Inlägg från: Kjell Präst |Visa alla inlägg
  • Kjell Präst

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2013-05-15 13:15:30 följande:
    Kjell. Ja får man välja så! Men jag är lite fundersam till den här aggressionen som förekommer i samhället, speciellt rörande föräldrars aggressioner kring barnen. Att man försvarar sitt barn är väl en urprincip.... Men det här att föräldrarna ställer lärare bl.a. mot väggen när barnen inte har fått betyget si eller så.

    Mina föräldrar var ju inte purunga när de fick mig..... Men jag fick alltid själv stå till svars för mina betyg..... O det gjorde jag väl rätt ok merparten av tiden.

    Kan det vara så att dagens föräldrar är mer medvetna/insatta(?) o därmed vet med sig att ställa krav på skola, vård osv? Samma föräldrar som släpar runt sina barn på femtielva sportaktiviteter mm....
    Säkert är det så - det talas ju ibland om att nästa generation kommer att bli svår att tillfredsställa när de ska ha äldreomsorg - till skillnad från de som nu är gamla och i princip är vana att ta det de får, kommer nästa generation att vara vana att få det exakt som de vill. Ungefär som med en del brudpar faktiskt, som vill bestämma varje liten detalj i vigselgudstjänsten för att de ska bli nöjda
  • Kjell Präst

    Häromåret var vi hembjudna till dotterns orgellärare. Hon bor i vanligt radhus i Hässelby men har inrett en stor del av trädgården till hönshus. Det krävdes nog att hon övertalade grannarna en hel del innan de gick med på det. Men häftigt var det!

  • Kjell Präst

    Befinner mig mitt bland oroshärdarna i Stockholm, i natt hade de bränt bilar och kastat sten även i närheten av där vi bor. Fruktansvärt obehagligt att höra talas om detta.

  • Kjell Präst

    Fick igår tipset att alla präster borde går ut och krama huliganerna i Stockholms förorter. Känns kanske inte helt realistiskt dock.

  • Kjell Präst
    passionsblomman skrev 2013-05-23 10:47:19 följande:
    Kjell-NU fick jag ganska roliga bilder i mitt huvud...

    "hjälp! hjäääääälp"
    "vad är det som står på???"
    "Prästen håller fast mig!"
    "Nejdå mitt barn, jag bara kramas på order uppifrån"
    "Men jag vill inte! Hjälp hjälp en galning"
    "Det går inte att säga emot-bara tag emot!"



    Hihiihi!

    Även om jag är övertygad om att merparten av huliganerna naturligtvis hade mått bra av kramar, så vet jag inte-lite svårarbetat kan jag tänka...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jo, kramar hade kanske varit bra i ett tidigare skede, men något säger mig att det skulle vara lite kontraproduktivt att komma i prästskjorta och försöka krama huliganerna mellan stenkasten! 
  • Kjell Präst

    Jag gör lite hobbyverksamhet eftersom jag har ledig helg. Jag håller, ideellt, på mycket med Lokal-TV där jag bor och nu har jag gjort ett program där jag recenserar de 21 Åsa-Nissefilmerna Roligt, om dock inte så prästerligt kanske.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård