• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Tack för tummhållningar inför resan. Hoppas verkligen att den blir av. Vi behöver detta nu.

    Men självklart skall inte något gå smärtfritt, idag skulle vi ha vaccinerat skruttan mot mässling, påsjukan och rödahund. Det vaccinet som vi sagt att vi vill ha innan resa. Men vaccinet var slut på BVC, skulle kommit för en vecka sedan men har ännu inte kommit. Hoppas verkligen det kommer snart så vi hinner med att vaccinera henne med Twinrix också. Annars är det ju inte värre än att vi nöjer oss med Havrix, men ändå.
    Hon måste ju vara frisk när man vaccinerar så nu var vi lättade när hon var frisk idag trots all skit som går runt omkring.

  • lanovia 08

    Tycker förresten gott att maken kan få vara lite svartsjuk. Det förtjänar han.

    Verkar inte som att han är beredd att stå för sina beslut. Om han skall slå bort alla i sin omgivning skäms han definitivt.

  • lanovia 08

    Ankan, spännande med ev husköp. Eller var det tomtköp och nu skulle bygga nytt hus?

  • lanovia 08

    Ingis hur är det med dig?

    Hvidis lät som ett perfekt recept, snabbt och lätt.

  • lanovia 08

    Eget rum, det kan våra barn (om vi får fler)  kanske få när de blir lite äldre. Men till en början hoppas vi på att de vill dela rum så vi alla kan sova på samma våning.

  • dfk

    Ankan, oj, då är det full fart hemma hos dig. Så kul när de börjar upptäcka världen, men mycket energikrävande period också. Gnager din lilla på sladdar eller vill peta i kontakter. Det tyckte jag var lite läskigt. Säkrade kontaktuttag med pluggar och sladdarna försökte vi gömma på bästa sätt. Hoppas att kontrollen går bra!

    Flamman, ja så sant! Att han inte heller vill ha kontakt med sin pappa eller någon annan som inte håller otroheten och andra lögner, beteenden bakom ryggen, visar att han egentligen vet att det han gör nu inte är rätt.(oj, så lång konstig mening det blev, men du förstår vad jag menar)


    Det är väl så att man får ta konsekvenserna av sitt handlande i slutänden. Det kommer bli  jobbigt för honom att städa upp allt kaos och elände han har utsatt sina kära för.
    Kram

  • dfk

    Magsjuka.... ryser... Hoppas att det snabbt går över!

    Lanovia, hoppas att ni hinner få rätt spruta.

  • lanovia 08

    Ninnis grattis till barnvagnsköp. Visst känns det helt underbart!?! Fin färg! Och en rejäl vagn, det kommer du ha nytta av när du skall ut med hunden i alla väder, även snö.

    Såg att det var punkteringsfria däck. BRA!
    Vi har med luft i våran gamla vagn. Och gissa om vi är less på att laga punktering. Vagnen rullar flera kilometer om dan och med det vädret som varit med is och skit på marken verkar det lätt gå  håll på däcken. Det är lite jobbigt när man vet att man måste ut med hund och vagn senare samma dag eller nästa dag.  Det ä ju bara att laga direkt. Och så skall man till macken och fylla på luft när man är klar.
    vi har köpt en sulky nu för att kunna ta till den om vi har punka och inte kan laga just då (än så länge vill vi ha henne vänd mot oss så tänkte kämpa vidare med barnvagnen), men behöver jag säga att de däcken blev PUNKTERINGSFRIA!!! no more holes!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård