• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru Bygg skrev 2011-02-16 15:29:48 följande:
    Hej alla!

    Sorry att jag har legat lågt ett tag, men jag har som sagt legat lågt. Gick hem efter lunch i fredags och var helt sängliggande resterande av dagen och hela lördagen. Sen dess har jag varit uppe en del, men jobbar inte. Eller ja, jag ringde min chef i måndags och berättade som det var med min yrsel och illamående (och kräkningar) och frågade om jag kunde jobba hemifrån denna veckan och det var ok.
    Så jag sitter en kort stund vid datorn och jobbar sen sover jag lite och försöker få i mig lite kex eller dyligt.

    Börjar bli riktigt trött på det redan och vill bara må bra och njuta av min fina familj och bebis i magen.
    Känner mig som en usel fru som inte orkar eller kan göra ngt här hemma utan maken får ta allt med hushåll och E. Känner mig som en dålig mamma till E för att jag inte orkar leka med henne. Hon är ju för liten för att förstå att jag är gravid och bara (förhoppningsvis) kommer må dåligt ett litet tag.

    Känner mig så ledsen just nu pga allt och det blev ju inte bättre när man pratade med maken i telefon som är superstressad på jobb, men måste komma senare på morgonen och gå tidigare på eftermiddagen för att kunna hämta E på dagis. Sen kommer han hem och få göra allt här hemma. Alltså han klagar inte eller ngt och är supergo och tar hand om mig, men det är jobbigt när man vet att han är så stressad, delvis pga mig.
    Jag känner igen mig lite. Jag varken orkar el ska städa, lyfta, tvätta, laga mat mm. Jag ska helst ligga i soffan och ta det lugnt (enl läkarna och enl maken). Helst ska jag tydligen jobba max deltid också, allt för att hålla kvar bebbarna i magen så länge som möjligt.

    JAg har lite svårt att inte göra saker ändå, är så van att hugga i. Och jag mår ju eg bra men ska sas vila i förebyggande syfte. Maken säger att mitt jobb just nu är att vila, och att han gärna gör allt här hemma om det får bebbarna att stanna i magen. Han tycker dessutom att mitt "arbete" är att vara gravid, alltså kan han städa lite extra.

    Men visst får man dåligt samvete när man ligger där i soffan och han dammsuger... Men det är ju en begränsad tid... Hoppas ditt illamående går över snart, det måste vara fruktansvärt jobbigt!
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-02-17 09:45:08 följande:
    Muggles: vet inte om du är in här och kikar. Jag känner mig lite ouppdaterad på hur det går för er... Om du har lust och ork, så är jag iaf väldigt nyfiken. Kram!
    Sorry, mkt på jobbet och dessutom en hel del privata grejer att hinna med (optikern, frisören, ul-kontroll, snickarfirman, ...). Vi var på kontroll igår och allt såg mkt bra ut! Ada och Beda frodas och väger ca 600 + 700 gr nu (uppskattningsvis). Vår läkare menade att den här operationen var väldigt lyckad. Imorgon går jag in i v26. Vi kände oss väldigt lättade och lyckliga efter kontrollen. Mål 1 är v28, mål 2 är v30 och sedan är allt över det en bonus.
  • muggles
    Fru Bygg skrev 2011-02-17 11:02:44 följande:
    Tack alla gulliga för era kommenterar!

    Vi var hos BM i tisdags ja, och hon sa inte så mkt. Har fått en toppenBM som verkligen lyssnar på en och hon kom med lite småtips. Sa att hon kunde skriva ut recept på medicin mot illamående, men att man blev trött av dem. Jag ska avvakta ngn dag till, men sen får man nog testa det. Kände mig lite mindre illamående igår och har faktiskt kunnat äta en liten frukost idag, så jag hoppas det går åt rätt håll.

    Jag mådde inte alls illa med E, men det kan variera från graviditet till graviditet.
    Vi är ju superglada för det lilla livet i magen, så jag ska bita ihop! Idag känns det bättre som sagt, både med illamåendet och mitt humör.
    Tack för att ni alla alltid är där och stöttar! Det hjälper så mkt!
    Jag har förstått det som att vanliga Lergigan gör en trött men att Lergigan Comp inte gör en så trött, så fråga efter det. Många i vår andra tråd har blivit hjälpta av det, så varför lida i onödan?
    Nu vet jag inte alls vilken vecka du är i och om du gjort ul? För det är väl inte så att du också väntar tvillingar? Då blir man extra illamående tydligen. Men det vore väl för mkt, med så många tvillingmammor i samma tråd...
  • muggles

    Fru Sy: tänk på det sedan när du får gå upp, att du legat så länge att dina benmuskler kanske har tacklat av lite? Min kollegas svägerska låg på sjukhus i flera månader pga en komplicerad grav och när hon väl fick gå upp och gå fick hon värsta träningsvärken. Fast du är väl uppe varje vecka på dina kontroller iofs...

  • muggles

    Fru Sy: vi gjorde VUL i v7 men då såg de bara en, så det är ingen garanti...

  • muggles

    Heloise: först en kram för att du verkar ha det så jobbigt! Jag känner igen mig; jag bröt ihop på kvällen innan vi skulle åka till Huddinge - snacka om mardröm. Hela kroppen skrek "jag VILL INTE", jag ville bara att allt skulle vara normalt. För oss blev det ju bra efter Huddinge men det visste man ju inte då. Hoppas att er upplevelse blir positiv också! Nej vi vet inte kön men vi gissar på tjejer

    Fru Sy: man kan nog se redan i v7 om man letar. V9 tror jag inte man missar det dock...

  • muggles
    andbeyond skrev 2011-02-18 10:06:49 följande:
    Var bara tvungen att visa min bröllopsbukett som Blommis gjorde i "visa din bukett-tråden". Skrev inte vem som gjorde den dock - är det reklam tro? Men får jag berätta om någon frågar? Eller vill du inte bli nedringd av beundrare nu Blommis?

    www.brollopstorget.se/Forum-2-2/m3914969.html
    WOW PB!

    Flamman: stelopererad orm
  • muggles
    Soldemor skrev 2011-02-18 11:34:54 följande:
    Tja, iaf är Mölndal mysigare än centrala Lund el Malmö. Det var lite lagom så där.
    Snackar vi alltså Mölndal utanför Göteborg el finns det fler?

    andbeyond: nu för tiden tycker jag att alla andras magar ser så små ut!
  • muggles

    Heloise: vad positivt det låter med Elises variant av pws och vad bra info ni fick (tänker på den broschyr som inte verkar stämma mm). Fallskyddsreflexen - är det den sk moro-reflexen? Den är så gullig tycker jag

    Ninnnis: härligt med sparkar! Det är det bästa med hela graviditeten och jag är så tacksam att jag fått uppleva det. Ada och Beda bökar och stökar i magen nu, sparkarna känns starkare och starkare för varje vecka. Härligt!

  • muggles

    Spanade lite efter PB men hon har inte varit inne här heller alltså?

    Fru Sy: usch vinterkräk och gravid - ingen bra kombo Det går ju jättemycket vinterkräk nu och jag är mottaglig (till skillnad från maken som verkar klara sig varje gång så han har väl den där genen) och jag är verkligen nojig över att få det. Tvättar händerna en extra gång innan varje lunch, förhoppningsvis får man bort en och annan bacill iaf...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård