• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Villemoa

    Daa: vad skönt att mannen är hemma en månad till! I början är ju allt upp och ner som du vet och några tillstymmelser till "rutiner" finns inte. Lagom tills han börjar jobba igen kommer ni säkert märka av lite mer "rutiner". Du kommer att fixa det galant ska du se!!

  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-04 08:10:35 följande:
    Jaha, efter många kast hit o dit så blir det en slalomresa hela familjen i helgen. Igår morse ville han inte. Sen när han såg hur besvikna ungarna blev försökte han tvinga med sig dem utan mig, men den äldsta vägrade om inte mamma kommer med. Då HOTADE han henne att han minsann kanske åker iväg för gott nästa helg så hon aldrig mer få se honom, så "fundera om pappa inte är värd mer än så" osv. osv. Jävla pucko!!! Hon var ju helt förtvivlad. Tillslut så fick jag på nåder komma med och då ville den äldsta också komma.
    Idag ska jag ringa och boka tid för en visning av en lägenhet åt honom. För nu ska han UT!!!
    Gäller bara att försöka hålla sams i helgen och ha lite kul, för ungarnas skull. Jag får bita ihop.
    Näe fy fasen vad han är ego!!!
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-04 14:58:04 följande:
    Jag kanske är lite konstig...  
    Nej du är inte konstig - du bara älskar honom fortfarande?
  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-02-05 17:28:51 följande:
    Tack! Nu vet jag iofs inte om man egentligen hade kunnat se tecken på Downs syndrom på RUL, men missbildningar och liknande hade de ju sett. Men vi har helt lagt KUB-siffrorna åt sidan och fokuserar bara på att allt ser bra ut.
    Jag frågade faktiskt henne som gjorde vårt RUL, om de hade Downs, skulle hon kunna se det då? Hon sa att hon hade kunnat se sk markörer för det men att allt såg helt normalt ut på våra två små.
  • muggles

    Daa: ja det stämmer att jag frågade. Tack för svaret, alltid intressant att läsa om dina små! Alla har ångest för när deras man börjar jobba, även när man bara har en... (om det är ngn tröst).

    Fru Sy: min mage är nog större än dig, haha. V 24 här...

  • Fru sy
    muggles skrev 2011-02-06 20:38:14 följande:

    Fru Sy: min mage är nog större än dig, haha. V 24 här...
    Vill se bild! Du har ju två små där inne, så de tar väl lite mer plats än Orvar

    Jag är så glad att magen växer nu, för då känns det som Orvar oxå gör de. Sen har jag ju gått ner en del i början, men nu ligger jag 0,5kg plus. tycker jag äter mycket och ofta men vågen har liksom stannat där... men snart kanske det smäller till även på vågen.
  • Villemoa

    Fru sy; en del går ju inte upp så mycket. Jag gick upp 8 kg med Moa och med Ellie gick jag ju först ner 6 kg och sen gick jag upp totalt 11 kg, som jag för övrigt gått ner redan 7 kg försvann vid förlossningen och resterande 4 har jag ammat bort. Förhoppningsvis kan jag amma bort fler då jag fortfarande väger lite mer än jag gjorde vid inskrivningen vid Moa. Oj vad jag babblar, intresseklubben antecknar febrilt

  • Heloise
    Villemoa skrev 2011-02-06 17:33:39 följande:

    Fru sy: fina, fina magen! Vad han har växt på sig lille Orvar


    Heloise: det kan ju mkt väl vara så att du är gravid igen, om det är samma symptom som med Elise. När har du BIM? Det vore nåt det, att ha två barn med samma födelsedag
    Äntligen är huset till försäljning!! Hur har det gått förresten med det där pricken i registret (rätta mig om jag har fel här) som kom till när handläggaren gjorde bort sig?


    BIM torde vara nästa helg, det var där jag gjorde bort mig brukar ha BIM 15e varje månad men förra var det 11e, därför räknade jag fel på "säkra" dagar. Nåja det visar sig.

    Nope den är där, går inte att göra nått åt, hon säger att hon gjort rätt jag säger att hon gjorde fel och då vinner hon för det är ord mot ord typ. Men jag orkar inte bry mig längre, bara skiten försvinner.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård