Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Vi som gifter oss i september-2011

    Hej ! Här är en till som ska gifta sig den 3 september!

    Under jul/nyår lyckades jag äntligen få fästmannen att sätta sig ner och prata lite mer konkret än "jamen nån gång nästa år blir väl bra?", och faktiskt bestämma dag, plats osv. Vi bollade några olika alternativ ett tag, men bestämde oss till slut för hemförsamlingen, efter att ha upptäckt att det faktiskt finns en riktigt vacker kyrka här.

    Så nu har vi bokat kyrkan och prästen (en god vän), och festlokalen. Däremot är vi inte klara med gästlistan eller menyn. Dessutom har jag just bokat fotograf, tittar på hår/smink och har nog bestämt mig för vem jag ska anlita där också.

    Fästmannen avskyr verkligen att planera, och tycker det räcker mer än väl nu, men jag tänker i alla fall se till att vi den närmaste tiden också bokar in en fin bil att åka från kyrkan till festlokalen i, solist till kyrkan (tänkte fråga en annan gammal kompis) och kanske också hotell för bröllopsnatten. Detta är de saker som jag ser en risk i att de blir uppbokade.

    Klänning vill jag vänta med så länge som möjligt, eftersom jag är mitt uppe i en viktminskning. Har gått ner drygt 20 kilo (men stått still det senaste året eller så), och tänkte försöka kapa 5-10 kilo till före september. Jag har rätt mycket att ta av, så det borde inte vara omöjligt. LCHF har funkat helt klockrent för mig. Men nån gång i mars-april lär man väl förmodligen beställa klänningen ändå, så jag får väl ta en som sitter lite tajt och med snörning som passar i yttersta läget när jag beställer den. Underkläder, skor och sånt tänkte jag ordna lite efterhand.

    Jag har läst mig till att det är kutym att skicka ut inbjudningar 3 månader i förväg, men eftersom det är semester emellan funderar vi på att skicka ut dem i maj och ha sista svarsdatum före midsommar. Fast det beror ju också på om vi ska ha en "reservlista" med folk som vi vill bjuda in om det blir plats för att andra tackar nej. Har vi inte det går det ju att ha senare datum.
    Vi har mailat familjen och de närmaste vännerna med ett kort "save the date" men inte meddelat alla än eftersom vi fortfarande brottas med svåra gränsdragningar i inbjudningarna.

    Lustigt nog känner jag mig inte alls stressad när jag läser om er andra som har allting fixat låååååååååååångt i förväg. Jag tycker jag har koll och att vissa saker bara är bra att vänta med!

    Förresten, en sak till har jag bestämt redan för ett par år sedan, en sång som jag hörde och kände direkt att "den här vill jag ha på mitt bröllop!".

    Resten får ge sig med tiden!

  • Aniara4

    Ingen tiara, ingen slöja, men jag tror jag ska ha lite blommor i håruppsättningen som matchar brudbuketten.

    Å, jag skulle vilja sätta igång med en massa saker nu, men inser att det är för tidigt. Tålamod...

  • Aniara4

    Jag är också lite småstressad nu, men jag tänker att de viktiga sakerna är fixade, och det som inte är klart nu är ingen katastrof om det skiter sig. Jag menar, vi har kyrka, präst och hindersprövning, så gifta blir vi. Det är lite svaj med musiken fortfarande, men det finns en musiker, så musik blir det ju. Sen har vi en lokal, och gästerna vet att de ska komma. Maten är inte spikad än, men de vet att de ska laga någon mat, och vi behöver inte bestämma den definitivt förrän ett par veckor innan - men det är nästa sak vi ska ta itu med. De är också förvarnade om att vi behöver personal, men vi ska tala om hur många. (Beror på om vi bestämmer oss för bordsservering eller buffé.)

    Jag har en klänning, och på måndag får jag hjälp med att lägga upp den och lite andra småändringar. Jag har också alla andra attiraljer, skor, underkläder och smycken, och även om jag ska titta lite till efter en bättre bh och inte riktigt har bestämt mig angående gördel och strumpbyxor än (har flera stycken men är inte riktigt nöjd) så står jag ju i alla fall inte utan. Och nu har äntligen mannen köpt en kostym med tillbehör också, och den är inlämnad för ändringar.

    Frisör+smink är inbokad och jag ska snart på konsultation. Florist är bokad och vet på ett ungefär vad hon ska göra. Det som framför allt återstår där är frågan om vi ska köpa bordsdekorationer därifrån också eller om vi ska låta festlokalen fixa det. Tårtprovning är också inbokad, och även om vi inte vet vilken smak vi ska ha så vet de att de ska göra en tårta den dagen. Fotograf är bokad, vi har inte bestämt var vi ska vara någonstans, men vi har flera idéer. Rolls Royce är bokad för transport mellan kyrkan och festlokalen, och otroligt tjusig är den! Hotell för bröllopsnatten är också bokat och klart.

    ÅTERSTÅR:
    Det som är kvar, förutom att bestämma detaljer, är framför allt festprogram och vigselprogram. Upptäckte igår att vi ju hade satt en deadline för festprogrammet den 1/8, så nu vet vi vad vi ska göra i helgen! Innehållet är inte på långa vägar färdigt. Det slog mig också att om vi ska ha bordsplaceringen i festhäftet måste vi ju göra den nu också! Jag har börjat skissa på den, men vi har inte ens säkra svar från alla gäster.

    Vigselprogrammet har jag också börjat skissa på, men kan inte göra det färdigt förrän vi har bestämt utgångsmusiken, och där har vi fastnat lite.

    Sen har vi ett gäng småsaker, som tillsammans blir många och lite stressande, men som sagt, den här helgen blir det bröllopsplanering för hela slanten!

  • Aniara4

    Nu känns det lite stressigt! Jag har bokat in alla olika skönhetsgrejor nu, slinga håret, fixa naglar, fotvård, vaxning... det är ju för fasen ett heltidsjobb! Förvånad Men sen kan jag inte nöja mig utan tänker att jag kanske ska välja ett annat ställe, en annan dag... Glömde bort att jag hade två nattpass veckan innan, och måste boka om frisören som jag bokade för jättelänge sen. Suck!

    Och sen börjar jag noja över möhippan och undrar om mina vänner vet hur mycket jag jobbar och hur mycket annat jag har inplanerat. Trodde jag hade två helger helt fria. men sen upptäckte jag att jag har ett möte som jag hade glömt den ena söndagen, och den andra helgen jobbar jag natt mot lördag och kommer verkligen inte att vara i form för några upptåg den dagen. Min sambo har tillgång till min kalender, men jag blir osäker på om de har stämt av med honom. Han brukar inte vara så bra på att hålla masken. Men det måste de väl nästan ha gjort för att få tag på gästlistan, eller...?

  • Aniara4
    Mariamilena80 skrev 2011-08-10 10:08:39 följande:
    Om du känner det orolig över din möhippa så ge din sambo en vink om att du oroar dig för tidperspektivet...så ska du se att allt löser sig=)
    Kanske får göra det... Träffade bästa kompisen nyligen och pratade om hur mycket jag jobbar men att jag faktiskt är ledig på helgerna, i stort sett. Kanske får ringa och småprata lite och i förbigående nämna att "jäklar, jag hade ju glömt bort att jag hade ett par nattpass till!"...
Svar på tråden Vi som gifter oss i september-2011