• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Fjällbruttan
    Klockarbol skrev 2011-01-15 22:08:18 följande:

    *sätter sig tillrätta på fluffade kuddar i pösfotöljen och tackar för kakorna!*


    Fjällbruttan - Så himla skönt att det 'bara' blev mjukdelsskador!!!
    Konstaterar att jag inte är speciellt stabil just nu... jag grinade så jag hulkade högt innan jag ens hade läst färdigt meningen... Men det har varit några riktigt otäcka ridolycker senaste tiden så det blev nog en reflexreaktion!

    Visst är det väl en ridskola de rider på?
    VARFÖR i herrans namn finns det då ingen nackkrage???!!!! Skrikandes (fy så fjösig den här arggubben är!)

    Jag spenderar kvällen med att titta på katastroffilm på tv.
    Passar mig och my bony arse utmärkt just nu


    Det är något jag försöker skjuta bort tanken på hela tiden, det är 500 kg häst och min lilla tjej... huuu

    Ja, det är en ridskola.. tänkte precis samma tanke, varför har de ingen nackkrage??
    Fast å andra sidan så ska man ha lite kunskap för att sätta dit en krage, men det borde ju finnas nån ansvarig där hela tiden som kan det när det är lektioner.
    Det är ju inte svårt.... Själv är jag utbildad pistör så jag har ju tagit hand om en hel del skador i backen så nackkrage är en självklarhet för mig att den ska på, så då fick det bli ambulans!

    Vill inte heller känna efteråt att tänk om... bättre göra rätt på en gång.
    Ska kontakta ansvarig på måndag.

    Ridläraren var jätteduktig, var första lektionen med henne denna termin, och hon hade ringt sjukan redan innan vi kom dit, och hade inte vi kommit hade hon ringt ambulansen. En ung tjej som tar studenten i vår så jag tycker hon agerade jättebra! Och hon har ringt och kollat hur det har gått flera gånger, så henne är jag jättenöjd med
  • Fjällbruttan

    Glömde skriva, de har i alla fall säkerhetsväst förutom hjälm, annars får de inte sitta upp på hästen, bra!

    I rider ALDRIG hemma heller utan väst och hjälm, säkerhetsutrustning får kosta, sen om ridbyxorna är från tradera det skiter jag i

  • Klockarbol

    Fjällbruttan - Det låter som en mycket bra ridlärare! Och rar o omtänksam

    Man kan ju inte heller gå runt och vara rädd för allt och hur man än vänder och vrider på det så tycker jag att ridningen så himla viktig på så många sätt! Framförallt för de småa ryttarna.

    Yngsta började på ridskola när hon var 5 1/2 år, en av de få ridskolorna i närheten som tar emot små barn. Deras filosofi är att ju tidigare man kan börja desto bättre är det och kombinationen Små barn + Små hästar + Korta lektioner har fungerat utmärkt för oss
    Ägaren är, när jag tänker efter, faktiskt sjukvårdutbildad och jobbar inom vården på dagtid så det kan ju bidra till att nakkrage är en sån självklarhet där.

    Stallet där jag tog lektioner (som vuxen) under några år var välutrustat i händelse av olyckor. Jag satt i ridklubbens styrelse som sekreterare och ordföranden är barnläkare så jag misstänker att hans yrke påverkade klubbens säkerhetstänk

    Åh vad jag skulle vilja börja med ridlektioner igen! Det är nog den enda motionsform jag nånsin tyckt varit riktigt kul!
    Red en privatlektion på ponnyskolans stora hästar i våras, det gick sisådär...
    Värkande händer resulterade i att jag kände mig alldeles för osäker och rädd att göra illa mig så jag gjorde bara hästen himla spattig

    Nåvars, åter till katastroffilmen!

  • Klockarbol
    Fjällbruttan skrev 2011-01-15 22:18:05 följande:
    Glömde skriva, de har i alla fall säkerhetsväst förutom hjälm, annars får de inte sitta upp på hästen, bra!

    I rider ALDRIG hemma heller utan väst och hjälm, säkerhetsutrustning får kosta, sen om ridbyxorna är från tradera det skiter jag i
    Håller med du jag!!
  • passionsblomman

    Alright! Både Ingis, Bruttan och Klockis på samma sida samtidigt! CoolTungan ute
    Då har vi brudar inloggade somminte skräder orden. Nice!

    Jag har suttit i maratonsamtal med personer från förr i mitt liv och det var skitkul.
    Nu har hela kvällen gått så jag behöver ju inte längre fundera på vilket av de mindre lockande programmen jag ska välja på TV.
    Fast sonen är vaken och vill att "vi ska ha en kvällihop" Att kvällen då egentligen för hans del är slut får ju stå åt sidan och så tar vi fram en fryst liten nötruta var ur burken i frysen och fikar den.

    Jag måste i detta sammanhang meddela att jag stilla och omärkligt mitt i min dunderförkylnng påbörjat -i sakta mak och försiktiga steg- vägen mot att jag faktiskt inte tänkt gå i döden pga av övervikt och dessutom inte har lust att vara starkt sockerberoende. Så nu när vi kom hem från Växjö har jag faktiskt inte fikat eller käkat godis alls på hela veckan och dessutom återinfört devisen "hälften grönsaker på tallriken" plus att det nu ska köras råsaftscentrifug för allt vad den är värd här i huset. Alltså är denna lilla nötruta en mycket välavvägd godbit efter nogsam eftertanke.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vid närmare lyssning så blir jag plötsligt benägen att genast utnämna den där låten till Trådlåt och signatur för vårt eminenta sällskap.
    Jag har inga som helst problem att livligt föreställa mig oss alla rantandes runt till den på en rejäl trådfest....

    Uuuuuumpa umpa! Tjo!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jaha. Man smurfade därmed ut alla ur tråden *poff* Rynkar på näsan

    Jaja, jag går väl och äter den lilla nötrutan då.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Villemoa

    Bruttan, nu är vi alla friska igen. Flickorna snorar fortfarande lite grann men det är harmlöst. Ni, å andra sidan, har ju verkligen sjukstuga Hoppas ni kryar på er snart! Flamman, säger som de andra; hoppas verkligen att besökarna är sådana som GER energi och inte TAR! Tänker på dig min vän! Vad bra att halsbandet kommit fram också. KRAM Klockarbol, välkommen! Stanna kvar här vettja är ju smygläsare i den andra tråden så jag vet vem du är. Ingis, fy för räpor till svägerskor och osnälla storebröder! Har ju inte världens bästa förhållande till min syster så motsättningar i familjen känner jag till. Hoppas att besöket hos pappa blir bra! Blommis, tror alldeles säkert att du är jättefin i dina nya brills Ja Fru Sy, hur är det med dig? Och Andbeyond, hur är det med dig?

  • Villemoa

    Men äsch, nu blev det inga radbrytningar! Bruttan, glömde ju; vad läskigt att hon blev avkastad! Tur att det gick bra ändå!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård