• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-05-18 15:18:59 följande:
    Fru Bygg: ska vi slå våra onda skallar ihop så det blir en riktig "big bang"  
    Det gör vi!
  • Fru Bygg
    Norrskensflamman skrev 2011-05-18 15:20:22 följande:

    Jag minns att jag var nästan helt befriad från huvudvärk när jag var gravid. Och ingen migrän heller.
    Men det där är ju helt individuellt. Är det nåt hormongrejs som gör att du får huvudvärk?


    Ja, enligt BM är det mkt hormoner, men också spänningar i nacken för att man har lite dumma arbetsställningar. Är ju en stor mage ivägen för skrivbordet. Känns som om det är mkt stressrelaterat också. Har ju sjukt mkt privat just nu med sommarstugeplanering och sedan är det mkt på jobb. Blir förhoppningsvis lugnare i juni när min "ersättare" kommer hit.
  • Fru Bygg
    Ninnnis skrev 2011-05-18 15:24:46 följande:
    Usch vad jobbigt för dig. Jag hade ju kraftig huvudvärk nästan dagligen under mitten av graviditeten, men nu har det blivit både lindrigare och mer sällan. 

    Kan du inte få något som hjälper? Det måste väl finnas något receptbelagt som fungerar men som är ofarligt för bebben? Kram på dig!

    för oförstående kollegor!
    Det har faktiskt blivit bättre. Innan var det nästan varje dag och då hjälpte inte alls alvedon. Nu kommer det mkt mer sällan och ibland kan tom alvedon hjälpa.
    Är inte alls glad för att äta tabletter när jag är gravid, så jag försöker undvika dem i möjligaste mån.
    Hade nog varit lättare att göra många andra förebyggande åtgärder om man bara hade haft en förstående chef (min chef är dock toppen, men inte chefen för bygget jag är på) och kollegor.
  • Fru Bygg

    Hej!
    Tittar in snabbt för det är full fart på jobbet och hemma. Jag kan fika imorgon och vi kan vara hemma hos mig om ni vill. Det är kanske lättare med barnen?
    Det kommer tyvärr inte att bli hembakat för det hinner jag inte med, det går kanske bra ändå?

  • Fru Bygg

    Idag är jag lite orolig. Har ont i magen (typ som mensvärk men ändå inte) och är rädd att det kommer av all stress som är runt omkring just nu. Har ju inte haft tid för att bara ta det lugnt och andas på flera veckor. Men visst kan man ha ont i magen (växtvärk) och allt är bra? ÄR inte helt säker på att jag känt pricken igår (kanske en liten spark, men sen tror man att man har inbillat sig det.). Tidigare om dagarna har jag känt rejäla sparkar och rörelser större delen av dagen. Vet att man inte behöver känna ngt varje dag, men är ändå lite orolig. Vill inte ringa barnmorska stup i kvarten och vara en superorolig mamma.
    Hoppas det släpper nu under morgonen.

  • Fru Bygg

    Hej alla underbara!
    Jag lever, eller ja det är kanske knappt just nu. Varför kan min lilla prinsessa inte sova? Och nästa person som säger till mig att passa på att sova innan bebisen kommer slår jag till! Hur tusan ska man kunna sova med en stor mage som gör det otympligt och släng sedan på en 20-månaders tjej som av någon anledning sover som en kratta.....

    Jaja, jag ska väl inte klaga. Det är ju snart semester!! (4 veckor går väl fort!? )

    Skickar massor med kramar till er andra. Min "ersättare" på jobb har kommit nu, så jag har inte mycket tid att sitta här. Att jag sedan just nu har två heltidstjänster utöver upplärningen gör inte saken bättre.
    *kramar om er alla*

  • Fru Bygg

    Hej alla!
    Det var evigheter sen jag var här inne och kommenterade. Jag försöker smygläsa, men ngt mer finns det inte tid för just nu. Det är full fart på jobbet, har bara drygt två veckor kvar och en av mina ersättare är på plats. Därav mkt mindre tid på jobbet. Sitter på två heltidstjänster nu och ska lära upp en kille på den ena tjänsten och det går inte fort. Det kommer nogt att bli toppen, men det är lite segt. I nästa vecka kommer en annan kille som ska ta över min andra tjänst, så i nästnästa vecka (sista på jobbet) kommer det förhoppningsvis att vara lite lugnare. Sen är det full kaos hemma, allt är bara bra med oss i familjen och pricken, men sommarstugan tar all kraft och tid just nu. Nu ska det förhoppningsvis vara denna helgen också, sen kommer byggare och bygger en hel del de kommande tre veckorna. Sen har vi semester och kan fixa det sista i lugn och ro hoppas jag!
     
    Har nu gått in i den sista tredjedelen av graviditetet och har kommit till vecka 28. Tiden bara springer iväg och på tisdag är det dags för den andra glukosbelastningen och besök hos BM.

    Lanovia, snart dags för RUL va? Spännande!
    Hvidis, låter som ni har det toppen med lille J och att allt är bättre nu med E och syskonfrågan. Du är min förebild som tvåbarnsmamma med två blöjbarn!
    Lekis, usch för Ellos! Jag hade också skickat tillbaka allt och sedan lagt om ordern som ngn rekommenderade!
    Flamman, många kramar till dig och dina underbara tjejer!

    Har glömt vad mer jag ska kommentera, men jag ska titta in fler gånger idag, när minnet kommer tillbaka!

  • Fru Bygg

    Ninnnis, spännande med BF inom kort! Skönt att du fick lite buffar tillbaka! Skulle du inte till BM en gång till för att kontrollera blodtrycket! Hoppas det håller sig lågt!

  • Fru Bygg

    Sitter hos BM och har precis tvingat ner den äckliga söta drycken för glukosbelastning. Usch, men nu är det bara att vänta iallafall och hoppas att den inte visar något!

  • Fru Bygg

    Låter som ni haft en toppenkväll, Lanovia! Det gäller att passa på att njuta när man kan äta och prata i lugn och ro. Sen saknar man ju de små väldigt mkt, men det är bara nyttigt ju! Lycka till på RUL idag, du får lova att titta in direkt sen!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård