• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    God fortsättning allihop! Hinner inte skriva så mycket. Julhelgen har varit lite konstig.
    Sura miner från maken på julafton, ville inte alls följa med till mina föräldar "vad ska jag där å göra, det är totalt ointressant för mig" osv osv. Men han kom ju tillslut ändå. Sen när vi var på väg hem så ringde några kompisar och undrade om vi skulle komma förbi på lite glögg. Jag avböjde för klockan var mycket och åkte hem med flickorna. Skulle ju upp på  julottan. Hörde hur maken suckade tungt, så jag föreslog att han skulle gå dit utan mig. Han blev jätteglad och kom hemvandrandes på natten, och verkade haft trevligt.
    På juldagen var det julotta och sedan skulle tjejerna kolla alla julklappar, packa upp, montera, prova osv. Mys hemma hela dagen. Maken var iväg på träning. På kvällen kom min väninna förbi och maken gick till en kompis, och där fastnade han till mitt i natten, men de verkade haft trevligt och visst, druckit en hel del vin, men jag orkaade inte bråka om det, han kan behöva få surra och umgås med lite kompisar HÄR och kanske inse att han faktiskt HAR vänner här och inte bara i sitt hemland.
    Igår var det en lugn  hemmadag. Jag började tvätta undan inför vår resa.
    Nu är jag på jobbet och ungarna är hemma med sin far. Han fick ledigt idag och imorgon, så då ville han ha barnen hemma. Så bra

    Blommis, jag skickar en stor kram. Förstår känslan. Jag har också haft ups and downs denna jul. Ena stunden gått undan och gråtit över den kyla som belägrat sig i makens hjärta gentemot mig. Nästa stund försökt glädjas åt att det i alla fall inte gapas och skriks där hemma som förut. Men denna kyla gör mig rädd. Riktigt rädd. Känns som en mur mellan oss.

    Ninnis: kramar om och är glad för att ni landat i ett beslut som du känner dig tillfreds med. Tycker ni gör rätt.

    Daa: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHH, så spännande!! Håll oss uppdaterade, vem än som får sms:en *kollar min mobil, men inget sms där*

    Håller tummar och tår!

    Kram till alla andra. Tänker på er och vill att ni ska veta att ni är jätteviktiga för mig, allihop

  • Fru sy

    Själv hoppas jag på att få komma hem idag, vi sitter här och väntar på att läkaren skall komma så att jag kan bli undersökt. Håll gärna tummarna för att det ser bra ut!

  • lanovia 08

    Ohhh vad spännnade. Hoppas allt går som det skall för Daa.

    Hejar på parvlarna som är påväg (för det är väl ändå ok att de kommer redan nu om inte jag är helt fel ute?) och beodrar Orvar att hålla sig lugn och låta sin mamma åka hem.

    *håller tummarna för Fru sy*

  • lanovia 08

    Själv sitter jag här färdig påklädd och bara väntar och väntar. Undrar när Ninnis kommer och hämtar mig, idag är ju stora fikardagen.

    Skulle hon svika och inte komma så får ni ha det så trevligt på fikan och kramar lite extra från mig.

  • lanovia 08

    Jobbet är alldeles för spännande så jag har just nu kört ner huvudet i sanden och försöker att inte tänka tankar som, tänk om tänkt om jag skulle få det.

    Här dansar strutsen idag.

  • Ninnnis

    Har du inte fått komma hem än, Fru Sy? Stackare! Håller tummarna stenhårt!

    Flamman, stora varma kramar till dig. Du är också viktig!

    Blommis, hoppas resten av jul och nyårshelgen innebär övervägande mysiga och hemtrevliga stunder. Kram!

    Min BM ringde precis. Hon hade fått vårt KUB-resultat och ville höra vad vi bestämt oss för. Hon tyckte vi resonerade klokt och att det är rätt att gå efter magkänslan. Det kändes bra att hon tog sig tid att ringa och att hon tycker vi gör rätt.

    Nog pratat om detta. 

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2010-12-27 10:39:31 följande:
    Själv sitter jag här färdig påklädd och bara väntar och väntar. Undrar när Ninnis kommer och hämtar mig, idag är ju stora fikardagen.

    Skulle hon svika och inte komma så får ni ha det så trevligt på fikan och kramar lite extra från mig.
    Oh, jag får nog köra nu om jag ska hinna förbi dig
  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2010-12-27 10:40:58 följande:
    Jobbet är alldeles för spännande så jag har just nu kört ner huvudet i sanden och försöker att inte tänka tankar som, tänk om tänkt om jag skulle få det.

    Här dansar strutsen idag.
    Klart du får det! *håller tummarna jättejättehårt*
  • lanovia 08

    Ninnis jag tror ni har tagit ett klokt beslut. Känns bra att höra att ni mår bra i erat beslut. Magkänslan är viktigt.

    Blommis, trevligt med pappabesök men jobbigt med svallande känslor. *kramar om*

    Även Flamman får en varm go kram. Jobbigt med maken. Vet inte vad jag skall säga, gör bara så ont i mig att läsa om din rädsla.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård