får ledigt så mycket innan jul.


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-29 12:54:49 följande:
    Busan har snorkoll på var mamma är (pekar fint), var pappa är (pekar osså fint) o var hon själv är (klappar på magen med båda händerna)! 'Fru Bygg: Hur är det med dig o lilla E? Du har inte för mkt på jobbet va?Förresten så verkar det som att jag kan få ta semester på vår bröllopsdag o resterande dagar innan jul! Gött! Sista jobbedagen är alltså 20 dec!!

     

  • lanovia 08

    Ninnis låter som ni har haft en härlig och mysig helg.
    Jag är dock besviken på eran bil som aldrig behöver vila.

  • lanovia 08

    Vi har väl typ bestlutat att naturen får bestämma.


    Ninnnis skrev 2010-11-29 07:45:23 följande:
    Lanovia, jag hoppas att ni kommer fram till ett beslut som känns bra, alternativt låter beslutet fattas åt er
  • Fru sy

     


    lanovia 08 skrev 2010-11-29 14:39:23 följande:
    Hade hoppas på en liten stund för mig själv nu, men lillskrutt ville inte sova. Så jag tänkte egentigen bara se vad alla skrivit här idag. Men Fru sy fick mig att logga in.Dessa svårföräldrar.Mina har haft mig till tårar idag också. Denna ständiga stress inför jul! Varför kan man inte vara nöjda med att ses på julafton och att de faktiskt också är hitbjudna på juldan också?? Nejnejnej vi måste SES SES SES JÄMT för det är ju jul!!!!!!!De vill att familjen skall vara hemma hos dem dan innan julafton. Jag o maken vill vara hemma i lugn och ro den dan. Dels för att vi får hit bådas familjer på julafton och för att E av just den anledningen kan få lite lugn o ro på kvällen innan. För julafton lär inte bli lugn på någon vis.Så kan någon förklara för oss att när vi säger att vi gärna ses alla, men inte just den dan innan ALLA skall ses, för det blir stressig för oss. Varför kan man då inte flytta på denna myskväll till någon kväll när vi också orkar med det? Inte dan då vi vill kunna göra det sista här hemma och sedan sätta oss tillrätta i lugn o ro framför uppesittarkvällen.Fru sy, jag försöker tycka om min svärmor o inte mycket gör jag det. Men ju längre jag o maken har varit tillsammans desto mer kommer ibland samma tankar som du har... att man skall behöva stå ut...Skall jag behöva gråta varje jul?? Bara för att vi vill ha lite tid för oss själva och ha egna traditioner i våran nya lilla familj?? Måste jag känna mig som världens sämsta svärdotter och fru varje år för att jag inte klarar av alla deras jultraditioner, samtidigt som jag har min egna familj plus att jag o maken vill ha vårat egna???Nä snart får jul vara.

    Tack alla för att ni berättar om era jobbiga sväron, det får mig att känna mig lite mer normal. Jultjafs har det varit alla 6 år vi har firat jul tillsammans. Aldrig är det bra, hur vi än gör. Och planera hur julen ska se ut redan nu?!? Det är enligt min svärmor helt oförståeligt, vi (läs jag) måste ju vara lite flexibel. Det går inte att bestämma ngt förrens svågers flickvän kommit hem från utlandet och hon är inte hemma förrens 16 dec, jag blir tokig på det här! Det skall liksom passas in med min familj oxå. Men de ska tydligen kunna planera om eftersom min syrra är ensam. Att min farmor lever och att mina föräldrar ska dit på julaftonsdag ska tydligen bara ändras om det behövs, de kan ju åka dit en annan dag... Mina föräldrar är alltså bara hemma på kvällen på julafton så ska vi kunna träffa dem som vi vill (utan hela tjocka släkten) så är det julaftonskväll som gäller. Och det vet min svärmor. Vi åker ner till sväronen den 23 så vi är där vid lunchtid, sedan stannar vi där till julafton vid 17 tiden då vi kör hem till mina föräldrar. Alltså är vi hon sväronen jättemkt.

    När jag säger att jag inte vill diskutera det här på telefon med henne utan att hon får prata med mannen ist säger hon att det inte är någon idé eftersom det ändå är jag som bestämmer allt här hemma! Att vi (läs jag) inte kan komma och säga när vi ska fira jul där hemma eftersom det är många som det skall passa. Nej det fattar jag oxå men jag kan säga att vi gör som förra året och är hos er jättemkt.

    När jag säger att jag inte vill ha fler tjafsiga jular utan att vi kommer fira här hemma framöver med de som vill fira med oss säger hon att man minsann får stå ut så länge sina föräldrar och svärföräldrar lever och lida då. Varför ska vi inte kunna få fira jul som vi vill? Stress gör för tillfället att jag kräks massa oxå men när jag sa det så menade hon på att jag får väl kräkas där hemma då... ja det var ju snällt att hon tillåter det! jag hade hoppats på en lugn jul så att jag får behålla iaf lite mat och att inte stressa så "Orvar" mår dåligt av det.

    Bland det värsta är att hur vi än skulle göra skulle det gnällas för hon kan inget annat. Antingen för det ena eller det andra. Ni kan ju tänka er hur det kommer bli när vi sitter där vid jul... det kommer påpekas att jag bestämmer allt och att alla alltid skall rätta sig efter mig och att vi inte kan vara flexibla utan måste planera allt lååååång tid innan. Är det jag som är helt ute och cyklar och tycker att det är ganska bra att veta några veckor innan hur vi skall tillbringa och fira vår underbara jul!?!

    Förlåt för ego men jag måste få ur mig det. Mannen tycker att vi skall lösa våra diskussioner själva och när jag ber han ringa och prata med dem så lyssnar han typ bara och säger att det inte är ngn idé att tjafsa. Fattar inte varför han blir så feg när det gäller hans mamma för han är aldrig det annars... det är som han stänger av och inte lyssnar på vad hon säger och det gör mig tokig!!!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård