• dfk

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hakar på här med Aleta till blomsterklostret!

    Blomman, jag tycker att du har god självinsikt och att ge sig själv bra saker för att du är värd det är rätt tänk!

    Ninnis, hoppas att din dag blir en bra dag när du ska iväg på kurs!
    Mugglan, skönt att höra om att det har gått bra!

    Känner mig nedstämd idag. Men det ska väl släppa så småningom. Hade en tuff dag igår när min chef gick på som en ångvält och "kastade godsaker" på mig. H*n gör det när sömnen har varit dålig, eller missnöje över andra saker i sitt liv. Jag tappade tålamodet rejält och kände att nu får det vara nog med dumheter. Jag sa att jag kände mig påhoppad och kränkt. Att ens arbetsgivare inte har rätt till att bete sig hursomhelst. Ja det hela handlade förståss om så mycket mer än vad jag nu skriver här. Just då kände jag mig stolt över att bita ifrån och inte tolerera vadsom helst. Nu har jag snarare ont i magen och vet inte hur jag ska klara av att jobba med människan efter det där bråket. Jag kommer att ringa facket idag  för råd. Jag är turligt nog på mitt andra jobb idag och slipper att se h.... idag. Men imorgon är det dags igen. Fy....Rynkar på näsan Det värsta är att det är ju bara vi två på arbetsplatsen. Alltså känner jag mig  väldigt ensam och utelämnad när det händer sådana här saker. Det finns inga vittnen som hör vad som sägs. Man är alltså tvungen att gå till jobbet med ont i magen.

  • dfk

    Aleta! Tack för peppning! Det är alltså idag den första obehagliga arbetsdagen är efter bråket. Sitter här och laddar. Känner mig knäsvag. Jag hann aldrig ringa facket igår, då jag var på mitt andra jobb och det var fullt upp.
    Det är tur att jag trivs så bra där och där finns underbara människor som stöttar och bryr oss om varandra, men det är klart vi också är oense om saker ibland. Men det görs alltid med respekt inför varandra och inte på någon låg nivå.

    Blomman, Det låter härligt att få ett bra stöd från teamet! Precis som Mugglan har jag ett stort intresse för hälsa.
    Äta sund varierande kost och få i sig bra fettsyror, fibrer, frukt, grönt, bär, nötter på det. Skölja igenom kroppen med vatten. Att dricka juicer som är färskpressad är ju både gott och nyttigt!
    Visst har det en utrensande effekt! Ingefära har också tex en antiflammatorisk verkan.
    Man ska inte behöva gå hungrig eller bli extrem i sin kosthållning.
    Frukost, lunch, middag samt två lätta mellanmål brukar jag försöka hålla mig till samt att godis, läsk, vin, bakverk mm sker på helger eller kalas (oftast). hm.... sedan måste jag erkänna att jag har en tendens att äta lite sött emellanåt i perioder och det brukar också sammanfalla med mina sämre perider när jag stressar, är deppig eller bara slarvar. Men då märker jag också att jag får ett sockerberoende väldigt snabbt, känner mig hängig och blodsockret spökar.

  • dfk

    Ingis, tack för den där kramenHjärta Förlåt att jag inte såg det förrens nu! Den behövde jag!
    Skönt at höra om att det går bra på dagis för loppan!

    Ninnis, vad bra att det var en bra kursdag och ja det är inte roligt att ha det så på jobbet med en psykad chef....

    Lanovia, hoppas att det går bra med jobbet!

    Hvidis, det är ett bra tips! jag brukar göra något liknande men aldrig provat med ljunghonung.

    Idag hade jag nerverna på helspänn och var så nervös för att h*n skulle komma på ett hejdundrande humör. Det gick väl skapligt, jag jobbade bara på och vi hade så mycket att göra idag så det fanns ingen tid att stanna upp för att prata med varandra direkt.  Så jag kan för tillfället andas ut, men jag vet att det kommer komma surt efteråt!

    Jag brukar träna på gymmet två gånger i veckan mellan kl. 7.30-9.30 innan jag börjar jobbet. Sedan promenerar jag några gånger i veckan till jobbet, det tar ca 40 min i lagom takt.Nu har jag ju inte längre dagisbarn att hämta/lämna. Men jag går med yngsta dottern till skolan på morgnarna här i närheten. Jag har aldrig tränat förut, men började för ca ett år sen. Det är faktiskt kul!

  • dfk

    Lanovia och klockarbol, tack för omtanken!Hjärta Jo jag har ju känt en längre tid att det här inte är hållbart i längden! Jag har börjat titta mig omkring efter andra arbeten,det ska också matcha mitt andra jobb. Jag har numer 50% på ena arbetet och 50% på andra arbetet. Jag inväntar rätt läge bara, och då tackar jag för mig!
    Som du säger klockarbol är det inte värt att bli sjuk pga sitt arbete!

    Klockarbol, Vilken trevlig presentation! Det som var tråkigt att höra var att ditt liv har kollapsatRynkar på näsan
    Det låter väldigt ledsamt! Stor kram

  • dfk

    Mugglan, tack för presentationenGlad och stort grattis på födelsedagen!!

    Blomman, Villemoa ochFjällbruttan, Tack för omtanken!Hjärta Och jaaa kom du med släggan!!

    Bruttan, åh! Man bli alldeles ledsen i hjärtat av att höra om den stackars kompisen, fyyyRynkar på näsan Vad fint att det finns andra mammor som bryr sig när den egna mamman inte gör det, fina du!

    Imorgon ska jag åka på konferens  och bo på hotell. Ska äta god hotellfrukost och bada i pool, om det nu finns en pool på hotellet? annars får det bli i badkaret på rummet.
    Jag ska ju inte bara relaxa, seminarium i två dagar var det visst.
    Åker med mitt trivsamma jobb med ett glatt gäng kvinnor. Mys! Känner att det blir som en "semester" och välbehövligt avbrott från chefen from hell på det jävliga jobbet. Ja ni förstår...

    Kram på er alla!!

  • dfk

    Godmorgon!
    Inatt drömde jag och låg och  vred och vände på mig halva natten, det var stört omöjligt att sova bra. Vår 10-åring är en nattvandrare i perioder och då byter vi sängar var o varannan natt. Men inatt sov hon i sin säng hela natten, då hade jag istället svårt att komma till ro. Låg och väntade på att hon skulle komma och knacka på sovrummsdörren. Det är ingen höjdare att sova tre i dubbelsängen som har en skarv i mitten. Oftast är det maken som får lägga sig någon annanstans då.
    Jag hoppas att det ska gå över, men hon drömmer mycket och är väldigt mörkrädd. Jag har inte hjärta att låta henne ligga där på övervåningen livrädd i sin säng. Hur gör ni med de större barnen?

    Villemoa, fy vad rädd man blir när de låser in sig!
    Ninnis, vilken vecka är du i nu?
    Fru E, det får finnas skitdagar, för om man tillåter sig att ha dessa dagar så kommer de underbara dagar fram, kram!
    Blomman, var är du?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård